Изгубени в превода 3

• 157 173
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 795
Иска ли някой.....има ли време и желание да ми преведе следното...малко дълго нещо, защото английски знам до толкова че да НЕ мога да разбера какво пише, а ми казаха да го прочета....
Щях да го пиша ред по ред на гугъл транслейт, но там се губи смисъла, а трябвало цялото да прочета....и разбера.... Embarassed Thinking
Ако ли не...здраве да е !

http://uberhumor.com/his-wife-asked-him-to-take-another-woman-fo … he-best-idea-ever

# 796
Заповядай. Разказът е стар, но винаги актуален.

След 21 години брак съпругата ми поиска да заведа друга жена на вечеря и кино. Тя каза: "Обичам те, но знам, че тази жена те обича и ще бъде щастлива да прекара малко време с теб".

Другата жена, която жена ми искаше да поканя, беше майка ми – вдовица от 19 години, която аз, улисан в служебни ангажименти и грижи около трите ми деца, можех да виждам само от време на време.

Същата вечер й се обадих и я поканих да излезем на вечеря и кино.

"Какво става, добре ли си?", попита тя.
"Мислех, че ще се зарадваш да прекараш малко време с мен", отговорих аз. "Само ние двамата".

Тя помисли малко и после каза: "Много ще се радвам".

В петък, след работа, отидох да я взема с колата и бях малко нервен. Тя беше накъдрила косата си и беше облякла роклята, която носеше на честването на последната годишнина от сватбата й. На лицето й грееше ангелска усмивка.

"Казах на приятелите си, че ще излизам със сина си, и те бяха много впечатлени", каза тя и влезе в колата. "Те нямат търпение да им разкажа за нашата среща".

Отидохме в ресторанта, който, макар че не беше елегантен, беше много хубав и уютен. Майка ми ме хвана под ръка, сякаш беше Първата дама. След като седна, тя започна да чете менюто. Очите й можеха да четат само големи букви. Като прегледах половината меню аз вдигнах поглед и видях, че мама седи и ме гледа. "Когато беше малък, аз ти четях менюто", каза тя. "Значи е време да си починеш и аз да ти върна жеста", отговорих аз.

По време на вечерята водихме приятен разговор – нищо особено, просто последните събития от живота на двама ни. Говорихме толкова много, че пропуснахме филма. Когато късно вечерта пристигнахме пред нейната къща, тя каза "Ще изляза пак с теб, но само ако ми разрешиш аз да те поканя". Аз се съгласих.

"Как мина срещата ти за вечеря?", попита жена ми, когато се прибрах.

"Много добре. Много по-добре, отколкото можех да си представя", отговорих аз.

Няколко дни по-късно майка ми почина от масивен сърдечен инфаркт. Случи се толкова бързо, че нямах възможност да направя нищо за нея. Известно време след това получих плик с копие от ресторантска сметка от същото място, където бяхме вечеряли с майка ми. На приложената бележка пишеше: "Платих тази сметка предварително. Не бях сигурна, че ще мога да бъда там, но въпреки всичко платих две порции – една за теб и една за съпругата ти. Никога няма да разбереш какво означаваше онази вечер за мен".

"Обичам те, сине".

В този момент разбрах колко е важно навреме да кажеш "Обичам те" и да дадеш на любимите си хора това, което заслужават. Нищо в живота не е по-важно от твоето семейство.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 14:59 от Пролетната Фея

# 797

Благодаря ти много ! Трогна ме  Hug Hug  bouquet

# 798
Като малка си мислех, че:

1. ...режисьор на дублажа е Трендафил Канемска

Аз пък чувах "режисьорна до плажа". И като ме питаха какво искам да работя, като пораста, отговарях, че искам да работя в режисьорната до плажа. Хем работата свързана с детски филмчета, хем си на морето... Нашите умираха от смях

# 799

Благодаря ти много ! Трогна ме  Hug Hug  bouquet

Настръхнах.... Cry

# 800
Според Бургасинфо http://www.burgasinfo.com/news/view/5/52539/
Роби Уилямс е казал:
„Моето име е  Роби фaкинг Уилямс и тази вечер задникът ми е ваш

Според OffNews       http://offnews.bg/news/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B … D1%81_543754.html
Роби Уилямс е казал:
че тази вечер "нашите задници са негови"

# 801
Изразът е идиом и е тъпо да се превежда.

# 802
Благодаря, сега умът ми намери покой!

# 803
Добре де, какво точно е казал на английски Роби, че от тези статии не става ясно?  Laughing

# 804
Your ass is mine.
Бях на концерта.

# 805
Ясно, благодаря, Инфантилна.   bouquet Никога нямаше да се сетя.  Laughing Верно са се изгубили в превода.

# 806
Ясно, благодаря, Инфантилна.   bouquet Никога нямаше да се сетя.  Laughing Верно са се изгубили в превода.

Това си му е в репертоара:

8. "Good evening everybody, my name is Robbie Williams, this is my band and for the next two hours YOUR ASS IS MINE!"

От тук:

http://www.telegraph.co.uk/culture/music/rockandpopfeatures/1062 … tes-40-at-40.html

# 807
The file is corrupted.....Файлът е корумпиран..

# 808
The file is corrupted.....Файлът е корумпиран..

Помислих, че имаш предвид връзката, която съм дала по-горе и тръгнах да я отварям.  Joy Бързо се усетих, обаче!

Ами от корумпирана държава; какво да очакваш? И файловете ни са корумпирани!  Laughing

# 809
Allen Wrench = Алън Бесният  Shocked  Joy
(Всъщност Allen Wrench е вид гаечен ключ...... )

Общи условия

Активация на акаунт