Да преправим старите мебели - 9

• 102 573
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Изглежда страхотно този гардероб, даже ще ми се връзва чудесно цветово - тапепите ми са в такова бяло слонова кост и кафяво на цветенца! Моят гардероб е същият, само че в оригинал Laughing. Преди нанасяне на боята дали е нужно да се шкури обаче?

# 526
  • най-шареното място
Шкуренето е за сигурност. Аз лично бороконтакт изобщо някакъв контакт никога не съм позлвала. И оплаквания няма. Блажан и акрилна се държат еднакво, само дето блажната мирише и съхне бавно. А и не се мие ако капнеш, нито имаш избор с матов ефект...

# 527
  • Пловдив
Има едни релефни-те как са?А тези от Кауфланд марката помниш ли им я?Шанса е малък,но не пречи да отскоча.
Жабките наистина са страхотни.
Ооо жабките съм ги взимала миналата година по това време  Blush Бяха от непостоянните артикули

# 528
Мерси все пак.Ще потърся в спец. магазини.

# 529
Здравейте, голямо вдъхновение получавам от вас и е време да се задействам.

Имам стари секции от соц.време, не от най-лачените. Тъмно кафяв фурнир, както тогава беше най-разпространено. Не стои лъскав, а матов.
Вече са малко захабени, на места предимно от слънцето.
Въпросът е - как да гу освежа.
Почистващите пепарати за мебели действат донякъде.
Дали малко да изшкуря и после да лакирам?
Или първо да намажа няколко пъти с препарат да попие и да видя макс. ефект от препарата?

Запазени са, стабилни са, не искам да ги пребоядисвам, а ще ги ползвам поне още няколко години. Ако ми хареса обновяването - и повече.

# 530
Здравейте момичета и поздрави, страхотни сте.  bouquet
Искам да поосвежа стара холна масичка от някаква дървена плоскост(не зная каква newsm78), покрита с фолио. Нямам особени претенции за начина и финалния вид на масата, просто самото фолио е ожулено и изхабено, светло е и всяко нараняване и драскотина личат от километър.
Масата е подобна Първоначално мислех да залепя ново фолио, но ми се струва, че няма да се справя с разкрояването му. newsm78
Приемам всякакви идеи за начинаещ ентусиаст.
Благодаря!

# 531
  • най-шареното място
White flower, aко ти се връзва на мястото пробвай с препарат. Естесвения фурнир се държи като масив и препарата за мебели ще ги освежи добре. Вземи си за поддръжка, а не за почистване, защото явно вече са си чисти Simple Smile И мисля че лак няма да има нужда да слагаш. Аз лично пребоядисах, защото тъмно кафяво ми е прекалено ретро. Където лак, там и боя Simple Smile

Eна
, боя е и тук моето мнение, но то си е само мой вкус в крайна сметка. Става лесно и бързо.

# 532
Много отдавна не съм чела и дано не повдигам банален въпрос, но моля ви, дайте ми идеи за ефикасна борба с дървояд? Спреьовете, които се намират в Бриколажа, например, надеждни ли са? Напръскване 2 ръце достатъчни ли са? Други средства за борба с дървояд? Нещо, което да не попива много в дървото и да не се раздува от него?

# 533
Здравейте момичета и поздрави, страхотни сте.  bouquet
Искам да поосвежа стара холна масичка от някаква дървена плоскост(не зная каква newsm78), покрита с фолио. Нямам особени претенции за начина и финалния вид на масата, просто самото фолио е ожулено и изхабено, светло е и всяко нараняване и драскотина личат от километър.
Масата е подобна Първоначално мислех да залепя ново фолио, но ми се струва, че няма да се справя с разкрояването му. newsm78
Приемам всякакви идеи за начинаещ ентусиаст.
Благодаря!

Преди мн време облепих само двете хоризонтални плоскости на моята с фолио светло дърво ( цялата беше тъмна) и мн се освежи цялото помещение.
Сега ми хрумва да си поръчаш нова плоскост , само горна, да ти я изрежат и обкантят в Баумакс или ... ( Практикер или Бриколаж?) Ако не можеш да разглобиш масата, за да я замениш, има друг вариант - поръчай новата с 2 см по-голяма от вс страни и просто я залепи със силикон за старата.

# 534
Здравейте дами,
искам отново да ви благодаря за съветите, които ми дадохте и да се похваля с първото си творение. Това е старият ми шкаф в разгара на великото шкурене
, а ето го и след 2 ръце боядисване с акрилатна боя

Далеч е от първоначалната идея, която имах за много лъскаво покритие, но така си ми харесва много. Тук-там има забележки, но като за първи опит го отчитам за успешен. Остана само да намеря нови дръжки, но май се е сменил стандарта от 70-те години на миналия век  Laughing и вече не се произвеждат такива с разстояние 75мм, а аз не запълних дупчиците от старите. Някакви идеи?

# 535
  • София
Остана само да намеря нови дръжки, но май се е сменил стандарта от 70-те години на миналия век  Laughing и вече не се произвеждат такива с разстояние 75мм, а аз не запълних дупчиците от старите. Някакви идеи?

Пълниш, шкуриш и теглиш още една ръка. Така имаш 2в1 - ако нещо не ти е харесало ще можеш да го скриеш със следващото боядисване Wink

# 536
  • хасково
Въпрос! Боядисвали ли сте с въпросния Пейнт зум мебели с боя? Моят е Бош но не съм го пробвала още.Само баща ми боядиса тавансккото помещение с вар Simple SmileОт време на време го измиваше.Дали трябва боята да се разрежда????Казвайте да не сговня ситуацията още в началото.

# 537
Е, за този Пейнт зум май само си мечтая...!
Даже ходих с приятелка да си го купува- демонстрация да забравиш какво е  Mr. Green само Й го извадиха от кутията и внимаваха да не го завъртиш или натиснеш някъде- нямали такива опции  Sick  и тя поради тази причина не си го и купи...
От друга страна изчетох де що има, де що няма, литература и все още не съм сигурна, искам ли такава Хапаратура  Joy или ще се справя и с подръчни средства  newsm78
Тези дни ще имам инфо от познати- цяло село си купили тази щуротия и го ползвали безумно често!  smile3555
До момента инфото от всички- даже и от клиповете- е, че пръска встрани  ooooh! и както и да го нагласиш, не можеш се отърва от това- пръска си У лево и У десно  Whistling
Ако ще е само за мебели- колко често пък ще си ги вапцаш?
А, за боя, май трябва да забравиш- трябва да ти съответства дюзата за определена боя и трудно се почиствала след работа ...
Май още ще почакам за този подарък  smile3516 поне да ми се изяснси положението!
За Боша съм чула само положителни отзиви, ама не ми приляга на финансите  Joy
Тези машинки май ги ползват само за вар и латекс- измиват се веднагически!!!

# 538
Благодаря ви за идеите момичета, всичките ми харесват и все още ги обмислям, но сякаш най-много ме влечее към боята. Арт мама, ще мога ли да шкуря фолиото на масата или първо трябва да го махна? Каква точно боя/лак  newsm78 трябва да използвам и с обикновена четка за боядисване ще се получи ли? Благодаря!  bouquet
Скорпи, шкафа е много готин, браво!

# 539
  • най-шареното място
Не знам на какво казваш фолио - фолио казват на изкуствения фурнир, него го надраскваш, да. Но ако е лепено фолио за мебели, там нямам опит. Винаги с валяк действам.
Боя/лак = боя или лак Simple Smile за мен твърдо водоразтворима. Снощи с еоказа, че и аз пак ще вапцам. Пак е взема акрилатна за дърво. Само не знам дали да е мат или гланц...

Общи условия

Активация на акаунт