Страшен косопад след раждане

• 892
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте Дами.
Родих преди четири месеца но от две т седмици имам някакъв ужасен косопад който вече взе да ме плаши.... не знам от раждането ли е от хормоните или нещо др. На какъв лекар трябва да ходя какво да опитам абе нищо не знам никога не съм имала проблеми със косата попринцип ми е доста дълга но я подстригах миналата седмица доста и от тогава почна косопада. Моля Ви дайте съвет. И се извинявам ако въпроса ми не е за тук но нз къде.

# 1
Здравейте, след раждането и при мен се получи такава ситуация. Косопадът спря след употреба на ампули за коса RENE FURTERER и шампоан Ducray. Не съм се консултирала с лекар.

# 2
Това е хормонален косопад, минава с времето. За съжаление нищо не можете да направите - нито терапии, нито специални шампоани. Потърсете в интернет, ще ви излезе доста информация. Често срещано е.

# 3
Често казано, нищо не може да помогне. Най-много ще продължи до една година след раждането. На мен ми падаше коса първите три месеца след като забременях, ама страшно много. След това 6 месеца косъм не ми падна. Три месец след като родих, отново започна страшен косопад. Често казано мислех, че ще оплешивея, направо топки косми падаха. Нищо не помогна. Не знам дали изобщо съществува някакъв лек. Като цяло чакаш няколко месеца. Ням да оплешивееш. Сега година след раждането имам много бебета косички. Сигурно бебетата са колкото големите на брой😅. Ще премине.

# 4
  • София
Не е задължително винаги косопада да е хормонален след раждане. Аз имах такъв заради анемия. Пуснете си една ПКК и щитовидни хормони, за да се изключи най-малко тях.

# 5
И на мен през бременността изобщо не ми падаше косата, след бременността явно е имало нужда космите, които са стояли по-дълго от обичайното, да паднат и да започне нова фаза. С течение на времето се нормализираха нещата. Взимах по 1 с.л. нещо като ликьор от зелени орехи, не знам дали е помогнало, но не е навредило.

# 6
    Благодаря Ви много със сигурност ще си пусна някакви изследвания защото много се притеснявам  направо ме е страх да си я пипам а не знам до колко е нормално да пада по този начин а ако продължи до година както казвате със сигурност ще оплешивея

# 7
    При мен имаше брутален косопад след раждането на втората ми дъщеря.Цели кичури с корените.Разбрах, че косата вече е окапала, но скалпът я е държал, затова в един момент падаше по много.При такъв случай нямаше как да спра процеса, но след ползването на шампоана и спрея на Дюкре, много бързо ми излезе нова коса.Мисля, че бяха- Анафаз и Неоптид.

# 8
    Както са написали и преди мен, нормално е косата да пада след раждане и е много често срещано.

По принцип ние всеки ден губим косми, докато други са в период на растеж. През бременността заради хормоналните промени, този естествен процес на окапване на част от косата временно спира. След раждането (най-много около 2-4 месец) тази коса, която е трябвало да опада преди, рязко започва да капе. Това е нормално, ще премине и накрая косата ще се възстанови в нормалния си вид, с естествената си гъстота. Не се вторачвайте в това и не си създавайте излишен стрес!

Можете да си правите домашни маски с неща като хума, кокосово масло и яйчен жълтък, за да поддържате косата здрава междувременно.

# 9
    • Банско
    От 30 годишна започнах да пия всяка година витамини, смутита и нутрибомби с коприва, моркови и всевъзможни бъркочи. Правя си почивки по месец, два и после 7,8 месеца пиене яко на витамини. С първата бременност пак, 9 месеца всеки божи ден витамини за бременни. Родих на 33 и един косъм не ми е паднал от главата, кожата ми е по хубава от всякога. Сега на 37 родих преди 12 дни, много витамини пих пак, желязо отделно, Б12 отделно. Пак косата ми е уникална, зъб не ми мръднал, ноктите са ми здрави. Пиите витамини! Имате най-вероятно дефицити. Запитайте се на ден колко витамина приемате с храната!? Какво ядете?
    Тесто, месо, баници, готвено, мазно - тук няма един витамин! Вижте дневния прием на всички минерали и витамини! Много хора са в дефицити и страдат.
    Не подхранваме ли организма отвътре, отвън каквото и да мажете няма да е от значение!

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 12:51 от Nia Mi

# 10
    И аз бях така, споко спира с времето и после всичко е наред. За протокола, моята беба е на 9 месеца, косопада може би спря към 6-7 месец. Ама към четвъртия беше ужас направо, уплашиха се, че няма да ми остане коса. 😁

# 11
    Да, точно около 4-5ти месец пада косата и на бебето, и на майката. В общия случай. Изключения има, разбира се. Ако на някой не му е падала косата е по-скоро изключение. Както не всички жени повръщат, например.
    Пълни изследвания, витамини, желязо, всичко, както трябва - пак падаше. Много.
    Ако кръвните са ви ок просто трябва да изчакате 1-2 месеца за да поспре Simple Smile Няма вълшебни мазила и шампоани Simple Smile

# 12
    • По света и у нас
    Просто се подстрижи, ще ти поникне пак.

# 13
    Много Ви благодаря за отговорите.
    А може ли да ми кажете някаква рутина напр. да се мажа с нещо или някакъв шампоан, какви витамини да приемам😊

# 14
    • София
    Витамини след като си направите изследвания

Общи условия

Активация на акаунт