Двора на училището

• 13 318
  • 131
  •   1
Отговори
# 45
Училищата са за учениците, не за бебетата. Неслучайно всички училищни дворове по дизайн са си спортни площадки. Там учениците трябва да играят футбол, баскетбол, волейбол или просто да тичат без да се съобразяват с малки деца и колички. Бебетата могат да си играят в парка, но да се рита топка в парка не може. Да не говорим за волейбол и баскетбол. Затова да ме извиняват мамите на малки деца, но не са прави в претенциите си. И в други теми е имало оплаквания, че лошите гаменчета ударили с топката златото на мама. Ми това е то училището - летят топки и който не е дорасъл да се пази не му е там мястото.

# 46
Когато говорим за училищата, поне за голяма част от тях е по скоро въпрос на управление и контрол на директора, отколкото до финанси-това е най-лесното оправдание няма пари. Как едни училища могат други не могат.

Абсолютно съм убедена, че там, където според теб "може", става въпрос точно за лошо управление. Добрият директор пази собствеността. Не оставя двора разграден. А не, че поради добро управление, в някои дворове се влиза свободно.

# 47
аз моите преди ги пазех от майки с малки деца, но в един момент ми писна аз реално аз да пазя чуждите малки деца, при положение, че когато моите бяха малки гледах да не се навират сред големите. И започнах да ги уча съвсем учтиво, но твърдо да казват "госпожо, бихте ли си взели детето, да не гго нараним случайно в играта". Не че им става много кеф на майките и бабите, на доста от тях им увисват ченетата, но поради учтивия тон няма как да се заядат, че децата били невъзпитани и грубияни. Така и децата ми се научиха да си защитават правото на игра, а не всеки с количка или прохождащо бебе, да ги навиква.

Именно, това имам предвид... Уча децата да защитават правото си на игра, но гледам да съм наблизо, защото съм била свидетел  как на добрия тон и възпитаното обръщение се отговаря с крясъци и обиди... Една баба веднъж им взе топката "той е малък, да я разгледа и ще я върне", връчи я на внучето си (на около годинка и нещо), и след двайсетина минути когато си я поискаха им се развика... Децата се стъписаха. Как да реагира човек, когато му крещят, че си иска нещо свое  newsm78  

# 48
Ясно е че спор по въпроса винаги ще има!Но в нашето училище така са разпределени нещата ,че там където играят по-глемите ,за по-малките няма място!Понеже имам батко който иска да рита и бебе което прохожда,не мога да се разкъсам между училището и парка,а и не желая да си деля децата!Когато държавата помисли върху тези и куп други неуредени неща,може би няма да има недоволни,но до тогава ще се наложи да се събираме всички заедно и да се пазим един друг! Peace

# 49
Но в нашето училище така са разпределени нещата ,че там където играят по-глемите ,за по-малките няма място!Понеже имам батко който иска да рита и бебе което прохожда,не мога да се разкъсам между училището и парка,а и не желая да си деля децата!Когато държавата помисли върху тези и куп други неуредени неща,може би няма да има недоволни,но до тогава ще се наложи да се събираме всички заедно и да се пазим един друг! Peace

Сега остава да кажеш, че имаш и кученце, което трябва да се разхожда и да дриска напред-назад, идилията ще е пълна  Joy Joy Joy

# 50
Но в нашето училище така са разпределени нещата ,че там където играят по-глемите ,за по-малките няма място!Понеже имам батко който иска да рита и бебе което прохожда,не мога да се разкъсам между училището и парка,а и не желая да си деля децата!Когато държавата помисли върху тези и куп други неуредени неща,може би няма да има недоволни,но до тогава ще се наложи да се събираме всички заедно и да се пазим един друг! Peace

Сега остава да кажеш, че имаш и кученце, което трябва да се разхожда и да дриска напред-назад, идилията ще е пълна  Joy Joy Joy

Аз съм против там където играят деца,независимо бебета или големи да има кучешки или каквито и да е други животински изпражнения,но за кучетата и техните стопани всичко е разрешено и позволено,но сега това е друга тема!Не виждам какво ти е смешно?Не знам какво ти е семейното положение,но се постави на място като моето и реши какво би направила!? Peace

# 51
 sstambii, съчувствам ти, бях в ситуация сходна на твоята миналата година. Не ме разбраха.

# 52

Аз съм против там където играят деца,независимо бебета или големи да има кучешки или каквито и да е други животински изпражнения,но за кучетата и техните стопани всичко е разрешено и позволено,но сега това е друга тема!Не виждам какво ти е смешно?Не знам какво ти е семейното положение,но се постави на място като моето и реши какво би направила!? Peace

Имам и голямо и малко дете по тоя признак съвпада, освен това имам и куче и откъде идва извода, че като има съвпадение по един признак ще постъпя като теб.

# 53

Имам и голямо и малко дете по тоя признак съвпада, освен това имам и куче и откъде идва извода, че като има съвпадение по един признак ще постъпя като теб.

В какъв смисъл -Аз как постъпвам!?!

# 54
Ясно е че спор по въпроса винаги ще има!Но в нашето училище така са разпределени нещата ,че там където играят по-глемите ,за по-малките няма място!Понеже имам батко който иска да рита и бебе което прохожда,не мога да се разкъсам между училището и парка,а и не желая да си деля децата!Когато държавата помисли върху тези и куп други неуредени неща,може би няма да има недоволни,но до тогава ще се наложи да се събираме всички заедно и да се пазим един друг! Peace

Баткото, не знам колко е голям, но след като все още се движи с теб, предполагам, че може да си подритва топка  и по алеята в парка, но синът ми и приятелчетата му, които са над 12 годишни не биха могли, защото или ще счупят нечии прозорец, или ще наранят някое бебе, или някоя баба.
Когато баткото порасне достатъчно, за да може да се движи без придружител, единственото що годе организирано пространство и безопасно място за неговата възраст ще бъде дворът на училището.
Тогава, гледайки пак само от своята камбанария, да не пуснеш тема, в която да се чудиш какво се пречкат майки с колички и бебета с тротинетки из краката на сина ти, който е отишъл да рита футбол с още десетина тринайсетгодишни.
ПП. Това, че не искаш да  делиш децата си, да играят на едно и също място си е твой проблем, а не общодържавен.
Намери си подходящи градинки, в които се събират деца на възрастта на твоите.
Аз, докато синът ми стана на 10 никога проблем не съм имала с това къде да го водя да играе. Когато започна да не иска да го водя аз, тогава ми започнаха грижите. На учениците им остават само дворовете на училището, ти малките си деца можеш да ги придружаваш където пожелаеш другаде.

# 55
Не се вземайте много на сериозно. Нито дворовете на училищата са дворове, каквито е редно да бъдат, нито пък има детски площадки, каквито е редно да има.
Алея в парк, казвате, а ако няма парк?

# 56
Не се вземайте много на сериозно. Нито дворовете на училищата са дворове, каквито е редно да бъдат, нито пък има детски площадки, каквито е редно да има.
Алея в парк, казвате, а ако няма парк?

Остава двора пред блока, ама там е пълно с кучешко ако и подобни  #Cussing out

# 57
  • София
Да върна разговора до моите наблюдения за НБУ. Там всичко е заградено, какво правят майките с колички и малки деца в този двор? Те дори не бяха студентки, че да кажеш да са дошли по работа. Това е частен университет, частна собственост, дори не е общинска. Признавам, че на мен ми стана много неприятно, защото точно там не ми се внимава за някое малко дете в краката ми, нито ми се слушат детски викове и ревове. очаквах поне там да намеря малко спокойствие сред нормални, млади хора, ама не би. Моят извод е, че просто всеки гледа да се шмугне и възползва до всичко, което успее  да докопа. Без знанечие дали има право да е там или не.

# 58

Що, да не би в Париж пред всеки блок да има площадка, прилежно разграфена за игра на деца от 0-16 години?
Какво толкова сложно има за една майка в майчинство дазапали колата или да се качи на рейса и да заведе двете си малки деца в градинката на НДК, Южния парк, Борисовата градина, Заимов, пред Народния театър...
А по комплексите градинките са много по-читави от тези в центъра, в Люлин има такива детски площадки, за каквито само сме си мечтали да има и в центъра.
А ако в конкретния квартал няма, то по-добре авторката да хвърли усилията си в писане до кмета на района, телевизията и други подобни.

# 59
  • най-шареното място
При нас са отключени и безлатернативни.
Дворът на училищата е място за деца. Няма причина в неучебно време да не бъдат там и мъници. При нас е така. И никаква връзка с управление не намирам. Управляваните обаче са окосени и чисти. Другите не точно.

Нова, не е добра идея да си водиш детето /малко/ с кола или рейс в центъра. Не ееко, не е човешко, не е хигиенично, губи се много време... Хаби се и готов достъпен ресурс...

ПС В Париж има паркове... Сега си помислете колко чисти от изпразжения и свободни кучета пракове има? Обезпаразитени, озеленени, оборудванис течаща вода и тоалетни ли са? И трева, където децата да играят може би има?! Като в Париж... Като стане, действаме като тях,. Дотогава може само да сменяме темата според мен...

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 19:15 от арт мама

Общи условия

Активация на акаунт