Проблем с пишкането!!!

• 877
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Бебето на сестра ми е на почти 11 месеца. От известно време отказва да яде твърда храна, почти само на кърма е, не пие вода, приема я само под формата на разреден айран - 100-150 мл. на ден. Отказва всяка друга течност. Памперсът през нощта е почти сух, през деня прави паузи на 2-5 часа. Понякога урината е жълта. Раздразнителен е, подути са му венците.
Нормално ли е да пишка толкова рядко? Кърми го на поискване и не знае колко точно мляко приема. Поти се много.
Тя се притеснява да не се обезводни.

# 1
  • София
Детето пие ли мляко през нощта? Моето дете спи по цяла нощ и сътоветно не се буди за мляко. Имаше един период (даже май беше точно около 11-12м.) когато памперса и беше сух сутрин. А първото изпишкване имаше цвят на бира. Тогава питах педиатърката и тя каза че ако изследванията на урината са ок - няма проблем. Тогава точно беше време за профилактичните. Всичко беше ок с урината.
За обезводняването - скоро имаше разстройство. Бяхме на морето и нямаше как докторката да я види, но ми каза да следя за отпадналост, вялост, сънливост - това са признаците на обезводняване.

# 2
Щом е на кърмене на поискване-споко, няма да се обезводни (над 80% е водата в кърмата); а бебето щом е жадно-суче по често Peace

# 3
Нощем суче често. Притеснението и идва и от това, че преди време имаше бактерии в урината. Последваха консултации с нефролози (все противоречиви мнения) и последното заключение, че бъбреците са добре. НО сестра ми май се притеснява повече от това да не задържа урина и да няма пак бактерия и това да е предизвикало намалелите пишкания. За съжаление в момента няма как да пуснат стерилна урина, за да се успокои.
Затова ми се ще да разбера дали има и други бебета, които пишкат по на рядко и нямат проблеми с отделителната система и не са обезводнени.

За обезводняването - скоро имаше разстройство. Бяхме на морето и нямаше как докторката да я види, но ми каза да следя за отпадналост, вялост, сънливост - това са признаците на обезводняване.
Той е точно обратното на симптомите- не стои на едно място, все е в движение и все мрънка недоволно.

# 4
  • София
щом се притеснява да пусне една урина, колко му е... може и заради обилното потене да пишка по-малко...ако не приема сокове, вода, чай и т.н. течности, може да пробвате поне с по-воднисти плодове - диня, пъпеш, сочни раскови, грозде...

Общи условия

Активация на акаунт