Двора на училището

• 13 312
  • 131
  •   1
Отговори
# 60
Да върна разговора до моите наблюдения за НБУ. Там всичко е заградено, какво правят майките с колички и малки деца в този двор? Те дори не бяха студентки, че да кажеш да са дошли по работа. Това е частен университет, частна собственост, дори не е общинска. Признавам, че на мен ми стана много неприятно, защото точно там не ми се внимава за някое малко дете в краката ми, нито ми се слушат детски викове и ревове. очаквах поне там да намеря малко спокойствие сред нормални, млади хора, ама не би. Моят извод е, че просто всеки гледа да се шмугне и възползва до всичко, което успее  да докопа. Без знанечие дали има право да е там или не.

Да, тук си права, нямат работа сред студентите, все пак това си е кампус, а не детска площадка, пуши се, пие се, говори се на език не за ушите на малки деца. А и студентите си имат право на свое място.

# 61
Не се вземайте много на сериозно. Нито дворовете на училищата са дворове, каквито е редно да бъдат, нито пък има детски площадки, каквито е редно да има.

Що, да не би в Париж пред всеки блок да има площадка, прилежно разграфена за игра на деца от 0-16 години?
Какво толкова сложно има за една майка в майчинство дазапали колата или да се качи на рейса и да заведе двете си малки деца в градинката на НДК, Южния парк, Борисовата градина, Заимов, пред Народния театър...
А по комплексите градинките са много по-читави от тези в центъра, в Люлин има такива детски площадки, за каквито само сме си мечтали да има и в центъра.
А ако в конкретния квартал няма, то по-добре авторката да хвърли усилията си в писане до кмета на района, телевизията и други подобни.

Много неща са трудни- от липсата на собствен автомобил, времеви, финансов ресурс до лоши метеорологични условия, отдалеченост на района от изброените от теб паркове...И като ми записа за Париж, я, кажи, кажи ми на мен, как е там точно?  Grinning

# 62
Не се вземайте много на сериозно. Нито дворовете на училищата са дворове, каквито е редно да бъдат, нито пък има детски площадки, каквито е редно да има.

Що, да не би в Париж пред всеки блок да има площадка, прилежно разграфена за игра на деца от 0-16 години?

Много неща са трудни- от липсата на собствен автомобил, времеви, финансов ресурс до лоши метеорологични условия, отдалеченост на района от изброените от теб паркове...И като ми записа за Париж, я, кажи, кажи ми на мен, как е там точно?  Grinning

Нищо не съм казала, невинно попитах.  Rolling Eyes Пред всеки блок ли има десетина площадки или игрища, за всяка възраст поотделно, че да е угодно на всяка парижанка? Laughing

# 63
Ясно е че спор по въпроса винаги ще има!Но в нашето училище така са разпределени нещата ,че там където играят по-глемите ,за по-малките няма място!Понеже имам батко който иска да рита и бебе което прохожда,не мога да се разкъсам между училището и парка,а и не желая да си деля децата!Когато държавата помисли върху тези и куп други неуредени неща,може би няма да има недоволни,но до тогава ще се наложи да се събираме всички заедно и да се пазим един друг! Peace

Баткото, не знам колко е голям, но след като все още се движи с теб, предполагам, че може да си подритва топка  и по алеята в парка, но синът ми и приятелчетата му, които са над 12 годишни не биха могли, защото или ще счупят нечии прозорец, или ще наранят някое бебе, или някоя баба.
Когато баткото порасне достатъчно, за да може да се движи без придружител, единственото що годе организирано пространство и безопасно място за неговата възраст ще бъде дворът на училището.
Тогава, гледайки пак само от своята камбанария, да не пуснеш тема, в която да се чудиш какво се пречкат майки с колички и бебета с тротинетки из краката на сина ти, който е отишъл да рита футбол с още десетина тринайсетгодишни.
ПП. Това, че не искаш да  делиш децата си, да играят на едно и също място си е твой проблем, а не общодържавен.
Намери си подходящи градинки, в които се събират деца на възрастта на твоите.
Аз, докато синът ми стана на 10 никога проблем не съм имала с това къде да го водя да играе. Когато започна да не иска да го водя аз, тогава ми започнаха грижите. На учениците им остават само дворовете на училището, ти малките си деца можеш да ги придружаваш където пожелаеш другаде.

Нова,това каква тема ще пусна и кога,не те засяга въобще!Никой не те е карал да четеш и да пишеш тук!Относно това къде да водя децата си е възможно където живея да няма градинка освен училището,парка да ни е далеч и да няма друго подходящо място освен училището!Ако прочетеш по нагоре писаното от мен,ще разбереш че двора е достатъчно голям и игрищата за футбол са на достатъчно отдалечено място от майките с колички!Темата я пуснах,за да разбера по другите училища как е и дали по закон имат право да не допускат външни лица извън учебните занятия!Така че не бързай да съдиш и кориш другите!Не държа лош тон на никого и държа и към мен така да се отнасят!Който има нерви за изкарване да потича в парка! Peace

# 64
Да де, ама ти мислиш, че училищният двор е обществено място. Възприемаш го като парк, като градската градина. А не е.
Според моя петокласник и приятелчетата му е тяхна територия. Добро място или не толкова, децата в тази възраст обичат училището си и обичат да се забавляват в двора му, което според мен е прекрасно. Освен футбол, те играят всякакви други игри на воля, а присъствието на малки деца с майките им нарушава личното им пространство.
Ако мястото на майките с количките е в двора на училището, къде е мястото на учениците?

ПП. Първо прочетох всичко, тогава писах. Доста хора ти споменаха, че дворът на училището не е място за майки с малки деца, опитаха се и да ти обяснят защо.
След като си пуснала темата е по-редно да кажеш  в прав текст има или няма градинки, а не "възможно е" в квартала ми да няма градинки.
Не съм те съдила, съветвам те.  Нали това търсиш тук. Можеш да приемеш или не чуждо мнение, можеш да с е замислиш или не. Твоя си работа. Синът ти расте, ще трябва да изразходва някъде енергията си. Тогава сама ще се убедиш, че там, където той играе с връстниците си няма място както за теб, така и за други майки с колички.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 21:47 от нова

# 65
Да де, ама ти мислиш, че училищният двор е обществено място. Възприемаш го като парк, като градската градина. А не е.
Според моя петокласник и приятелчетата му е тяхна територия. Добро място или не толкова, децата в тази възраст обичат училището си и обичат да се забавляват в двора му, което според мен е прекрасно. Освен футбол, те играят всякакви други игри на воля, а присъствието на малки деца с майките им нарушава личното им пространство.
Ако мястото на майките с количките е в двора на училището, къде е мястото на учениците?

Добре,а къде е мястото на малките деца които ходят на всякъде-при кучешките изпражнения във въпросните градинки ли!?В двора на училищата е асфалтирано и малките деца имат просторно място да ходят без да настъпят някоя отврат !Когато стопаните се научат да  събират акито на своите любимци и тревата е спокойно място за малчуганите,тогава сигурно няма да задавам такива въпроси и да пуска нови теми!Но дали това ще стане някога е въпрос на възпитание!Аз смятам че не преча на никого,пускам детето си там където да не притеснява никого и него да не го притесняват!

# 66
  • София
училищният двор, както и дворовете на детските градини, не е обществено място за свободен достъп,  макар да е общинска собственост. Това са две различни неща. уччилищният двор принадлежи  на училището, то го стопанисва, както и дворовете на ДГ принадлежат и се стопанисват от градините. Неведнъж и дваж има възмущения за това, че големи деца, възрастни с кучета и прочие влизали в дворовете на градините, а на следващия ден било мръсно, пък не било редно. Е, същото е с училищните дворове! Те не са паркове, градинки или алеи за свободен достъп. Затова там, където има ограда на училищния двор, тя се заключва вечер, през почивните дни и ваканциите.

# 67
Добре,а къде е мястото на малките деца които ходят на всякъде-при кучешките изпражнения във въпросните градинки ли!?В двора на училищата е асфалтирано и малките деца имат просторно място да ходят без да настъпят някоя отврат !Когато стопаните се научат да  събират акито на своите любимци и тревата е спокойно място за малчуганите,тогава сигурно няма да задавам такива въпроси и да пуска нови теми!Но дали това ще стане някога е въпрос на възпитание!Аз смятам че не преча на никого,пускам детето си там където да не притеснява никого и него да не го притесняват!

Много си инатлива и докачлива Peace / да използвам любимия ти емотикон /. Повдигна темата, а когато отговорите не ти харесаха, се ежиш.  За проблема, който повдигаш, се обърни към общината. Те са тези, които трябва да се грижат за градинките. Не са ти виновни директорите, че си пазят училището и го стопанисват. Да идеш на метеното е ок, ама не става. И не се извинявам за резкия тон, щото ти не разбираш / или не искаш /.

# 68

Добре,а къде е мястото на малките деца които ходят на всякъде-при кучешките изпражнения във въпросните градинки ли!?

Заведи го в Общината. Обикновено има големи, просторни фоайета, където детето спокойно може да потича. Чистят редовно, кучета не пускат, а и сега в жегите ще е доста прохладно.
Все пак това също е обществено място, което всеки може да посещава...  Mr. Green

# 69
Въобще не съм докачлива Peace Peace PeaceНо и вие  сигурно висите в някое училище , плюете семки и хвърляте фасове на ляво и на дясно и поради тази причина не допускат такива като мен които не пушат,не ядат семки а искат само малко пространство без коли и кучета за да разходят детето си!Както и да е,явно е че започват караници,спорове и обиди,за това аз приключвам тук!Благодаря на всички за отговорите!Модераторите могат да закрият темата ако искат! Rolling Eyes Peace Peace Peace Peace Peace

П.П. Сийке страшна си!Сече ти пипето! Joy

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 09:27 от sstambii

# 70
Въобще не съм докачлива Peace Peace PeaceНо и вие  сигурно висите в някое училище , плюете семки и хвърляте фасове на ляво и на дясно и поради тази причина не допускат такива като мен които не пушат,не ядат семки а искат само малко пространство без коли и кучета за да разходят детето си!

Да, вися в училището, защото работя там. Фасове не хвърлям, защото не пуша, а и имам възпитание. Семките ги чопля вкъщи и не плюя. И се стремя да опазя децата от класа ми , за които отговарям, от малки деца, бягащи като свободни метеорити и  карайки колеленца навсякъде, и които пълнят  кофичките си с пясък, докато по-големичките скачат в час по ФВС там! В същото време  майките им си пийват кафенце с цигарка в заведението  до оградата.  Най-малкият проблем е, че изсипват въпросния пясък на други места. Ти имаш син ученик. Защо си кривиш душата и гледаш едностранчиво?
 Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace

# 71
  • най-шареното място
Както и да се опитвам да ви разбера не мога....
Всички могат да играят в училището. Само никой няма право да плюе там. Както и да го ползва като парк в учебно време. Или да си оставя детето безпризорно, понеже било площадка по което и да е време - не е плащдка, децата са с придружител - обгрижващ Simple Smile - до 12.  

# 72
Аз пък не мога да разбера как така всички могат да играят в училището?
Изглежда чисто и спретнато точно защото не е достъпно за всеки.
И ние лично, родителите на ученици във въпросното училище сме участвали финансово в подобренията там.
Децата ни са садили цветя, или пък са правили оборка на двора.
Това е ТЯХНОТО училище, начинът да чувстват принадлежност към него не е да е парк за разходка на който си ще.
Когато ги викаха да се потрудят, сме го възпитавали, че трябва да участва, както и да положи усилия да пази направеното .
Не са каторжници, че да ходят да полагат общественополезен труд по чуждите градинки, деца са, които уж се опитваме да възпитаваме.

Това, за "безпризорните" деца сигурно към мен  е отправено. Придружавам сина си често, превърнала съм се в личния му шофьор. Но не му държа ръката, докато рита с връстници, така, както не съм в училище през голямото междучасие да го "обгрижвам".

ПП. Когато синът ми беше на годинка се събрахме няколко майки, боядисахме дружно пейките, насипахме пясък, като видяха ентусиазма ни и мъже се включиха, обезопасиха уредите, един път месечно някой косеше тревата. И така няколко години, сега децата пораснаха, вече е поовехтяло и сигурно някоя майка се тюхка и ходи в двора на училището на метеното.

# 73
  • най-шареното място
Нова, пишем за едно и също нещо. Ако се пази, няма проблем всички да са там.
Безпризорни деца има навсякъде в последно време за съжаление - от прохождащи свободни електрони, до биещи мъниците 11-год. дънгалаци. Идвете неща стават на на 10 метра от пиеща кафе мама обикновено... Дори не съм имала идея, че имаш син на определена възраст и т.н. Имах предвид, че всяка възраст си иска своето и някои дребни корекции, които като ги има не си личат, но като ги няма пречат на всички.

Нямам как площадка за замени училището. Дететто ми проходи на стадион, сега кара колело в училище. Нищо от  това не може да прави в градинка. Те не са места за ходене или тичане. А колело изобщо няма къде другаде да се кара...

# 74
На фона на цялото безхаберие в държавата, оказва се, че учищният двор е нещо много привлекателно. И,  разбира се, чистичко. Нова, много права си, че това е резултат от помощта на родителите и труда на децата. Бих добавила - и на тия, които са длъжни да го стопанисват. Майките с мъничета трябва да си потърсят правата там, където си плащат данъците. И като не им харесва нещо, да запретнат ръкави и да вложат малко труд / знам, че има много, които го правят /. Наготово на чистичко всеки знае. Между другото, дворовете на ДГ са подходящи за малки деца. Защо не отидете там? Убедена съм, че и там няма да ви пуснат. Сами си отговорете защо.

Общи условия

Активация на акаунт