Спиране на кърмата ,как?

• 1 249
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте!
Сиина ми е на 2,2 г ,рееших да отбивам. Бяха ни останали само за сън ,на обяд и вечер +2-3 пъти през нощта.
На 23 дадох на обяд и от тогава не съм давала повече да сучее,днес е 8 ден,обаче гърдите са препълнени с кърма.
Усещам около зърното набъбнали бучки ,към подмишницата също . Още от началото на кърменето имам много кърма и 10 месеца се борех със запушвания и мастит,след 10я месец нещата се оправиха ,но сега се притеснявам да не си докарам някой мастит . Нося бюстие да държи гърдите ,не прекалено стегнато ,не съм пила хапчета за спиране на кърмата,не съм цедила . Туко що изцедих по малко и от двете ,но се чудя дали това няма да забави процеса. Дайде съвети как да се справя с този наплив от кърма 🤣
Забравих да спомена,че намалих течностите ,но все така си има мляко,чувствам се като крава ,това мляко не спира . Гърдите ужасно ме болят.
Правя копреси със зелеви листа

# 1
  • София
Отиди на гинеколог да ти изпише хапчета. Не си прави експерименти.

# 2
Щеше ми се да мина през това без хапчета,но май си права и ще се наложи

# 3
  • София
Аз я спирах с хапчета, нито болки е имало, нито други проблеми.

# 4
Има ли някакви странични ефекти от тях,защото така съм чувала и за това до сега не смеех да купя

# 5
  • София
При мен нямаше, но са хормонални и при друг може да има.
Не купувай на своя глава, отиди първо на гинеколог.

# 6
Рязко сте спрели при толкова кърмения. Аз спрях да кърмя сина си на 1.3г. без хапчета,но първо намалих до 1 нощно,после през нощ и накрая спрях.
Мисля че би трябвало да изцеждате по малко,за да не направите беля...

# 7
И аз мисля, че е рязко спирането. На едно кърмене се намалява и после се отбива. Има и хомеопатия, аз пих с второто дете, но бях редуцирала кърменето само на 1 за денонощие.

# 8
Когато аз отбих сина си изцеждах само да облекчение, ако усещах дискомфорт. Пиех мента и лецитин за предотвратяване образуването на бучки, зелевите листа също помагат. Не се пристягат гърдите. На мен много ми помогна блогът на една консултантка по кърмене, хедра мисля беше.

# 9
Очевидно съм сгрешила ,но не мога след 8 дни и детето почти свикнало без гърда да му дам да суче отново. Да кажем,че взема хепчета и спре кърмата ,какво правя с кърмата която е в гърдите вече ?

# 10
Очевидно съм сгрешила ,но не мога след 8 дни и детето почти свикнало без гърда да му дам да суче отново. Да кажем,че взема хепчета и спре кърмата ,какво правя с кърмата която е в гърдите вече ?

Кърмата се спира с 1 хапче, което се пие веднъж, еднократно и НЕ Е  хормонална таблетка, няма странични ефекти, няма да ви навреди по никакъв начин. Хапчето се казва Достинекс около 8 лева струва - дават го в аптеката на кърмачки без рецепта. В опаковката са 2 таблетки. Изпивате само 1 таблетка. Само в случай, че кърмата не спира окончателно, след около 1 седмица се приема и другата таблетка, но най-често въобще не се налага.
Кърмата в гърдите обаче, което е вече произведена от организма, трябва да бъде изцедена внимателно и щадящо - за предпочитане ръчно в банята, пускате душа на много топла вода, колкото можете да търпите, млечните канали се отпуска и кърмата лесно се изцежда.
Помпичките стимулират гърдите и за това е по-добре горния начин.

# 11
Какво мислите  щом след 8 дни гърдите са все така пълни ще е най-добре да взема хапче

# 12
  • София
Аз пих хапчета по схема, не беше еднократно. Това ми беше предписано от гинеколог - ендокринолог. Нека не "пишем" рецепти тук.

# 13
  • София
Достинекс далеч не е безобиден и Е хормонален препарат.
Иди на лекар още днес и си реши проблема до края на деня.
Той ще ти изпише схема и ще ти каже какво да правиш.
Налагало ми се е и няколко хапчета да взема, а след това е добре да идеш на втори преглед след спирането. Контролно да проследиш как върви.

# 14
  • София
Потърси консултант за кърмене. Във Форума има. Аз съм кърмила дълго, но вече всичко съм забравила...

Общи условия

Активация на акаунт