Да преправим старите мебели - 9

• 102 567
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
За пистолета за боядисване...
И на мен така ми изглеждаше на клипа.Ако боядисваш стена няма страшно,но май не е за фина работа.Колко често боядисвате стени,а и сигурно ръката те заболява.Четох тук там от любопитство и разбрах,че има подобни пистолети на Бош за 160 лв и разни неизвестни за под 100 лв.

Много се дразня на този вид реклами,които по принцип не лъжат,но успяват да заблудят.
Създават впечатлението,че една нелека и дълга работа ще стане бързо и лесно.Няма безплатен обяд,хора.

# 541
за ПЕИНТЗУМА. майка ми реши да го купим и ето го удома. бойдисва добре с него, НО има един много фин прашец(ако мога така да се израза)който се разпраска и ужасно цапа наоколо. и с латекс и с блажна боя боидисвахме -и 2те се разреждат иначе ако е гъста боята не се получава. да не говорим че всички пласмасови части се разпадат една по една. а и сетих се още един +, найстина е икономичен (бойдисахме стая от около 15кв.м с не повече от 4 л латекс).офф все минуси ми идват на ума-много трудно става отсичането на цветовет. с 2 думи аз НЕ го препоръчвам.

# 542
  • хасково
Само с вар е изпробван.Купих го основно за латекс.Да си боядисваме ние стените.Но една тайна надеждица имах и за мебели да го ползвам.Имам цял склад стари гардероби,маси ,скринове,столове и кво ли не още ,наблъскани на село в една плевня.Та нямаше да е зле да го вкарам в употреба и там.След латекса ще го прежаля да пробвам

# 543
за ПЕИНТЗУМА. майка ми реши да го купим и ето го удома. бойдисва добре с него, НО има един много фин прашец(ако мога така да се израза)който се разпраска и ужасно цапа наоколо. и с латекс и с блажна боя боидисвахме -и 2те се разреждат иначе ако е гъста боята не се получава. да не говорим че всички пласмасови части се разпадат една по една. а и сетих се още един +, найстина е икономичен (бойдисахме стая от около 15кв.м с не повече от 4 л латекс).офф все минуси ми идват на ума-много трудно става отсичането на цветовет. с 2 думи аз НЕ го препоръчвам.

Кое му е икономичното.Аз таван 15 кв. с мече боядисах с 4 л. латекс? newsm78

# 544
  • София
Предполагам, че е имала предвид стените на стая която е 15-тина квадрата, което е около 30-35кв без да броим прозорците.
Ние с късокосместо, по-скоро велурено мече, на две ръце боядисахме 40кв.м. с плътно покриване с две опаковки по 2,5л,т.е. 5л от Дулукс като остана около 1/3 от боята за още една ръка след време.

# 545
Стая от 15 кв м няма 15 кв м площ за боядисване. В пример: ако е 5 на 3 метра, това прави
(5+3)*2*2,6= 41.6 кв.м.

# 546
  • София
А прозорци и врати има ли тази стая?!?

# 547
Е, сигурно има, но се надявам, че след обяснението как се смята площ всеки ще може сам да си премери вратата/вратите и прозорците, да им изчисли лицето и да ги извади от общата площ  Grinning
Аз поне подхождам научно и винаги си изчислявам точно площта за боядисване, а за тапети понякога и с моливче си отбелязвам ( тъй като ролка от 10 м не покрива точно 4 дължини стандартната височина от 2.60 и остават разни парчета, понякога неизползваеми, т.е. не става само с аритметика).

# 548
Аха, ясно.Нашата стая е 15 кв. и купувах тапети 35 кв.Ако е така наистина си е доооста икономично. Wink  Hug Нашите стени са 240 см. преди години са спестили една тухла четворка Joy и една ролка тапет ми е точно 4 дължини,даже остава Mr. Green

# 549
да стаята е с площ около 15 кв.м. , иначе само тавана с няма и 1 л. го боядисахме. но пак казвам според мен Не е добра инвестиция, но всеки сампреценява, на мен цапането ми дойде в повече. по-малко време бойдисвахме отколкото преди това облепвахме и после чустихме.

# 550
Арт мама, благодаря ти.
Не съм сигурна какво е това фолио или каквото е там, за това направих няколко снимки, дано е ясно от тях: http://elitsanova.snimka.bg/hobby/razni.179932.24977205
Твърдо се спирам на боядисване. Иска ми се някакъв по-тъмен цвят. В магазина питам просто за водоразтворима боя, така ли? А шкурката едра или дребна да е?
Съжалявам за многото въпроси, но съм много начинаеща. Blush
Благодаря!  bouquet

# 551
Много отдавна не съм чела и дано не повдигам банален въпрос, но моля ви, дайте ми идеи за ефикасна борба с дървояд? Спреьовете, които се намират в Бриколажа, например, надеждни ли са? Напръскване 2 ръце достатъчни ли са? Други средства за борба с дървояд? Нещо, което да не попива много в дървото и да не се раздува от него?

Пина, един ли ви е дървояда ? И вижда ли се дупчицата от него ?
Ако е така, или поне са 2-3, да не са много, вземаш какъв да е препарат за бълхи и разни други гадини, течен, но не в пръскало, в шишенце и 1 спринцовка с игла. Пълниш спринцовката, пъхаш в дупката и инжектираш.
Има и разни бабешки методи - примарно горено масло, формалин /това последното е страшно  Mr. Green/ и те вършат работа. Пръскането няма да достигне дървояда. Мазали сме с какво ли не дървена греда у дома, която имаше дървояди. Помогна само тоя номер със спринцовката.
А където не се стигаше дървояда, а само се чуваше, мъжът ми с тъничка бургия проби дупчици, за да намери тунела на дървояда и със спринцовката напълни дупчиците. И скърцането спря.
Няма раздуто от тия манипулации у нас, но при нас се касае за греди 15х10 см. т.е. доста дебели, и дървоядите бяха навътре, ако е за по тънко дърво, не знам.
Най - добре уточни за какво става въпрос.
Друго, което се сещам - ако имаш познати или наблизо /не знам откъде си/ реставратори, такива които се занимават с икони, стари иконостаси, разни дървении, антики, те са спецове по премахване на дървояди и много добре знаят как да се справят с тях.

# 552
Арт мама, благодаря ти.
Не съм сигурна какво е това фолио или каквото е там, за това направих няколко снимки, дано е ясно от тях: http://elitsanova.snimka.bg/hobby/razni.179932.24977205
Твърдо се спирам на боядисване. Иска ми се някакъв по-тъмен цвят. В магазина питам просто за водоразтворима боя, така ли? А шкурката едра или дребна да е?
Съжалявам за многото въпроси, но съм много начинаеща. Blush
Благодаря!  bouquet

Това си е фурнир според мен, не е фолио. Доста по дебело от фолиото, така че спокойно може да понесе боя.

# 553
Фурнира обаче се е забелил и може би трябва обеленото да се изреже или нещо друго.Най-вероятно ще продължи да се бели с времето и трябва да се оправи.

# 554
Благодаря момичета.  bouquet Ще махна фурнира там, където е започнал да се отлепя и ще шкуря. междувременно си взех щкурка и опитах - не е много трудно. Взех най-едрата, но предполагам на края ще трябва с по-фина да мина, нали?
И следващият ми въпрос е каква е тази водоразтворима боя? Попитах за такава и жената каза, че само латексова има. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт