Изгубени в превода 3

• 157 668
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 270
запознавам се с чужденец  и разговаряме по едно време ме пита
-ти студена?
а аз отговарям
-не не мие студено даже ми е много топло , а той имал в пред вит да ли съм студентка. Laughing Laughing

# 271
  • София, център
Вълк, ако не ме разберат девойките, обясни набързо.

Преди новата ера, командващият Гранични войски, генерал майор А., по неизвестен повод се озовал на затънтена гранична застава. 10 войника, един лейтенант. Войската там рядко вижда офицери.

Слязъл от джипа, генералът се упътил към дремещия часови - брадясал, разпасан и неориентиран.
- Повикай командира си, редник! - изстрелял като залп.
Редникът навил ръчката и изтърсил в трубката великото :
- Другарю лейтенант, тука един майор от горското ви търси".

Сочната псувня на лейтенанта ще ви спестя, но си представете колко бързо е сменил боята, когато, по потник и чехли, излязъл да види какво пак искат тия горски...Командващият Гранични войски бил на ръждивия му портал, а тъпият часови лениво подреждал наличностите в гащите си, с опрян на навеса автомат.
Историята мълчи за последиците.

Генералите-майорите имаха пагони с по една голяма звезда и дъбово листо на ревера. Редничето, не видяло никога генерали, затъжено по дома и размекнато от жегата, комбинирало дъбовия лист, зелената униформа и голямата звезда в "майор от горското".

Е това ме утрепа!

# 272
леля Цуци е № 1

апропо някъде четох скоро "конски паци" (разбирай кон с капаци)

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 16:07 от lilyrose

# 273
леля Цуци е № 1

апропо някъде четох скоро "конски паци" (разбирай кон с капаци)
В нашият скъп форум! Съвсем ама наистина!  Peace

# 274
  • София
 Joy

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 12:20 от ЕлБиЕн

# 275
  • UK
Има тема за правописни грешки. Не тук, благодаря. Simple Smile

# 276
  • забравих си мисълта...

WinkWinkWink  Flutter

# 277
  • в пералнята
Ами аз първите дни, когато се преместих в Германия много се пулех на надписите на улиците около нас. Всичките бяха "Einbahnstrasse". Пък и в другите градове много такива улици имаше. И аз все се чудех как се ориентират тези хора с толкова еднакви имена на улиците. Споделих със съквратирантката си моето терзание за немската ориентация, а тя реши, че се шегувам. Чак на третия месец разбрах, че всъщност това означава еднопосочна улица... Embarassed Ужасът е пълен Simple Smile

# 278
И аз като бях за малко в Германия на гости по същия начин. Гледам еди къде си Einbahnstrasse, на другия ден на друго място се разхождам пак това и викам тея хора са ми много чудни, имената на улиците като се повтарят не се ли объркват и даже си мислех, че сигурно имат някакви допълнителни указатели с номер на квартал или нещо, което я прави уникална  hahaha

# 279
  • Майничка
Чудя се тук ли да се изпляскам или в темата за муните, че и за двете става, ама хайде тук, че е "по-интелектуално": отвреме-навреме си пускам по нощите телевизия за приспиване, без звук, та да не събудя народа. Предпочитам канали със субтитри, и в DIVA-та редовно попадам на румънска реклама на някакъв сериал "În jungla oraşului" (,т.е., предполагам, "В градската джунгла"), който, по неизвестна причина, чета "În jungla orgasmul" (тук последователите на Фройд биха се подсмихнали мръснишки Wink).

Снощи забелязах грешката си, посмях се на себе си и реших да потърся (водейки се по участието на единствено познатата ми Брук Шийлдс), оригиналното име. Оказа се "Lipstick Jungle" - "Триумфът на червилата", по нашему. Laughing

# 280
# 281
  • Кюстендил

# 282
  • София
Може да съм го споделяла тук някъде...
В Македония бяхме на състезание. Две девойки си говорим с един македонец и накрая на разговора той с уверено поклащане на главата ни казва "Я довечера ке ви побарам у хотело"... При което аз  Shocked направо побеснях - веднага му се развиках - "Кой ще бараш ти бе?!?" а моята приятелка ме дърпа и се смее. Аз и на нея и се скарах, че ми се смее - как този ще ни говори така...
Тя от смях едвам успя да ми преведе думата "побарам", че всъщност означавала "потърся".

# 283
Вчера гледах един филм, в който мацката питаше защо не вземат такси, а ходят пеша в дъжда, а пича й отвърна:"Защото сме разбити!"(broken), разбирай разорени. Laughing

Във връзка с македонския младеж и барането, аз се хилех като идиот всеки път като звънях на един клиент в Македония и секретарката питаше: "Кой го бара?"

# 284
  • Across the Multiverse
Историята с Леля Цуци е култова! Хем много смешна, хем много миличка! Simple Smile
Аз се сещам в момента за 3 забавни историйки, в които съм участник по един или друг начин Simple Smile , но засега само едната, за да не стане много дълго... :
  С племенника ми ( тогава на около 10 г. ) сме на плаж, той не живее в Бг и е тук само за няколко седмици лятото. Има униклна способност да си нагажда каквото не чуе Simple Smile Влизаме във водата, той започва да се гмурка, а аз виждам, че малко по-нататък е по-чиста водата и казвам:
- А...., ела по-насам, че там има много водорастли...!
(Подавайки глава на повърхността) - Какво, лельо? Педераст ли?
                                    Joy  Joy  Joy

Общи условия

Активация на акаунт