Деца с очни проблеми - тема 5

• 65 217
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Колко бяха на самите очи диоптрите преди 2 години, не на стъклата?

+5 и +6

# 541
Колко бяха на самите очи диоптрите преди 2 години, не на стъклата?

+5 и +6

Странно ? ooooh!
Нали само минусите растат , докато расте детето ?
Октоподче , здравей ! Hug

# 542
  • ГОре на черешата...
Хъм Thinking
А има ли вероятност да не са били измерени правлино в началото?

# 543
А има ли вероятност да не са били измерени правлино в началото?

Разбира се, всеки знае как минава прегледа с 2-годишно. Аз така си го обяснявам, понеже още на първите изследвания лекарката ни каза, че според нея е над +7, но с всеки преглед ще се уточнява. Но стига за нас, чакай да прочета назад какво става с другите.

# 544
  • ГОре на черешата...
Тогава дишай спокойно, не ги увеличава, така са си Peace.
Защо казваш, че не виждаш ефект от оклузията - продължава ли да криви?

Да не те връщам много назад - при нас положението си е същото, оклузията е намалена - 2 пъти седмично по 1 ч. Държи се вече перфектно на преглед, дори капките понася геройски.

# 545
Здравейте!  bouquet

Детенцето ми е на месец и половина, но много искам да го заведа на лекар, понеже едното му оче си е кривичко. Дали не е твърде рано, обаче, понеже е много малък?
И знаете ли дали доктор Топов от Токуда още преглежда деца? Чудя се между него и д-р Галя Димитрова от МА - съвети? Hug

# 546
На мен д-р Галя Димитрова ми я препоръчаха от няколко места, но когато й се обадих по телефона ми отказа преглед по НЗОК. Искаше само в някаква частна клиника, тогава прегледа беше 40лв.

# 547
  • Стара Загора
Момичета ако ще правите поръчка за парцалчета пишете ми моля ви! Искам едно да куя докато пера другото.....че малкото ходи и постояно олигавя на брат си парцалчето Crazy

# 548
Цената за доставката дали ще поръчаш 1 или 5 е една и съща. Ако има и други желаещи мога да организирам тази седмица поръчка?

# 549
  • София
Аз писах преди две странии, но май никой не ме отрази  Sad

Моля, дайте ми малко разяснения като по -опитни този астигматизъм  98градуса и на двете очи да ме притеснява ли ? Да търся ли и други изследвания и какви? При кого ?  Диоптрите му са +4,25 и +2,50. Д-р Маджарова Н-к клиника в 5-та градска (не съм убедена за титлата и за това пиша Д-р) говори ли ви нещо? Сега в четвъртък сме отново при нея вече да даде рецепта за очилата след поредният преглед и ми се иска да чуя да го влача ли по още доктори преди да поръчам очила?

Октопод с рокля
на мен също ми трябва от парцалчетата за очилата разясни ми подробности ако е удобно да ме включите в поръчката

# 550
  • ГОре на черешата...
Снупи, не съм отговорила, защото не съм наясно Rolling Eyes, попитай лекаря при следващ преглед...

# 551
  • София
happy mama ,  Не се сърди човече браво за добрите резултати  bouquet

На Калоян Д-р Константинов му разшири зениците с три вида капки, които ги капна едни след други, чакахме 30мин и след това го гледа на апарата. Не знаех, че има вариант да се разширяват с дни зениците, но аз нищо не разбирам. Надявам се да го е диагностицирал точно Praynig
Поръчахме и взехме очилата в детската оптика на Гранд Оптикс на Мария Луиза. Не са достатъчно извити около ушето - казаха, че тези съвсем извитите са за по-малки деца. Но дори и тези не са ги извили където трябва и утре ще ходим да ги коригират. Иначе през четирите почивни дни беше с тях постоянно, а днес и цял ден на детска градина. Приема ги добре, също и приятелчетата му. Просто питат защо е с очила. Днес сподели, че две момичета от групата му казали, че не е хубав с очилата. А пък едно момче го е защитило и казало, че не е вярно и че на всеки може да се наложи да носи очила. Не изглеждаше да се е обидил и засегнал. Играе и тича без проблем с тях. Надявам се да ги опази в оставащите три дни на детска градина. Вече съм спокойна, че всичко ще бъде наред Simple Smile, което в голяма степен е благодарение и на вас момичета.
Извинявайте за глупавия въпрос - за парцалчета за почистване на очилата ли става въпрос?
Хубава и спокойна вечер Simple Smile

# 552
Аз писах преди две странии, но май никой не ме отрази  Sad

Моля, дайте ми малко разяснения като по -опитни този астигматизъм  98градуса и на двете очи да ме притеснява ли ?
Чак да те притеснява много,не е нужно.Много хора имат астигматизъм,който дори не им пречи,защото мозъка е свикнал.Проблема е че колкото лекари пробваш,толкова различни цифри ще имаш,така че просто избери подходящия за теб и му се довери.А какво ще стане по нататък,ще видим,за това са и честите прегледи при децата,за да се напасват нещата с времето Peace

# 553
  • Стара Загора
Извинявайте за глупавия въпрос - за парцалчета за почистване на очилата ли става въпрос?
Хубава и спокойна вечер Simple Smile
Не. Това са парцелчета, които закриват работещото око за да работи мързеливото...това най-общо казано.
Ето това представлява

DSC_2236-1 by anton.slavi -hera, on Flickr

# 554
  • ГОре на черешата...
ДюДю, видя ли - детето се справя отлигчно, напразно се притеснява Peace! Много се радвам Hug!
Важно е рамката "да ляга " добре, за да са удобни и най-вече - да не наднича детето отгоре над стъклата, защото тогава очилата се обезмислят.

За "парцалчето" Хера ти е показала - с такова или с лепенки се провежда оклузия/закриване/ на здраво, нормално виждащото око, когато детето е с амблиопия/мързеливо око/ - целта на оклузията е да принуди мозъка да включи в действие по-слабо виждащото "мързеливо" око и така постепенно да възстанови зрението му на 100%.
С такива парцалчета се сдобихме благодарение на Октоподчето  bouquet, което спестява досадното, а за някой дечица и неприятно, всекидневно отлепяне и залепяне на лепенката на нежната кожа около окото.

П.П. Хера, ама то това твоя Слави - страхотни са бонбони с малката Heart Eyes! А парцалчето ви е много фешън, миналата година нямаше такава гепардова окраска, завижд Crossing Arms.

Общи условия

Активация на акаунт