Двора на училището

• 13 325
  • 131
  •   1
Отговори
# 30
А защо е мръсно в градинките?

Знаеш отговора, нали?

Много добре. Просто исках друг да ми отговори, по-точно тези, които се чудят защо в някои дворове на училища не са желани.

Предполагам че чакаш отговор от мен!Е ще ти отговоря само че на 12 когато беше масовото почистване на София,освен че почистих пред входа и зад него ,бяхме единствените  в двора на въпросното училище със съпругът и си  опитахме да почистим фасове и други такива!Отделно вадя редовно метлата за да почистя и помета там където играят моите деца,така че заради такива които само цапат аз съм нежелана!Няколко пъти съм молила майките да почистим заедно,но за някои това е срамна работа!Е,аз не съм от тези и редовно почиствам! Peace

# 31
Предполагам че чакаш отговор от мен!Е ще ти отговоря само че на 12 когато беше масовото почистване на София,освен че почистих пред входа и зад него ,бяхме единствените  в двора на въпросното училище със съпругът и си  опитахме да почистим фасове и други такива!Отделно вадя редовно метлата за да почистя и помета там където играят моите деца,така че заради такива които само цапат аз съм нежелана!Няколко пъти съм молила майките да почистим заедно,но за някои това е срамна работа!Е,аз не съм от тези и редовно почиствам! Peace

Да приемем, че ти си изключение. Но тъй като сама си се уверила колко "отговори" и "съвестни" са болшинството от родителите, ето това е причината да не искат, и да не допускат външи лица в училищните дворове, дори и през лятото. Защото там има служители, които носят отговорност за състоянието и МТБ. Не е редно те да чистят след безотговорни родители или да плащат, нали?

# 32
Според мен за всяка възраст деца има различни занимания и съответно различни места за игра.
Училищният двор е единственото място за игра на по-големите деца.
За учениците няма достатъчно подходящи места, където да тичат, ритат футбол, играят баскетбол, карат ролери и т.н. без страх да не наранят някое малко дете или да не пречат на майките с колички.
За по-малките има пързалки, катерушки, люлки и тем подобни в разни градинки.
Синът ми и съучениците се събират в двора на училището, тичат, вдигат шум, без да ги  е страх, че пречат на някое бебе да спи или че по футболното игрище по топката  им ще тича някое тригодишно дете.

# 33
Както училищата, така и детските градини, спортна зала или всяка сграда с обществено предназначение може да създаде ред за ползването й, да определи служители, които да контролират този ред.В случая нама значение собствеността общинска, държавна или частна има определен ред за ползването на конкретна сграда, в случая и двора към тази сграда.Служители определени да следят за този ред го правят.
Не виждам какво толкова е станало.
Съгласна съм и с НОВА, ако ученици влязат в детска градина да се люлеят на люлките тогава пак ще има една камара недоволни.
Защо толкова трудно се приема, че има някакъв ред, за който е нормално да се следи за спазването му.
В случая не визирам конкретно майка с малко дете.Не виждам нищо лошо, както е в старото и в новото училище на дъщеря ми-достъпът на външни лица да е забранен и да се следи за спазването на този ред.В случая няма значение какво е външното лице, майка с дете или две баби пенсионерки, които искат да поседнат на сладка приказка на сянка на някоя пейка в детска градина например.

# 34
Както училищата, така и детските градини, спортна зала или всяка сграда с обществено предназначение може да създаде ред за ползването й, да определи служители, които да контролират този ред.

Нали се сещаш, че всичко опира до финанси.  Всяка институция ще каже, че няма пари за финансиране на подобни служители. Конкретно за училищата, които са на делегирани бюджети, които и без това доникъде не стигат, едва ли директорите имат интерес да се занимават с нещо подобно.

# 35
Дъждовно време, мисля че тук не говори за финанси, едни го правят, други не, сигурно има и места където има определени служители за това, но които не си вършат работа, но ако повечето го правеха това нямаше да звучи като изключение и нещо извън обичайното.

# 36
Ако и всички родители са съвестни и помагат с каквото могат, децата им ще пазят чисто. Въпрос на съзнание. Не може само на училището да се разчита.

# 37
  • София
Точно родителите не пазят. а възрастни хора трудно се превъзпитават, особено ако се разчита на самовъзпитанието. Училищата, които имат огради вече се заключват. Е, в повечето има някакви местенца, през които младежите прескачат да ритат топка, но аз лично рядко съм виждала да оставят боклуци. Ще извиняват майките на малки деца, но училищните дворове не са парк, нито детска площадка. И без това по-големите деца нямат място за игра, поне им оставете училищния двор! На майка с малко дете никога не може да се  угоди.

# 38
Дъждовно време, мисля че тук не говори за финанси, едни го правят, други не, сигурно има и места където има определени служители за това, но които не си вършат работа, но ако повечето го правеха това нямаше да звучи като изключение и нещо извън обичайното.

Как да не опира до финанси? Нали тези служители трябва да получават заплата. Нали съоръженията имат нужда от поддръжка. Как става това без пари? Точно заради липса на финанси / което обаче тук не е оправдание / голяма част от градинките и парковете са в безобразно състояние.

# 39
Когато говорим за училищата, поне за голяма част от тях е по скоро въпрос на управление и контрол на директора, отколкото до финанси-това е най-лесното оправдание няма пари. Как едни училища могат други не могат.
А за градинките и парковете там е доста по-трудно, колкото и да се поддържа все ще се чупи.
Вчера гледах Йорданка Фандъкова за Борисовата градина - парка е много голям и много труден за контролиране според мен.
А в градинките ходят основно майки с малки деца и пак се връщаме на изходната точка.
Тук подкрепям Андариел-на майка с малко дете не може да се угоди.

# 40
Е, мойто много малко, уча го да пази чисто, но като излезем на другия ден, намираме нови боклуци  Rolling Eyes

# 41
Когато говорим за училищата, поне за голяма част от тях е по скоро въпрос на управление и контрол на директора, отколкото до финанси-това е най-лесното оправдание няма пари. Как едни училища могат други не могат.
А за градинките и парковете там е доста по-трудно, колкото и да се поддържа все ще се чупи.

Ами те парите са едни - на едни дават, на други не - затова.
Като се промени съзнанието (кога ли...) и парковете ще са хубави и здрави и без да се охраняват денонощно.

Запечатала ми се е една снимка от Канада - социално ориентираната държава (беше ми изпратена от приятели).
Прекрасна площадка до езеро, но нямаше деца ....

В събота бяхме в паркче - пълно с деца - глъч и веселба, красота ... няма друга такава.

# 42
Лоренца, какво имаш предвид с това на едни дават на други не.

# 43
Точно родителите не пазят. а възрастни хора трудно се превъзпитават, особено ако се разчита на самовъзпитанието. Училищата, които имат огради вече се заключват. Е, в повечето има някакви местенца, през които младежите прескачат да ритат топка, но аз лично рядко съм виждала да оставят боклуци. Ще извиняват майките на малки деца, но училищните дворове не са парк, нито детска площадка. И без това по-големите деца нямат място за игра, поне им оставете училищния двор! На майка с малко дете никога не може да се  угоди.

Това е наистина много сериозен проблем! Реално децата на възраст от седем нагоре, няма къде да играят. Градинките и междублоковите пространства са заети от майки с колички или малки дечица, които сега прохождат или ходят, но блуждаят във всички посоки...

Реално училищният двор е единственото място, където могат да покарат колело (без да се налага да слаломират между коли и малки деца), да потичат, да поритат, да поиграят баскетбол или тенис на маса...
Невероятно досадно е - децата ритат, майка пуснала бебето си да тича по терена, и чак крещи "Леко, леко да не го ударите!"  ooooh!
Децата на 8, 10, 12 - също са деца, и също имат нужда от пространство. Не искаме да седят в къщи пред компютрите, не искаме да седят по заведенията... А колкото и да им се организират курсове, тренировки и т.н., това е едно, а ИГРАТА - съвсем друго.

За сега се справям с проблема, като излизам заедно със сина ми и приятелите му, и буквално ги "пазя" от нахални и невъзпитани майки и баби, които ги гонят от местата, където излишни са само те...
А за цапането и мръсотията не искам да отварям дума, че там положението е още по-страшно... Но използваните памперси и камарите обелки от семки е ясно чие "производство" са... То ясно, че във форума всички са изрядни и винаги си събират боклуците, явно извънземните минават след майките и оставят пълни памперси, за да ги компрометират.

# 44
  • София
аз моите преди ги пазех от майки с малки деца, но в един момент ми писна аз реално аз да пазя чуждите малки деца, при положение, че когато моите бяха малки гледах да не се навират сред големите. И започнах да ги уча съвсем учтиво, но твърдо да казват "госпожо, бихте ли си взели детето, да не гго нараним случайно в играта". Не че им става много кеф на майките и бабите, на доста от тях им увисват ченетата, но поради учтивия тон няма как да се заядат, че децата били невъзпитани и грубияни. Така и децата ми се научиха да си защитават правото на игра, а не всеки с количка или прохождащо бебе, да ги навиква.

Общи условия

Активация на акаунт