Да преправим старите мебели - 9

• 102 564
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,момичета,чета ви от година може би,правите невероятни неща   bouquet Преди месец измъкнах от ръцете на едни цигани страхотна тоалетка която е на около сто години,грозно боядисана с бяла боя.Свалих боята и отдолу лъснаха страшни неща  Crazy оказа се че не е масивно дърво,а някакви плоскости,всичко наядено от дървояди,но пък нямаше живи гадинки.Изшкурих,китосах,пак шкурих и дойде момента да боядисвам.Искам съвет от вас каква боя да купя,иска ми се да имитира стар орех,коя е най подходящата боя или лак?

# 571
И аз да се похваля с една лампа, която беше захвърлена и позанемарена. Но сега е подновена, и ето я: http://vaniliashokolad.snimka.bg/architecture/lampa.620650.25001798.big Много й се радваме Party

# 572
  • София
Ето още по темата с куфарите http://artcafe.bg/kufarat-v-interiora/

# 573
Хах, аз имам два от тия куфари, от втората и третата снимка, същите. Crazy

# 574
  • Бургас и някъде на изток в Лондон
Здравейте имам проблем с едно легло на малката.Направих си по поръчка легло от чам за детето,но понеже не го искам чам ,а бяло реших да го занеса да ми го пръснат.Резултата е отчайващ.Леглото беше изгладено като стъкло.Бояджията го е пръснал с безир-ленен,след това с бяла водоразтворима боя Соктарис.Когато видях леглото ми прималя.На места боята се лющи ,мека и леглото е грапаво.Та моля за сътвет.Какво да правя за да го докарам в някакъв  приличен вид.Трябва ли да сваля цялата боя? Какво става е безира който е нанесен,пречи ли ако се боядиса на ново.Много ще съм ви благодарна ако някой ми помогне със съвет
http://www.interiors4u.ru/Images/mir_fantazii_7.jpg ето за такова легло става дума

# 575
Малии, тоя човек на колко години е?

Тоя ленен безир, да не те отчайвам, но няма попиване, няма махане!
(Едни плоскости едно време така сгреших да намажа и повече от 10 години не попи тоя безир, та след това със шпатула сме го стъргали, абе не е за разправяне... #Cussing out)

Нямам предства дали с Ремовал дали няма да се махне!

Но иначе - това е пътят - шкурка, махане до последно на безира и боя след това. Може лак отгоре!

Тоя бояджия да не пада от луната?

Би трябвало да ти купи ново легло!

Седфка, страхотни красоти сте сътворили лятото!

А, принцесата е чудесна!  bouquet

# 576
  • София
alex126, не искам да те отчайвам, но ние имаме два прозореца боядисвани преди повече от 15 години с безир и все си лепнат и се получават едни като мъхчета и грапавини отгоре. Търкахме ги с какво ли не, слагахме лак отгоре и на места все още стоят ужасно.

Та направо се чудя на акъла на тоя човек, как му хрумна да маже с безир и след това с боя, а не сложи направо бялата боя в/у дървото?!?  ooooh!

# 577
  • Пловдив
 Shocked Ужас!
На мен ми идва на ума, че безира е мазен, може би обезмаслител може да му подейства. То май и някаква смола има  newsm78 Ама тя с какво се разтваря...
Дано успеете да си спасите леглото  Peace

# 578
И аз се ококорих, когато прочетох за безира Sad Дано успеете да спасите леглото, ако не според мен е редно "майстора" да поеме разходите по ново...

Седефка, опасна си! Действаш със замах... Всичко е супер.

# 579
Та моля за сътвет.Какво да правя за да го докарам в някакъв  приличен вид.Трябва ли да сваля цялата боя? Какво става е безира който е нанесен,пречи ли ако се боядиса на ново.Много ще съм ви благодарна ако някой ми помогне със съвет
http://www.interiors4u.ru/Images/mir_fantazii_7.jpg ето за такова легло става дума
Оставяте го на бояджията,той да му мисли.

# 580
От безир спасение няма!  Peace

имам около 15 годишна дограма пИрфектно обмазана с безир... та да се запазело дървото  Mr. Green
там, където се е трило крилото е поожулено и "хвана" , но на останалите места просто ми иде да се  #2gunfire
Не се хваща нито боя, нито байц, нито лак, нито маджун, нито нищо  Crossing Arms
Мога да си експериментирам  newsm44  щото догодина ще я смениме с дограма- някаква  Crazy
+ 1  newsm10   за
ако не според мен е редно "майстора" да поеме разходите по ново...

# 581
  • най-шареното място
ленения безир, не е далеко от лененото масло. Само обезмаслител може да ти помогне евентуално или нещо да попие... или хуимическа защита с какво чистят след разрив на такава цистерна...

# 582
Здравейте, чела съм преди време, но сега не съм сигурна дали съм запомнила правилно - върху стар гардероб намазан с някъкъв лак какво може да се намаже за да се боядиса отгоре с блажна боя? Правилно ли съм запомнила Боро контакт - розовият?

# 583
Благодаря ви девойки Embarassed за хвалебствията, не че кой знае какво съм направила Embarassed обаче пък ми е голям кеф като ме похвали някой Heart Eyes Щото мъж ми само ме хока Crazy че се занимавам с глупости.

За безира и аз да се изкажа. Алекс, не ми казвай, че сте му платили на тоя идиот #2gunfire за съсипването на леглото. То не точно него е съсипал, а твоите нерви и надежди #2gunfire Сега се въоръжаваш с много Ремовал, време и търпение, и започваш да сваляш всичко. С Ремовал ще падне, но незнам на коя ръка точно Rolling Eyes Безира е мазен и лепкав Sick, но ще падне, гаранция Naughty
Баща ми си игра със смифка /не знам какво е точно, така си и казват от едно време/ цяло лято преди няколко години, за да свали безира от 5 трикрилни прозореца и после ги намаза направо с лак за външна употреба. Надявам се, че Ремовал-а е по- доброто решение от старите способи.
Добереш ли се до що- годе немазна дървесина, можеш да обработваш с водоразтворим лак или боя.
Е, тоя идиот как можа след безир да нанасе воден Сократес ooooh! и да очаква, че ще има сцепление между тях #Crazy От къде го изкопахте този екземпляр, много се ядосах, честно!
И още нещо, бял лак след това можеш да си купиш готов, а можеш и да си направиш сама. Ти стигни до там и пак ще го обсъдим Peace

Радостина, да, правилно си запомнила. Не само на Боро, който и да е бетон- контакт ще ти свърши работа за спойка, ако не ти се шкури.

# 584
СедеФка, благодаря ти   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт