Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 118
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря на Нощни очи за топлото посрещане HugНали може от време на време да да пиша във вашата тема?Ще се радвам ако ме приемете Grinning
По повод червената чушка-аз дадох веднъж в домашно приготвено пюре печена червена чушка с картоф и морков.Бебка го хареса,но не го понесе добре,защото акото стана зелено и с малко слуз.Повече не повторих и сега си караме само с картоф,морков,тиква,тиквичка и техните варианти.Вече съм изчерпана откъм идеи за пюрета.Четох че не хубаво много често да се дава морков и тиква а ние почти всеки ден това ядем.Давах и пюре от ябълка и пак не понесе добре,също както при червената чушка се получи.Страх ме е да включа грах и зелен боб,струва ми се раничко.Има ли бебчета,които ядат други зеленчуци освен картофи,моркови,тиква и тиквички?

# 391
Благодаря на Нощни очи за топлото посрещане HugНали може от време на време да да пиша във вашата тема?Ще се радвам ако ме приемете Grinning
По повод червената чушка-аз дадох веднъж в домашно приготвено пюре печена червена чушка с картоф и морков.Бебка го хареса,но не го понесе добре,защото акото стана зелено и с малко слуз.Повече не повторих и сега си караме само с картоф,морков,тиква,тиквичка и техните варианти.Вече съм изчерпана откъм идеи за пюрета.Четох че не хубаво много често да се дава морков и тиква а ние почти всеки ден това ядем.Давах и пюре от ябълка и пак не понесе добре,също както при червената чушка се получи.Страх ме е да включа грах и зелен боб,струва ми се раничко.Има ли бебчета,които ядат други зеленчуци освен картофи,моркови,тиква и тиквички?

Добре дошла, ето малко идеи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750

# 392
Рошава гарга, освен изброените зеленчуци сме въвели още грах, царевица, карфиол, броколи. Да чукна на дърво досега сме нямали реакция след някоя храна. От седмица въведох и глутен с овесена каша. Месо - още не. Ядем 5 пъти - 3 млечни, едно каша, едно зел. пюре.

Не можем още да седим, дори смятам че сме още далече.

mariyap, честити празници на дечицата!

# 393
Я аз да попитам - има ли още мами без цикъл? Rolling Eyes

Има...  Rolling Eyes
Обаче от няколко дена, рано сутрин, долу ме понаболяват леко яйчниците, като че ли, ама фронта е чист...  Mr. Green

# 394
  • София
аз също все още нямам цикъл

малчо не седи, затова пък от два дни се обръща от гръб по корем

ние сме почти 9 кг, 67 см само на кърма, така че си е до ген, според мен

# 395
Mariap - честит ви празник! здрави и усмихнати деца!

Бебо79 - глутен въведох с овесена каша!

Плс, кажете за тези каши - какви количества суха каша ползвате за да ги правите?

# 396
ами на кутията пише попринцип ...на нашата (хип) пише 120мл вода и 3 супени лъжици сухо ...но явно зависи от лъжицата ...аз виках една френдка с 2годишно да ми направи първата за да видя гъстотота Peace

# 397
как сте мамчета?

ние сме добре, днес Ема най-сетне направи някви нормални опити за лазене и мен душата ми се отпусна  Joy

Ноеми- добре дошла, браво на вас за обиколките. Ама да ти кажа на мен вече и Синеморец ми се вижда прекалено застроен  Joy Joy Joy, аз обичам още по-голям пущинак, ама вече в БГ го няма, може би само в Тюленово Laughing
цикъл- въпреки яко интензивното ни кърмени ми дойде, по точно капна  Wink

това за заместването на храненето, дето да ти останат две кърмения/АМ ми се струва ужасно за толкова малки бебета, Стефи, кой ти го каза??? до 1 година май към 70-80% от храната трябва да е мляко.

седене- Ема с кеф се изправя, но не може да се задържи, киндилка се наляво-дясно

# 398
Shocked леле ...спирам да коментирам теглото ...защото тук няма да се разберем не говоря за големите бебенца (тези родени с висок ръст и тегло) а за тези дето се раждат по 3кг и в 6ти месец са 10кг и 68см ...да има такива бебчета които хапват по 2 пюрета за обед и двойна порция каша само защото по думите на майката" на детето му се яде кво да го направя" и после когато пораснат кво правим ...другите деца хапват лакумства ...а тези гледат отстрани ...и пак подчертавам дебело това си е лично мое мнение ....и не обиждам никое дете ...виви мерси за масалцето ще купя да го опитам  Wink
Така като си тръгнала все някой ще обидиш Simple Smile))) Моето е родено 3 кг, на 6м гони 9, но е само на кърма, поне до вчера Simple Smile) И кака му наддаваше много бързо до 7 м, след което се движеше много и до годинка си беше напълно в норма Simple Smile Иначе съм съгласна, че децата не трябва да се тъпчат насила. Генетично обаче е предопределен растежа, кг. в много по-голяма степен се влияят от околната среда. Обаче, наистина има изследвания, че наднорменото тегло в бебешка възраст се свързва с наднормено в зряла възраст, дори и като тийн човекът да е бил слаб.

# 399
писах вече.... Laughing педито ми го каза...все пак знае повечко от мен ...пък и темата е доста коментирана в бгмамма ...не е трудно да се потърси и да се види  Mr. Green пък и на който не му харесва да не го прави...не съм казала на никой спирай млякото спирам да пиша за малко ,защото явно или аз не се изказвам точно или някои не чете всичко а само избирателно ....досега съм изчела всичките теми и явно има някаква прогресия 1...15стр благодарности ...15...20 мир ...и после якото съскане .(без да се сърдите то нормално колкото хора толкова мнения)...за това ще зачакам мирния период ,които не ми вярва да прочете старите темички Grinning

# 400
ех, Стефи, Стефи не се сърди, просто много компетентно се изказа по няколко теми, няма лошо, аз не съм те заяла! мисля, че всички сме много начетени  Joy

мацки, аз щото си нямам сокоизтисквачка, как да правя сокове по-нататък? дайте идеи!

# 401
  • София
Инка, пробвай да прекараш плода през фино сито, ще стане малко като нектар

# 402
Стига де, Стефи, аз се пошегувах Simple Smile пък и влизам все след 20-та стр. Simple Smile
Педката ти по принцип е права, с уговорката, че говорим за прехранване с изкуствено мляко или пюрета/каши, пържолки и т.н.

# 403
И аз без цикъл  Sunglasses Не ща го...поне не скоро. Ще е хубаво поне да се захлади, че в тия жеги кусур мие превръзка между краката...  Stop
 Жана и Вяра също не седят самостоятелно. Но умират от кеф някой да ги държи седнали или още по-добре прави.

Ей, нахапаха ги едни комари....Направо са на решето. Да мажа ли с нещо и какво да е то?

# 404
  • София
Честит празник на всички с повод!  bouquet  bouquet  bouquet

Стефи ,Никол вода пие много малко, предпочита чая, но аз винаги й предлагам първо вода и после ако не иска повече - чай. Чаят го пие в промишлени количества.

Аз до сега съм давала само каша оризова и пюрета - картофено и пащърнак. Диня пробвах да дам с бибата за плодове, но отказа категорично. В последствие се разбра, че динята е ГМО, а дали има връзка с отказа й, не знам...  newsm78 Взела съм й и каша от ориз с рожкови без мляко. След нея мисля да пробваме и тиква. Педката пък ни каза да пробваме някаква плодова каша...
Кисели не мисля да давам  Peace

mrm Никол също не седи, винаги се изпъва назад, като струна, преди се въртеше от гръб по корем и обратно, сега не иска и не иска  Rolling Eyes

Бубе
и аз знам, че червена ябълка се дава.

Agent Provocateur
аз я правя на око кашата с АМ до подходяща консистенция. Обикновено правя около 60мл.

Общи условия

Активация на акаунт