Деца с очни проблеми - тема 5

• 65 215
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
  • Стара Загора
Чудени госпожици  Hug

# 661
Здравейте, мили мами! Много се радвам, че ви намерих! Пожелавам на всички дечица с очни проблеми по-бързо възстановяване!
Искам да споделя и нашия проблем.  Мойта дъщеря, която е на 4 годинки, има кривене на дясното оче, навътре, не постоянно, но криви и оттам има амблиопия, 0,2 процента зрение на него, лявото не го криви, но също не вижда много и с него, 0,4-0,5 процента зрение. Има много висок астигматизъм - и то смесен, 4,5 на дясното, 3,5 на лявото око. Казаха ни, че трябва да носим очила постоянно, но с много по-нисък диоптър й е изписан, трябва скоро да й го увеличат. А също и трябва да закриваме за поне 6 часа на ден лявото, за да заработи дясното. Вие как мислите, ще има ли ефект от закриването на очето и дали ще подобрим зрението си, казаха ни, че още имаме шанс, но трябва много работа, но не ни обясниха точно какво ще рече това. Ще бъда благодарна на всички, които изразят мнение по нашия случай и минали по този път. Благодаря на всички предварително! 

# 662
Вие как мислите, ще има ли ефект от закриването на очето и дали ще подобрим зрението си, казаха ни, че още имаме шанс, но трябва много работа, но не ни обясниха точно какво ще рече това.

При повечето писали в темата оклузията има резултат освен при моето дете. Според мен не дава резултат в много редки случаи, какъвто очевидно е нашият. "Многото работа" е свързана с упоритост и постоянство от твоя страна като родител, за да свикне детето с очилата и оклузията.

# 663
  • ГОре на черешата...
Здравей, Албена, и добре дошла тук Hug! Дано всеки път се включваш с все по-хубави вести...
Да, разбира се, че ще има подобрение, дай боже много скоро зрението и на двете очи да е 1.
Малкият ми син също е с кривене и амблиопия, като успя да възстанови зрението на окото от 0,8 на 1 за 7-8 мес само с оклузия по 1 ч на ден - това е единственото лечение, така че бъди спокойна, че правите необходимото.
Разбира се, че имате шанс - до 7,8-годишна възраст амблиопията се повлиява изключително добре.

Ех, Октоподче, толкова ми е мъчно да прочета това от теб Confused...дано пък при Мите намерите друг начин да решите проблема! Гуш и за двамата, надявам се да сте добре Hug!

# 664
...дано пък при Мите намерите друг начин да решите проблема

Каквото - такова, примирих се и чакам възрастта за операция.  Hug

# 665
  • София
Албена, моето дете е на 3, мързеливото око го открихме  преди година. Назначиха ни 6 диоптъра на двете очи и оклузия. Според лекарите не ползва едното око, натоварва другото и то започна да криви. Вече 11 месеца закриваме окото 3 дни, 4 дни е без лепенка.  Последно бяхме на преглед преди 3 месеца, и дали ги "улучваше" картинките или ги виждаше, но позна доста от тях с болното око... Забелязвам, че с очила, по-рядко криви окоото, но без - веднага се вижда...
Септември ще ходим на преглед, дано да има резултат...
Какво ни остава освен да спазваме препоръките на лекарите и да се молим "...и това да отмине"
Успех

# 666
  • София
...дано пък при Мите намерите друг начин да решите проблема

Каквото - такова, примирих се и чакам възрастта за операция.  Hug

Каква е възрастта за операция? Тук ми бяха казали или до 7г. или след 16. В Германия моя позната беше попитала за нашия проблем, и казали, че преди 7 г не правят операции?

# 667
На мен ми казват "след 18г.", но последно чух, че такива операции с най-добър резултат се правят след 26г. Все пак има значение какъв е произходът на проблема.

# 668
  • Стара Загора
Октопод-че Hug
Иначе и ние закриваме окото...за 6 месеца затваряне по 5-6 часа на ден ама всеки ден и изравнихме зрението и на двете очи на 100% Също сме с астегматизъм.
Така че смело и успех.

# 669
Много благодаря на всички за загрижеността и отзивчивостта, страхотни сте! Радвам се за успехите, които сте постигнали с вашите дечица, много съжалявам за Октоподче, дано да има решение и на вашия проблем!  Peace
Относно операциите, знам, че може да се правят след 21 години, но по принцип са само козметични, ако окото е "мързеливо", то си остава такова, за съжаление! А при астигматизъм, по-голям от 3 диоптера, също е противопоказно, май, какъвто е нашия случай. А като се закрива здравото око, има ли възможност и то да загуби част от зрението си? Дали има и такива случаи, дано не, но все пак и от това се притеснявам. А и до каква степен се губи зрението от тази амблиопия, напълно или...дано не стигаме дотам, разбира се. Трябва да вярваме, че ще се оправим, пожелавам много сили и вяра на всички майчици! С каквото мога ще се постарая и аз да бъда полезна.Много целувки и прегръдки на всички!

# 670
А като се закрива здравото око, има ли възможност и то да загуби част от зрението си?

Мисля, че всички сме имали такива опасения, но не се е случило и на дечица с продължителна оклузия. Има майки, които закриват между 4-6 часа, а при нас в ДГ има дете с целодневна оклузия. Не се безпокой, но и не бъди фиксирана във времето. В началото детенце едва ще издържа и 15мин, а после ще достигнете до предписаното време.

# 671
Забравих да попитам при кои доктори ходите за прегледи, ние сме от София и ходихме при доста лекари, но последно бяхме в Александровска болница, първо ни прегледа доктор Иванова и ни постави диагнозата, а сега преди няколко дни бяхме при д-р Галя Димитрова. Само ме притеснява това, че не ни изписаха нови очила, а тези които носим са с много малък диоптър и незнам доколко има ефект от носенето. Благодаря!

# 672
При кои лекари ходим, кой с каква диагноза е и друга полезна информация ще намериш на първата страница в темата. В повечето случаи лекарите предписват стъкла с по-нисък диоптър от определения.

# 673
  • В.Т.
albena1970, моята дъщеря беше на същата възраст, когато констатирахме проблема. Не сме от София, но д-р Галя Димитрова ни е лекуващия лекар. В началото мързеливото око беше на 40% зрение. Диоптъра ни също не е малък. Благодарение на нея и в резултат от нашето постоянството при оклузия, отдавна сме на 100% и за двете очи и сега сме само на поддържаща оклузия. Довери й се, наистина има богат опит в лечение на дечицата. Трябва да си подготвена обаче за дълъг период на лечение и на задържане на резултата. Може би това са имали предвид под много работа, а не че се правят многообразни неща.
Ключовата дума е постоянство и малко твърдост, защото на дечицата им писва оклузията и трябва да бъдат убеждавани, че така трябва.

# 674
Здравейте, момичета отдавна не съм влизала и още по-отдавна не съм писала.
Надявам се всички дечица да са добре и всички да сте във ваканционно и усмихнато настроение!
Моите момиченца са добре- пу-пу!
Ще седна назад да Ви почета
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт