Да преправим старите мебели - 9

• 102 617
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
За да омекне вестникът. По същия начин се процедира и когато се работи с декупажна хартия - тя е по-твърда от салфетките. Някои декупажистки напръскват леко с вода дори салфетките. Ще ти кажа аз как процедирам върху равни повърхности. Намазвам с неразредено лепило С200 повърхността, върху която ще лепя мотива и оставям да изсъхне до леко лепнене и внимателно залепям мотива - в твоя случай вестника. Приглажднам да няма въздух никъде и след това с четка отгоре нанасям разредено лепило. Винаги оставям да съхне поне ден. При теб ми се струва, че е по-добре да съхне поне два, нищо, че сега е лято. И след това лакираш първа ръка, оставяш да изсъхне добре, отново лакираш, оставяш да изсъхне и с фина шкурка минаваш леко, за да обереш евентуални мехурчета, получени при лакирането и нанасяш последния слой лак.

labrex, най-добре е да свалиш старата боя, защото ще ти подпухне след това новата. Можеш с телена четка да стържеш, шкурка или някакъв препарат и след това от личен опит ще ти препоръчам да ползваш Протекта - в нея има преобразувател на ръжда, грунд и боя т. е. 3 в 1 (ако не са измислили още по-добър вариант). Лично аз съм много доволна от тази боя.

# 436
+1 за Протекта

# 437
labrex, най-добре е да свалиш старата боя, защото ще ти подпухне след това новата. Можеш с телена четка да стържеш, шкурка или някакъв препарат и след това от личен опит ще ти препоръчам да ползваш Протекта - в нея има преобразувател на ръжда, грунд и боя т. е. 3 в 1 (ако не са измислили още по-добър вариант). Лично аз съм много доволна от тази боя.

Еее, това вече си е нещо, много ти благодаря, ще я потърса тая Протекта. Така си и мислех, че трябва да се свали това нацъфтялото, само в извитите елементи ще е трудно, но с телена четка може би най-добре ще стане. Абе, ще се правя на майстор, пък ще видим каква ще я свърша.
дремеща, хиляди благодарности!  bouquet
Баст, и на тебе! Hug

# 438
Felicidad ти е препоръчала да ползваш Ремувал за сваляне на боята. Може би точно за извитите части ще е нужен. Успех Simple Smile И чакаме снимки: преди и след Simple Smile))

# 439
Felicidad ти е препоръчала да ползваш Ремувал за сваляне на боята. Може би точно за извитите части ще е нужен. Успех Simple Smile И чакаме снимки: преди и след Simple Smile))

Felicidad, извинявай, къде съм гледала......пропуснала съм поста ти Embarassed, благодаря ти, ще има нужда от такъв препарат.  bouquet
дремеща, снимките преди лесно, ама за след, дано я направя, че майка от кога приказва, ама няма кой да се помотква. Мислех сама да се захвана, а сега си мисля, че май е по-добре да изчакам половинката да излезе в отпуск, та да помага. Ще снимам, разбира се, дано я докараме до положение за снимане. Grinning  bouquet

# 440
Дремеща, благодаря.
Ще изчакам да пристигнат новите столови и ще го пробвам.

Лабрадор, не искам да те плаша, но при мен не стана. Перилата на Балкона ми са от ковано желязо, с много слоеве боя. Търках го с препарати, телена четка, четка закачена на бормашината.... На места пада, на други не мърда. Оставила съм го съвсем да ръжда ся да видим дали ще падне.

# 441
Raly, просто трябва да се прави нещо тая ограда с портата, ще пробвам с Ремовал, телена четка, ще видим как ще тръгне. Във всеки случай трябва да се боядиса, така е грозно, мисля, че по-лошо няма да стане. (ама пък съм и самоуверена, ама то е така, колкото по не разбираш от нещо, толкова ти е по-лесно!) Най-лошия вариант ще е както казваше комшията - поне ще е един цвета и ще се покрият петната от ръжда.

Иначе и столове има вкъщи при майка за оправяне, ама като събера смелост, може и нещо да им се случи. Какво, обаче, не се знае! Grinning Засега чета тук, гледам постиженията ви и ви се радвам!  bouquet

# 442
  • София-в сърцата на моите деца
+1 за Протекта-3 в1-направо мажеш -има и със състарен ефект-страхотно става Peace

# 443
+1 за Протекта-3 в1-направо мажеш -има и със състарен ефект-страхотно става Peace

didiela, това "направо мажеш" да го разбирам без да работя предварително с ремовала, металните четки и т. н? Май много ми се иска! Grinning

# 444
  • София
labrex, определено трябва да свалиш колкото може от старата и олющена боя. "Протекта" не го познавам, но щом има ръжда, трябва да се покрие задължително с преобразувател, за да не избива отново върху новата боя.

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 13:40 от maminko

# 445
labrex, определено трябва да свалиш колкото може от старата и олющена боя. "Протект" не го познавам, но щом има ръжда, трябва да се покрие задължително с преобразувател, за да не избива отново върху новата боя.

maminko, то и аз, като пълен лаик сигурно задавам глупешки въпроси, но понеже само чета засега, ето тук за Протекта. Иначе, доколкото си познавам половинката, няма да ми се размине търкането на ръждата, и на него, де. Ама се ловя за някои изрази като удавник за сламка, щото ми се иска по-лесно и по-бързо да стане. Peace

# 446
Raly отне ми малко време да открия това- специално за теб  Heart Eyes
http://master-klass.livejournal.com/346214.html

http://www.obstanovka.com/post/2072
http://www.djournal.com.ua/wp-content/uploads/2008/05/bg_4.jpg

+1 глас за Протекта- 3 в 1  Peace

# 447
  • София
Да покажа готовите ми дръжки за детската стая.

Припомням - преправих си четири етажерки, като едната е тази

,
останалите тук http://prikachi.com/gallery_view.php?user=17401&gal=7613

Това са така дълго търсените от мен дръжки изцяло в унисон с цветовете на етажерката

И останалите снимки, на който му е любопитно http://prikachi.com/gallery_view.php?user=17401&gal=7590

Скоро в другата тема за детските стаи ще ги покажа монтирани.

# 448
Maminko, вълшебни са!
На мен ми е любопитно, как направи райето? Simple Smile

Дремеща, поздравления и за твоя шкаф   bouquet

# 449
maminko Страхотни са! С боя ли са боядисани?

Момичета искам ето тази масичка са боядисам,бихте ли ми казали с какво и как? Както се вижда от снимката лака е паднал, има само малко по крачетата.
1.Трябва да шкуря, но с каква шкурка?
2. После сигурно кит, по плота има неравности?Дали може само с боя да се оправят?
3. Най вероятно грунд, но какъв?
 И боя, искам да е цветна.Ако може  да препоръчате марка.
И се чудя в какъв цвят да е , за момиче.

Ето тук са цветовете на стаята.
http://vililabova.snimka.bg/children/detka-staya.616869.24796258

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 18:47 от Тя

Общи условия

Активация на акаунт