Изгубени в превода 3

• 157 174
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да и аз си ги знаех така тези имена. А новинарската емисия на БНТ бях сигурна, че се казава "По света Ю нас"
О, и аз като малка така чувах "По света и у нас" Simple Smile

Дъщеря ми гледа някаква реклама. Аз слушам с 1/2 ухо.
Тя ме пита "Мамо какво казват" - "Вкусна мента" или "Вкус на мента". Айде сега, нямам си ни най-малка представа. Заложих на второто.

# 226
  • София
Вчера ако си споняте заглавната страница на Гугъл беше с някъкви зелени грахчета по повод учена Грегор Мендел.
Мъжа ми ме пита:
-Кой е този Мендел не съм го чувал?
-Е как кой за Менделеевата таблица не си ли чувал?!!
И следващия момент се усещам ,че Мендел не е едно и също с Менделеев  Joy

Аз пък в първия миг си помислих, че става дума за Менделсон, но като видях грахчетата се усетих. Laughing Laughing Laughing

# 227
Като малка си мислех, че:

1. ...режисьор на дублажа е Трендафил Канемска

А от песента Детство мое научих нова дума:

2. 'отхлябъчер'

И винаги се чудех какво значи:

3. 'Доумерен' вятър
Joy

# 228
Точно в този форум,четох за една потребителка,която беше убедена,че живее в кв. Диана Бад...

# 229
Току-що разбрах,че Тери Пратчет е мъж  Confused   ooooh!  Embarassed Embarassed Embarassed

не си само ти  Wink http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=575769.msg19140008#msg19140008

# 230

Точно от тази тема го разбрах.  Laughing

# 231
 Аз като ученичка, превеждам в час по английски някакъв текст за Рождеството, но изобщо не мисля какво превеждам, а го правя машинално и така майка на Исус стана "Девствената Мария". Учителката помисли, че отново се правя на шут и ми се скара, но наистина не се замислих да го преведа с познатото на нас име.
  А имахме пак в училище учител по английски арабин , живеещ в България. Нито български говореше добре, нито английски- беше с арабски акцент, следващата ни учителка каза , че всички говорим като арабчета (той ни преподаваше 2 години). Та той например ни преподава нова дума, и я превежда като "бещеря". Иди разбери "пещера" или "дъщеря" е. И много се засягаше като питам. А имахме един текст за Бай Ганьо в учебната тетрадка по английски, той всеки път го споменаваше като " Бай Женио" с ударение на "и".

# 232
Като малка си мислех, че:

1. ...режисьор на дублажа е Трендафил Канемска

А от песента Детство мое научих нова дума:

2. 'отхлябъчер'

И винаги се чудех какво значи:

3. 'Доумерен' вятър
Joy

По време на славните манифестации за 1. май - след манифестацията братовчедка ми , тогава на 5 годинки, пее:
"На сърца ни да ОКЛЕКне, да живей, живей труда!

Дъщеря ми : "Чул, чул, Медочул"  ..."Камъче работа!" 
А едва наскоро ( с 18 г. закъснение) разбрах, че мислила Счизми за име на котарака от приказката "Котаракът с чизми".

# 233
Вървя вчера по улицата и виждам тролей с надпис "ДО УЛ.КРАКРА" (написано точно така, слято).
Видях го бегло и в първия момент се замислих как така ще иде до УКРАЙНА тоя тролей?!......

Joy Joy Joy

# 234
  • UK
Току що в една статия прочетох за филма "Междузвездни войни епизод 1: Заплахата на фантома". Simple Smile

# 235
Като малка бях в недоумение как така "приятел в нужда се познава" Rolling Eyes Нима е редно да познаваме приятелите си, само когато имаме нужда от тях, а когато сме си добре, да се правим, че не ги познаваме Laughing

# 236
Пътуваме в колата аз, мъжа ми (сърбин) и детето (4 г.). Бременна съм 9 месец и бебето започва да рита неистово. Аз мрънкам:
-  Ох, къде тръгна сега пак това изънземно...
Синът ми, адски ентусиазиран:
- Мамо, мамо, наистина ли е извънземно?
- Извънземно е я, виж как ми шава в корема!
- А от къде е, мамо? От къде е, от къде е???
Хем ме боли, хем не съм сигурна точно как да му обясня от къде е аджеба... Мъжът ми, изнервен, на 20 -тото `От къде е???` изстрелва:
- От пичка материна!
А синът ми, още по- изнервен:
- Не бе Саша! Това е в Сърбия. Аз питам ОТ КОЯ ПЛАНЕТААААА!

# 237
  • UK
Онзи ден ми стана много смешно... Обяснявам нещо на приятеля си, англоговорящ, за един друг приятел, българин, който се казва Драго. И му викам "Драго еди какво си" и той ме пита "Драго? Нарича себе си Драго?!". На мен ми трябваше малко време да зацепя какъв точно е проблема. Simple Smile

# 238
  • Пазете Гор
В Гърция, ако някой се казва Димитри(о)с, на галено му казват Мичо, а по-близките - Мими.

Малко е гейско, ако го чуеш, и не си запознат с нравите им.

# 239
  • UK
Аз много се смях на историята на... Коя съфорумка беше, с майката на Димитър в англоговорящата държава и водомера или нещо такова.

ПП. Ей такова изречение се получава, когато се изгубя в превода на собствените си размишления.

Общи условия

Активация на акаунт