НЕ СЕ ЗАСТРАХОВАЙТЕ В ЕВРОИНС-застр. дружество

• 5 100
  • 8
  •   1
Отговори
В никакъв случай не ставайте клиенти на това ЗД.Ще разкажа подробно случилото се с моето дете.На 26.02.2011г докато си играеше в един надуваем замък в Детски център НИКА в град Сливен си счупи ръчичката.Той е на 4г.Собственика на детския център се оказа,че застрахова децата при злополука в ЗД ЕВРОИНС.От там започна нашия кошмар.Вечерта ни приеха в окръжна болница на гр Сливен и с пълна упойка наместиха ръчичката.Слава Богу всичко е наред с нея.Беше с гипс 20 дни и 2месеца детето остана в къщи докато се възстанови малката ръчичка.Беше тежък период за всички вкъщи-затворено,ранено и насред зимата,родители без финансови възможности.За съжаление обаче в ЗД започнаха мъките.Първо нашите документи подадохме на 20 март-ден след свалянето на гипса
Служителката,която работеше по нашия случай е напуснала и поради това документите се забавят и постъпват в офиса в София 25дни по късно.Изпратих им 2 мейла за да видят накъде вървят нещата,да не са ни забравили.На 1-вия отговориха,на 2-рия не.Може би защото не бях много приятелски настроена

Днес е 14.07.2011г и видях,че са ми превели 60 лв за ЩЕТАТА-както те наричат счупената ръка на детенце.
Искам да Ви попитам-Мислите ли,че една ръчичка струва 60 лв?
Ами забавянето от 6месеца?С тази сума не мога да покрия дори тока за 1 месец през зимата какво остава за 2-та в които той си беше в къщи,храната от домашно мляко и сирене до най различни вкусотийки и полезни неща за детето
Много ми се иска да ги осъдя и съм сигурна,че ще спечеля-но нямам никаква представа какво ще ми струва такова дело

Много моля ако има хора,които биха могли да помогнат със съвет или компетентно мнение ще бъда благодарна на всички
Имам някои питанки-Защо тези хора си позволяват да бавят парите за възстановяването на детето 6м.Ами ако се отнася за по тежка травма?Какво покриват тези пари?JТехния клиент,внасяйки вноски при тях и разчитайки на коректност от страна на  дружеството,дали ще е доволен ако някой го осъди защото сумата изплатена ми по щетата не покрива нищо
Благодаря на всички предварително

# 1
Съжалявам за това, което се е случило с детето и се радвам, че вече е добре! Peace
Само не разбрах - ти каква сума очакваше? Сумата зависи от това, за колко е била застраховката, т.е. тези от ДЦ Ника са направили застраховка за определена сума. И доколкото разбирам, сумата е била изплатена. Доколкото можах да разбера от поста - изплатена е след пет месеца, а не след шест, както си написала. Застраховката покрива медицинската услуга, не домашния престой. Не виждам никаква драма тук. newsm78

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 11:42 от Пипи Дългото чорапче

# 2
Драма няма освен тази,че всеки ден някой се подиграва с нашите права.Личи си,че разбирате от застраховки.Вие би трябвало да имате представа за каква сума е била застраховката.Едва ли е 2лв.Поне не вярвам собственика на ДЦ да оглупял толкова.Сумата не би могла да покрие и минимални разходи на дете,което не ходи на градина 2м и останалото вече изброих по-горе.Условията им на интернет стр.,които прочетох да изплатят обезщетението до 3м след щетата.Малко ли е,че са чакали до последние ден.Срокът изтича на 15.07.Ако беше на частно-само за сведение искаха ни 40лв за преглед,15лв-за превръзка.После не питах за упойки,гипс и престой.А беше и събота.Доста пообиколихме болниците докато се справим да вземем направление и т.н.Да не ви се случва-аз плаках всяка вечер-и двамата с детето сме малко по- чувствителни.
Никой не покрива разходите на детето в къщи,но би трябвало и онзи малоумен лекар,който е подценил сумата нужна за периода за възставовяване на детска ръка
Може би нямате деца затова реагирате така,но аз уважавам Вашето мнение и сте права за 5-те месеца-но на мен ми сториха и повече

# 3
  • София
Съжалявам за това, което се е случило.
Застрахователното обезщетение зависи от застрахователната сума, тоест за каква сума е застрахован определен риск. Застрахователната сума се избира от застраховащия. Това, че вие сте понесли по-големи щети, отколкото е изплатена сумата, не е по вина на застрахователя. Ако е застрахован риск до 1000 лв., например, означава, че за 1000 лв. ще се оцени най-тежкият случай.
Не работя в застрахователна компания и нямам отношение към Евроинс, но в случая те носят вина дотолкова, доколкото са се забавили с изплащането. Ако все пак имате още възражения, може да ги насочите към централата на ЗК или към КФН в качеството им на надзорна институция.

# 4
  • Ку-куландия
Въпреки неприятния инцидент трябва да се радвата, че собсвеника на клуба е излязъл отговорен и е застраховал посетителите си. В случая не виждам с какво са виновни от застрахователното дружество, обещетението зависи от застрахователния риск, а той винаги е от до.
Как щяхте да реагирате в случай, че децата нямаха застраховки? Щеше ли заглавието на темата да е "Не ходете в  този детски клуб...."? А ако инцидентът беше станал в къщи/ДГ/улицата? Вие имате ли лична застраховка живот и болнично лечение? А детето?
Единствената вина която аз виждам в случая е забавянето за изплащане на обезщетението от 2 месеца, но от дружеството са ви дали основателна причина за това.

# 5
мисля, че гневът ви е емоционален, а не основателен.
дружеството каквото е трябвало, е направило.

никого не го интересува че детето ви си седи в къщи, че не ходи на градина или пък колко са му месечните разходи. съжалявам, но е така.

# 6
Може би сте прави и напразно се възмущавам.Имам някакъв спомен,че собственика на ДЦ казваше,че застраховката е до 1000лв.Щетата не е голяма наистина,но аз лично очаквах да е обезщетение от около 150лв.И въпреки всичко имам гадното усещане,че детето е ощетено.Хубавото от всичко е,че то е добре,а собственика на ДЦ все пак премахна въпросното съоръжение.Дано да е било с цел да предпази децата,а не от други подбуди.
Благодаря ви за мненията

# 7
Може би сте прави и напразно се възмущавам.Имам някакъв спомен,че собственика на ДЦ казваше,че застраховката е до 1000лв.Щетата не е голяма наистина,но аз лично очаквах да е обезщетение от около 150лв.И въпреки всичко имам гадното усещане,че детето е ощетено.Хубавото от всичко е,че то е добре,а собственика на ДЦ все пак премахна въпросното съоръжение.Дано да е било с цел да предпази децата,а не от други подбуди.
Благодаря ви за мненията

Напротив, не се възмущаваш напразно. Ако  имаш възможност, потърси мнението на адвокат. Можеш да съдиш собствениците на детския център, защото според мен застраховката в този случай трябва да покрива много по-голяма щета от 1000 лева. Вече са премахнали  опасното съоръжение, но това не ги освобождава от отговорност. Става въпрос за живота и здравето на деца. Наскоро имаше страховит случай с удавено дете в басейн, там каква ли ще е застраховката, питам се...Изобщо, намери добър адвокат и ги осъди.
  Пожелавам всички добро на  семейството ви и успех !  Hug  

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 12:09 от Соня.

# 8
Е извинявайте, ама да ви покрият домашното сиренце и вкусотийки на детето....
несериозно е.

Освен това, фрактура на ръка е сравнително лека травма - и за дете, и за възрастен. Носи дискомфорт, но не е трайно увреждане или не представлява заплаха за живота. По повод паралела с басеина това.

Общи условия

Активация на акаунт