Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 112
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
ЧИД на бубата на Бубето Simple Smile
ЧМД на още 3 бубенца днешни!

Чудесно име за темата Simple Smile Мерси, Джорджи!

Оризова не харесва, правена по няколко начина, но и сестра му не я ядеше, а аз никога не настоявам да ядат нещо, което не им харесва (но пък и не им давам нещата, които на мен не ми харесват!)

Днес въведох глутен с 1 ч.л. овесена каша, разтворих я и разбърках с кисело мляко, защото аз обожавам овесени ядки с кис.мляко, но хич не и се зарадва. Яде, но без мерак...

Пепи, ще ти пиша на ЛБ!

Нощни, би ли споделила моля личния си опит с захранване водено от бебето, че съм се затрупала с работа и не ми се потъва в дебрите на темата, а ти би могла да го синтезираш, ако имаш време. Винаги ми е звучало като адекватен подход след първите седмици, а виждам, че и Искрен искрено му се радва Simple Smile

Гласувах за домашни + други, като "другите" са органик пюретата, които ви бях показала, от гледна точка на това, че са мнго удобни за хранене извън къщи и мисля, че са добра добавка и към домашните.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 18:06 от Agent Provocateur

# 76
Мелона и другите мами на момиченца, как успяхте да вземете урина, пробвах с колекторите, но нещо не се получи.., колко по-лесно е при момчетата...
Аз днес отидох да купя контейнер за урина (момиче) и аптекаря ме посъветва да сложа памук на памперса и после да го изцедя в   стерилния контейнер, но аз мисля първо да пробвам с пликчето и ако не стане тогава с памука

# 77
  • ул. "Мечтание"
Леприкон - честит рожден ден!  newsm67  Gift  party023  bigdance2  ura

Тути, до 2 годишва възраст се прпоръчва киелото мляко да е пълномаслено, тоест да се дават млека, които са поне 3-4 процента. от купешките си взимаме на Седика, най ми е близко до домашното по вкус и поведение. От него давам. Иначе когато има домашно, давам - краве, козе, каквото са ни донесли в момента.

За акетата - отбелязах "Друго".
Яде основно от нашата храна. Понякога му правя специално за него нещо, но не пасирам и не мачкам. Евентуално нарязвам на дребни парченца.
Пюрета съм купувала 3-4 пъти до сега, когато сме били навън и е нямало нищо конкретно приготвено за него.

Днес изпапа едно бурканче от 190 мл. зеленчукова супа с един ръжен сухар. Изяде го на два пъти между три сукания.  Crazy Утре планирам да му направя кафяв ориз със сирене.

Нощни, би ли споделила моля личния си опит с захранване водено от бебето, че съм се затрупала с работа и не ми се потъва в дебрите на темата, а ти би могла да го синтезираш, ако имаш време. Винаги ми е звучало като адекватен подход след първите седмици, а виждам, че и Искрен искрено му се радва Simple Smile

В най-общи линии - даваш му храна, която може да си вземе сам с ръка, хубаво е ако е нужно да е обработена, за да не отхапва големи твърди парчета (примерно ябълка, морков е хубаво да се посварят или да се направят на пара). Има схема, но тя е препоръчителна. Ако те интересува с хемата, ще ти пусна линка.
Хубаво е да нареждаш и прибори (лъжица, вилица), чашка с вода (това може и по-нататък, когато станат по-координирани). Ако му даваш нещо ти, направи така, че той също да хваща лъжичката и с твоя насока да хапва сам.
Ако имаш някаквиконкретни въпроси питай, защото сега тка не е сещам какво още е важно.

По-късно, ако ми остане време, ще кача клипче, как папа един брокол вчера Искрен!  Crazy

Мисля, че тия изследвания на 6 месеца урината не е нужно да е стерилна, съответно в гърне или някоя друга добре измита съдинка вършат перфектна работа.

# 78
Адис, давам Савина /в едни розови бутилки, със сигурност я има в Билла/ и по-рядко розов Девин.

Днес Кали не хареса моето домашно пюре  Cry  и излапа почти 190гр. Тиквичка със сладка царевица на Бейбивита, пийна си и малко АМ. Следобед и направих кашата със 150мл. АМ и нея я хапна. Въобще, хапва си детето  Mr. Green

# 79
Евридика - благодарим за подкрепата  Hug Аз лично пак се обърках от много четене. Тъкмо реших, че след захранването следва заместване на кърмене и научих, че не трябвало поне до 1 год. Та ще си продължаваме както до сега 5-6 пъти дневно и 1-2 през нощта.
Защо сравнявате тиквата и  тиквичките - те нямат нищо общо. Аз слагам морков или сладък картоф на тиквичките, за да не се муси.
Снуки - аз дадох нова храна веднага след ваксината. Ама при нас няма проблем с приемането на новите храни.
За анкетата - пюретата и манджите приготвям сама, само кашите купувам, че те са обогатени с желязо.
Тук не ни взеха нито кръв, нито урина за изследване на 6 мес.  newsm78 Следващата консултация и ваксини са след 3 мес.
Рая все още заспива само на ръце - изключение е количката. Имам чувството, че я е страх да заспи. Така се бори и извива, все едно ще я коля. И бибата не ще, а като я лапне за 2 мин заспива и я плюе. Та се принудих да измисля хитринка - топвам я в диня или в пюренце и си спестявам 1 час борби и писъци. Научила се е да вика ме-ме, но само когато е ядосана или сърдита  Joy
Калифорния - Рая яде чиста каша, само с кърма или вода. Ама тя не е лоша и аз я ям  Grinning Но ако ми е по-рядко пюрето (круши, тиквички) слагам директно вътре 1-2 л. каша - без вода, без кърма.
Леприконче - ЧРД - здраве и стиснати палци Райчето скоро да е кака  Wink

# 80
А при взимането на кръв децата нали не седят гладни като нас??  Rolling Eyes  Joy

И по колко каша давате?  Rolling Eyes Моят днес я опита, около половин час след ядене  Crazy, като че ли му хареса, но като добавих и няколко лъжички плодово пюре направо се издразни като спрях да му давам... Ама педи ми каза да не замествам хранене, а само малко между храненията... и аз затова разтворих 1 лъжица каша в 50мл. вода...

# 81
  • в Надежда-та
pepinka1 родих се от както започна да заспива на леглото.Иначе преди това на ръце заспиваше и Мартин,
но, днес изненада отиваме при мойта приятелка (в магазина им) и на Мартин му се доспа, на вън не заспива в количката Naughty гушнат на ръце - сучейки Mr. Green, е да ама днес отказа Shocked искаше да си легне човека и да заспи както в къщи Crazy. Добре, че в офиса имат диван (нейния е на 8м.) та успях да го приспя ooooh!

# 82
  • sofia
Привет и от мен, нищо интересно или ново няма при мен! Сега ще въвеждам царевична каша, но не мога да се наканя!

Клечооооо, столче купихте ли?

Влади на Бубето, да си ми жива и здрава!

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 21:46 от lyuba84

# 83
Най-накрая избиха двата долни зъба. Голяма борба, голям зор.
Вчера се прибрахме в апартамента и направо не мога да си намеря място от жега. Добре, че утре пак изчезваме и не мисля да се прибирам докато температурите не придобият някакви нормални стойности

Аз също сгъстявам редките пюрета с кашичка.
И понеже оризовата на Хип ми е на привършване купих оризова с банан на Милупа, но не съм давала още плодове. Дали ще е проблем да му я давам на Мартинко

# 84
 Бире, като го водиш за кръв, гледай само да не е ял непосредствено преди това, защото се получават изменение на показателите, както при нас.
 Пепита, благодаря, ще потърся да я пробвам, останах с впечетление, че е за директна консумация, нали така?
 look at me, според мен може да дадеш каша, но ще трябва да я въведеш като нова храна.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 21:49 от адис

# 85
  • sofia
И понеже оризовата на Хип ми е на привършване купих оризова с банан на Милупа, но не съм давала още плодове. Дали ще е проблем да му я давам на Мартинко

Ами ако направи реакция ще знаеш, че е от банана, тъй като ориз си въвела вече, давай смело

# 86
хриси, моят педиатър каза кашата да е задължително млечна! иначе обясненията на мацките звучат супер логично.

елениа, дара преди си заспиваше сама с една по-големичка играчка, която гушваше и двете си спинкаха. откакто я тормозят зъбите е малко по-трудна - понякога пея "зайченцето бяло" (на другите по-живичките се хили, та затова тази, че е по-кахърна), понякога я оставям да лудува по корем и като се умори заспива сама, обикновено с дупето нагоре. и тя като другите вече спи по гръб само в количката и то по малко, макс 40 минути (а  преди си спеше по 2-3 часа и там)

крисиа, и нашият лекар каза да взема урина на дара с памук. каза, че с колекторите било голяма мъка при момичетата. и че не изследвали стерилността, а самата урина.

# 87
  • sofia
значиииии, това с памука много ми харесва! Като дойде време ще го приложа! Минахте ли на АМ 2ка вече, нали на 6м се сменя  newsm78

# 88
Всички бебоци ли спят по корем newsm78 Моя само по гръб, не можеш с топ да го поместиш. Явно си е обречен да остане с плоска глава Sad

Аз минах вече на АМ двойка, преди 2 седмици, но аз не храня изцяло с АМ, а слагам в пюрето

# 89
  • в Надежда-та
look_at_me Мартин има желание да спи по корем, но като си забие лицето в леглото и почва да мрънка. В повечето случай спи на страни, а когато се мъчи да спи по корем го подпирам с възглавница Laughing

Общи условия

Активация на акаунт