Изгубени в превода 3

• 157 172
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Само снимката във фейса ми се отваря, но не и ако кликна на заглавието да се отвори цялата статия. Но аз съм го чела и ревала от хилеж много пъти, не е проблем, Добри  Hug Иначе наистина не е за пропускане.

# 1 021
Преди години сядаме с приятелки на бар в Созопол. Аз болна. Те си поръчват някакви бири, а аз казвам:  - "Чай". На което сервитьорът отговаря - " Ми добре, ще дойда по-късно."

# 1 022
Добри, пак цвиля, благодаря  Hug

И аз се разцвилих! Какво е придихателен звук? Поне са имаше нагледно обяснение в Смокиня 1.

# 1 023
Ааа, отказвам се да тълкувам, но най-вероятно е когато сгафиш с упътването и гаранцията отпадне Simple Smile.

# 1 024
  • Карлово
Цитат на:  link=topic=854866.msg32031133#msg32031133 date=1448046125
Уважаеми клиенти,

Не исках да коментирам във форуми, но мисля че няколко съобщени трябва да се корегират.
Не се притиснявайте за Вашите покупки (дори да са обувки...). Нашата услуга е сигурна.

От началото сме имали 7 колети който имахат проблем. (това прави горе дол 0,002%)
Когато сме правили грешка, винаги сме дали коменсация на клиентите. Не избягаме от нашата отговорност. И мисля че повечето от клиентите ни могат да потвърдат че сме коректни и на разположение да помагаме за всеки проблем.

3 от тези 7 проблеми са със същата клиентка който от колкоте знаеме е имал компенсация от продавач и ще продължи да ползва нашата услуга...

Съжелаваме за скъсени пликове, когато се товарат и разтоварат няколко пъти може де се скъсат и ако го виждаме, сложиме тиксо.

Пожелаваме ви удоволствие при пазаруването на вашите коледни подаръци!

Сме на Ваше разположение ако имате въпроси.
Ех, този гугъл преводач!

# 1 025
  • Costa Rica
Cream for fifths

Още една рожба а гугъл транслейт от БГ сайт за козметика. ooooh!

# 1 026
  • На земята, която е всъщност звезда.
Уважаеми клиенти,

Не исках да коментирам във форуми, но мисля че няколко съобщени трябва да се корегират.
Не се притиснявайте за Вашите покупки (дори да са обувки...). Нашата услуга е сигурна.

От началото сме имали 7 колети който имахат проблем. (това прави горе дол 0,002%)
Когато сме правили грешка, винаги сме дали коменсация на клиентите. Не избягаме от нашата отговорност. И мисля че повечето от клиентите ни могат да потвърдат че сме коректни и на разположение да помагаме за всеки проблем.

3 от тези 7 проблеми са със същата клиентка който от колкоте знаеме е имал компенсация от продавач и ще продължи да ползва нашата услуга...

Съжелаваме за скъсени пликове, когато се товарат и разтоварат няколко пъти може де се скъсат и ако го виждаме, сложиме тиксо.

Ех, този гугъл преводач!

Това не е гугъл преводач, там поне думите са изписани правилно. Сигурно е някой чуждестранен студент, понаучил малко български /знаемЕ, разтоварат и пр./.

# 1 027
Уважаеми клиенти,

Не исках да коментирам във форуми, но мисля че няколко съобщениЯ трябва да се корегират.

От началото сме имали 7 колети, който имахат проблем. (това прави горе долУ 0,002%)
Когато сме правили грешка, винаги сме даВАли комПенсация на клиентите. Не избягаме от нашата отговорност. И мисля, че повечето от клиентите ни, могат да потвърдат, че сме коректни и на разположение да помагаме за всеки проблем.

3 от тези 7 проблеми са със същата клиентка, който от колкоте знаеме е ималА компенсация от продавач и ще продължи да ползва нашата услуга...

Ех, този гугъл преводач!

И според мен не е на транслейтора тази "грешка", и чужденец не ми се вярва да е. Видях повече грешки.

# 1 028
  • Berlin
В заведение - нямаме от тази бира, която искате - пале але. Laughing

# 1 029
  • ту тук, ту там
Какво е "пале але"?  Embarassed

# 1 030
а разказвала ли съм ви как уж гледах шоу за барманки, а все се чудех защо дават затворнички Joy

# 1 031
  • Berlin
Pale ale, бира. Grinning

# 1 032
  • Costa Rica
а разказвала ли съм ви как уж гледах шоу за барманки, а все се чудех защо дават затворнички Joy
Behind bars?
 Joy
Риалити каналите изобилстват от бисИри.

# 1 033
  • София (Възраждане)
Behind bars?
 Joy
Риалити каналите изобилстват от бисИри.

Това е защото преводите често се правят "на сляпо", получаваш например за превод инструкции за ползване без да получиш съответстващите нагледни и обяснителни фигури и т.н. В случая с бара може да са метнали на някого да преведе само заглавието без контекст и без да е гледал видеото.

# 1 034
  • Costa Rica
Това е защото преводите често се правят "на сляпо", получаваш например за превод инструкции за ползване без да получиш съответстващите нагледни и обяснителни фигури и т.н. В случая с бара може да са метнали на някого да преведе само заглавието без контекст и без да е гледал видеото.
Може. Но това повдига въпроса за качествата на преводача, който се съгласява да превежда без контекст. А и няма начин да не се разбере, от самата история, дали става въпрос за барове или за решетки.
Проблемът е, че такива преводи се поверяват на хора, които "знаят английски", но пък за сметка на това няма да пискат за заплащането.

Общи условия

Активация на акаунт