Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 147
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Стефи, и за мен тази статия беше много полезна когато я видях за първи път, и до сега от време на време я преглеждам.

Winkа относно кашата дай утре нещо друго...и ако ви няма нищо вдруги ден може да увеличите количеството  Peace нашето педи ме посъветва да я давам през ден и така и правя
Ама защо през ден  newsm78 нали като се въведе глутена се дава всеки ден поне един, два месеца?

Пепинка, аз давам три пъти на ден нещо различно- на втората закуска/10ч/-малко плодово пюре и АМ, на обяд зеленчуково пюре, следобед- каша, но нямам хранене изцяло без АМ.

Агентке, както винаги прекрасна снимка.

# 286
pepita1973 - благодаря. Аз засега давам 2 пъти, наред с кърменето, ама май си е гладна. Като си похапне и идва настроението. Днес за първи път заспа сама в леглото си. Случайно стана - оставих я да отида до банята, тя така и така все мрънка като трябва да се спи, порева, покрещя и докато се завърна, беше се надупила и заспала  Laughing Все така да ми върви.

# 287
Пепинка, а дано от тук нататък все така сама, в леглото да заспива.  fingerscrossed
Пепинка, аз захраних Кали малко след навършване на 4м., значи сме захранени от два месеца/ти доколкото помня започна по-късно/, за това тя има толкова много различни хранения. Аз кашата и плодовото пюре ги въведох около един месец след началото на захранването.

# 288
  • някъде
аз съм заменила 2 млечни хр-я-обедното и следобедното,което е към 17ч.но моя човек си пие мляко два пъти през нощта,така че има достатъчно прием на мбяко.освен това през ден му сипвам в шишето половин капсула коластра.

# 289
  • В две тъмни очички
Здравейте момичета  Hug

Влизам да дам малко отчет:
Влади казва "Та-ти" , "Да - да" , "Не-не", също така си има зъбче  tooth.
Днешната консултация показа - 7.630 (+500гр), 69см (+1см). Освен зеленчуковите пюрета и кашата (които ядем отдавна) вкарваме сок от ябълка,морков,тиква и пъпеш, като сока не трябва да е само от морков! Плодови пюрета няма да давам все още, само авокадо и киви, като на кивито трябва да махам средната част със семките и да давам месестата част. Включвам и кисело мляко 2%

# 290
  • някъде
аз дадох сиренце,значи ще пробвам тези дни и мляко.а нали трябва да е възможно най-маслено к. мляко,защо само 2%

# 291
  • ул. "Мечтание"
Да и аз мисля, че не е АБ, но не мога да си обясня как противоалергично средство ще лекува вирус, та го предписват  newsm78.  Бебеш, на  вас как ви го предписаха - при нас е по една капка 3 пъти на ден, разтворено във вода.

И аз това се чудя честно да си кажа.  Rolling Eyes

Мамчета, по колко пъти храните бебоците на ден с нещо различно от мляко?

Правилото в общи линии е следното:
Първи-втори месец о захранването - 1 хранене
Втори-трети месец от захранването - 2 хранения
Три-четири месеца лед захранването - 3 хранения

Разбира се съобразяваш се с темпа на детето, как се храни и дали му харесва новата храна. Ако не му допадат твърдите храни може доста време да си остане само с едно хранене.

Още нещо щях да пиша, но забравих.  Rolling Eyes

# 292
  • sofia
Днес бебе Лия става на половин годинка! Времето летииииии!

# 293
  • в Надежда-та
Кивито трябва ли да мине през термична обработка Rolling Eyes newsm78

# 294
  • sofia
Аз мисля НЕ

# 295
Благодаря ви, девойки Simple Smile))
Днес бебе Лия става на половин годинка! Времето летииииии!

Те растат, но ние не остаряваме!  Grinning Нацелувай бебе Лия и всички останали да си ги нагушите и намачкате бебоците от нас!

Отчет за моята зоологическа градина (Пепи, според малката аз съм "мама котка")  Mr. Green
Ръст 72.5 см (+6.5)  Тегло 8.2 кг  (+2.5)   Глава 45см (+3 )
(и преди някой да е припаднал това е изменението за последните 3 месеца, от април насам не е преглеждан. според мен ръстта малко го посмали сестрата, не му опъна крачето на детето)

2 интересно забележки от моята педиатърка днес:

1. Месо ли? А, не бързай... като влезе в 9-ти мес му дай месо, кашите, плодове и зеленчуци са много по-важни;
2. За анемия тестваме в 9-ти мес. Ако има проблем се проявява тогава, в 6-ти е рано и изследванията не са категорични (категорично доказателство за желязодефицитна анемия). А и кашите и АМ са обогатени с желязо, изобщо не го мисли!

Давам ядене различно от АМ или кърма по 3/ден:
1. Плодово - за сутрешна или следобена закуска;
2. Зеленчуково - обикновено за обяд;
3. Кисело мляко (или кис.мляко + овесена каша + банан) - сутрин или следобед;

Първо пие около 100-120 мляко, после си яде манджите; нощем също си иска млякото!

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 16:45 от Agent Provocateur

# 296
Люба, честита половин годинка на бебе Лия! Да расте здраво, щастливо и умно дете и много да ви радва!

Аз се върнах от моренце, бях без малката и си починах добре, сега се гледаме с нови сили  Laughing

Вчера бяхме на ваксина и се засякохме с Ноеми и сладкия синеочко Тервел. Изи е 7300 (+450) и 64 см, миналия път пак беше 64, явно моето дете расте расте само на ширина  Grinning

Аз съм заместила 2 яденета, обедното с пюре, като редувам, един ден зеленчуково, един ден месно и следобед давам каша, смесена с плодово пюре. Педиатърката искаше да й давам и сутрин попара, ама каза да го оставим за другия месец, че да не стане мн. дебела  Grinning

Агентке, страхотна снимка, както винаги  Grinning

# 297
ехеее, как сте мамита? ние сме пак в Сф, след едно кошмарно пътуване снощи  Sick

та за захранването, тъкмо да питам и Пепинка ме преварила с въпроса- за бройките хранения, а и Нощни и отговорила, това дето ме интересуваше  Joy

абе моята Ема и тя като невидяла папа, уф ква лоша майка съм, държа си детето гладно... ама го карам бавно, само тиква, тиквичка и нещастен картоф съм въвела, ама аз ги тествам по 7 дни.
Я кажете с кой плод почнахте вие и като се вкарва плод отделно от зеленчук ли да го дам или вместо него? ако ме разбрахте де  Joy

ох Агентче, само се наслаждавам на твойте снимки, още са ми пред очите едни бременни твои снимки  Mr. Green

# 298
Влизам да се похваля, че и Топчо е вече захранен. Вчера опита за пръв път малко тиква. Много беше доволен, но истинско удоволствие откри в пиенето на вода. Пие и от чашка и от шише. Simple Smile Преварявам само чешмяната вода, иначе му взех една малка бутилка на Хип и човекът си пие чудесно от нея.
Кака му откри, че може да се вози заедно с него в количката. Той отначало я риташе да слиза, но като гледам май вече се предаде.

(май пропуснах цяла тема и не виждам кога ще я изчета  ooooh!)

# 299
  • ул. "Мечтание"
Кивито трябва ли да мине през термична обработка Rolling Eyes newsm78

Тц!

Влизам да се похваля, че и Топчо е вече захранен. Вчера опита за пръв път малко тиква. Много беше доволен, но истинско удоволствие откри в пиенето на вода. Пие и от чашка и от шише. Simple Smile Преварявам само чешмяната вода, иначе му взех една малка бутилка на Хип и човекът си пие чудесно от нея.
Кака му откри, че може да се вози заедно с него в количката. Той отначало я риташе да слиза, но като гледам май вече се предаде.

Все ме забавляваш с вашите истории!  Heart Eyes Hug

Честито на всички преполовили годинката!   bouquet
На нас ни остават още 3 дни!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт