Изгубени в превода 3

• 157 354
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 900
Все пак като пловдивчанка познавам много пловдивчани и мога да кажа с ръка на сърцето, че те не я употребяват. Но, както вече споменах, мнението на непловдивчани е, че "майна" е нещо, без което не биха ги причислили към пловдивчани и затова като дойде да живее някой в Пловдив, се чувства едва ли не задължен да казва на всяка втора дума "майна": Wink

Е аз правя точно обратното. Живея в Пловдив от няколко години, майна не употребявам, но и  изобщо не искам да ме имат за пловдивчанка.

# 901
  • забравих си мисълта...
Все пак като пловдивчанка познавам много пловдивчани и мога да кажа с ръка на сърцето, че те не я употребяват. Но, както вече споменах, мнението на непловдивчани е, че "майна" е нещо, без което не биха ги причислили към пловдивчани и затова като дойде да живее някой в Пловдив, се чувства едва ли не задължен да казва на всяка втора дума "майна": Wink

Е аз правя точно обратното. Живея в Пловдив от няколко години, майна не употребявам, но и  изобщо не искам да ме имат за пловдивчанка.

Написах го в безлична форма, Adelinda, не разбирам защо се припозна в написаното от мен?  newsm78

# 902

Написах го в безлична форма, Adelinda, не разбирам защо се припозна в написаното от мен?  newsm78

Не съм се припознала, разбрах ти мисълта, казвам, че аз съм на обратно просто.

# 903
  • Berlin
И да се включа с нещо и аз  Laughing - wash preparations. Познайте какво трябва да означава. Laughing

# 904
  • забравих си мисълта...
И да се включа с нещо и аз  Laughing - wash preparations. Познайте какво трябва да означава. Laughing

Да не би да са решили, че има връзка с приготвянето на пране или накисване на прането? Simple Smile

# 905
Или май миенето на храна/зеленчуци/, като подготовка за приготвяне?

# 906
  • through the wormhole

Миещи препарати?

# 907
  • Berlin
Аха, перилни препарати. Laughing

# 908
Аз живях 12 години, много хора около мен говореха на "майна". И аз съм го вкарвала, когато съм много ядосана. И пак ми е по поносимо от "маляка" и "бляд", което вкарват гърци и руснаци.
Какъв им е превода?

# 909
  • Майничка
Педераст и курва, съответно. Извинете ме за френския. Wink
Обаче ги използват в смисъл на брато.

# 910
Онанист и курва Simple Smile

# 911
И какво им е на миещите препарати?  Grinning Не е особено трудно да се сетиш.

# 912
  • София
Обаче ги използват в смисъл на брато.
Ъъъ, курва = братО?  Grinning

# 913
  • Berlin
Нещо по темата е.

# 914
Нещо по темата е.
Съвсем не е като да се изгубиш в превода.

Общи условия

Активация на акаунт