Спиране на кърмата ,как?

• 1 250
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте!
Сиина ми е на 2,2 г ,рееших да отбивам. Бяха ни останали само за сън ,на обяд и вечер +2-3 пъти през нощта.
На 23 дадох на обяд и от тогава не съм давала повече да сучее,днес е 8 ден,обаче гърдите са препълнени с кърма.
Усещам около зърното набъбнали бучки ,към подмишницата също . Още от началото на кърменето имам много кърма и 10 месеца се борех със запушвания и мастит,след 10я месец нещата се оправиха ,но сега се притеснявам да не си докарам някой мастит . Нося бюстие да държи гърдите ,не прекалено стегнато ,не съм пила хапчета за спиране на кърмата,не съм цедила . Туко що изцедих по малко и от двете ,но се чудя дали това няма да забави процеса. Дайде съвети как да се справя с този наплив от кърма 🤣
Забравих да спомена,че намалих течностите ,но все така си има мляко,чувствам се като крава ,това мляко не спира . Гърдите ужасно ме болят.
Правя копреси със зелеви листа

Консултирайте се с Хедра или друг консултант по кърмене. И без хапчета ще Ви каже как да си спрете кърмата. Това с хапчетата съм го играла и не е добър вариант изобщо.

# 16
Свързах се с Ася Демирева. Каза ми 600 мл дневно чай от Салвия и сутрин и вечер шуслерови соли +малко изцеждане на ръка .
Някой знае ли какви са тези соли ,в нета ми излизат някакви таблетки 🙄
Разбира се ме подбра,че се отбива с 1 кърмене ,а не като мен с 4-5 😮‍💨
Хедра пък казва да изцедя напълно и вече нямало да се пълнят

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 10:20 от Radii :)

# 17
  • София
Таблетки са, да. Ами изберете си коя да слушате Simple Smile

# 18
Достинекс далеч не е безобиден и Е хормонален препарат.
Иди на лекар още днес и си реши проблема до края на деня.
Той ще ти изпише схема и ще ти каже какво да правиш.
Налагало ми се е и няколко хапчета да взема, а след това е добре да идеш на втори преглед след спирането. Контролно да проследиш как върви.

Моля ви, не пишете глупости, Достинекс НЕ Е хормонален препарат. Можете да прочетете листовката в интернет, преди да пишете неверни неща и да обърквате хората.
На авторката успех с шуслеровите соли и ако не помогнат може да опита хомеопатия.

# 19
  • София
ОК, не е хормонален препарат. "Само" влияе на хормоните. Не по врат, а по шия. Той е пролактицов инхибитор и влияе на пролактина, който Е хормон. И точно, понеже всеки може да го прочете, не го написах подробно.

# 20
  • София
Достинекс далеч не е безобиден и Е хормонален препарат.
Иди на лекар още днес и си реши проблема до края на деня.
Той ще ти изпише схема и ще ти каже какво да правиш.
Налагало ми се е и няколко хапчета да взема, а след това е добре да идеш на втори преглед след спирането. Контролно да проследиш как върви.

Моля ви, не пишете глупости, Достинекс НЕ Е хормонален препарат. Можете да прочетете листовката в интернет, преди да пишете неверни неща и да обърквате хората.
На авторката успех с шуслеровите соли и ако не помогнат може да опита хомеопатия.
Брутално разбърква всичко Simple Smile Може да не е хормонален орепарат обаче така хубаво ме “оправи”, че още търпя последствия Simple Smile

# 21
ОК, не е хормонален препарат. "Само" влияе на хормоните. Не по врат, а по шия. Той е пролактицов инхибитор и влияе на пролактина, който Е хормон. И точно, понеже всеки може да го прочете, не го написах подробно.

Влияе на хормоните, но не е хормон. По време на кърменето хормонът Пролактин е висок, когато детето се отбива, този хормон трябва да се подтисне и това става с това лекарство. Има и няколко други подобни, но те се пият, както някои споделиха по схема, а предимството на Достинекс е, че се взема 1 таблетка само.
В противен случай, ако не се спре правилно кърмата, тя продължава да се задържа в гърдите и създава опасност от мастит, което е много болезнено и опасно за жената състояние. Също така високият пролактин ще си остане, хипофизата ще продължава да го произвежда в по-големи количества от нормалното и в някой хубав ден : Ама как така имам аденом на хипофизата и тя продължава да блъска пролактин, нищо, че аз не кърмя от 10  години.

Брутално разбърква всичко Simple Smile Може да не е хормонален орепарат обаче така хубаво ме “оправи”, че още търпя последствия Simple Smile

Достинекс има само едно единствено действие - подтиска високият пролактин. Той не влияе на никой друг хормон, така че няма как да ви "оправи" нещо друго и да търпите последствия от това.

# 22
  • София
Явно има след като съм имала проблеми след това.

# 23
I.R ,може ли да разкажеш как ти е повлиало ,може и на лс

# 24
Явно има след като съм имала проблеми след това.

Не няма. Ако сте имали проблеми, може да са били от хормоналната пренастройка на самият организъм например или нещо друго. В смисъл като спре кърмата, тялото на жената влиза отново в месечен цикъл.
Но не е от самото лекарство. Казвам го и от личен и от професионален опит.
Но разбира се, всеки сам избира, може и чай от Салвия.

# 25
  • София
Жената може и да месечен цикъл и докато кърми иначе Simple Smile Иначе всеки сам си преценя. Аз вторият път не съм ползвала Достинекс, а други препоръки и всичко мина нормално тогава.

# 26
  • София
Месечен цикъл може да има и при кърмене. Вкл. овулация, бременност и т.н.
Има случаи, когато и приемът на Достинекс не се ограничава до 1 таблетка, а се налага прилагане на схема за прием.

# 27
Здравейте!
Сиина ми е на 2,2 г ,рееших да отбивам. Бяха ни останали само за сън ,на обяд и вечер +2-3 пъти през нощта.
На 23 дадох на обяд и от тогава не съм давала повече да сучее,днес е 8 ден,обаче гърдите са препълнени с кърма.
Усещам около зърното набъбнали бучки ,към подмишницата също . Още от началото на кърменето имам много кърма и 10 месеца се борех със запушвания и мастит,след 10я месец нещата се оправиха ,но сега се притеснявам да не си докарам някой мастит . Нося бюстие да държи гърдите ,не прекалено стегнато ,не съм пила хапчета за спиране на кърмата,не съм цедила . Туко що изцедих по малко и от двете ,но се чудя дали това няма да забави процеса. Дайде съвети как да се справя с този наплив от кърма 🤣
Забравих да спомена,че намалих течностите ,но все така си има мляко,чувствам се като крава ,това мляко не спира . Гърдите ужасно ме болят.
Правя копреси със зелеви листа
При мен беше така,спирането става постепенно.Гърдите отделят толкова,колкото се изпомпва от тях.Не трябва да се допуска да стават втвърдяване.Изцежда се по малко под душа,като за начало ще се наложи повече,докато се махнат бучките. После по-малко,на другия ден по-малко,така остават само капки  и не се пипа повече.Моя приятелка пи няколко пъти хапчета за спиране и 5 години(!)продължи да има.Не знам за страничните ефекти,но знам,че само с хапчета не става,ако жената при всеки рев на детето започва да страда и тогава гърдите и се изпълват с кърма.Така беше при нея.Според мен решението трябва да е твърдо и да се намаля изпомпването поетапно.

Общи условия

Активация на акаунт