Да преправим старите мебели - 9

• 102 598
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
anane , има тема за декупажа. Там е написано всичко. Защо не прочетеш?
Не знам какво разбираш от книга за декупажа????? Декупажна хартия 0 това е друго нещо-. Продава се в магазините за художници или хоби материали.
Лепилотое най лесно. Дори и С200 ще ти свърши работа. Както и виниловите лепила от книжарниците. Те са по скъпи около 2-4лв. Има на UHU,има на BIC - различни са.
Ако имаш в предвид самата книга за декупиране... лъжеш се че ще янамериш като заготовка. Книгите се правят бавно, трудоемко и прецизно. За първи опит не препоръчвам да се пробваш с книга директно.
Но каквото и да обяснявам...не тук е мястото на този въпрос.
Виж в темата за декупаж - там ще намериш отговори на твоите въпроси!

# 481
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте,имам спешна питанка...

Откъде мога да купя декупажно лепило и книга за декупажа???
Други някакви тънкости трябва ли да купувам???

Трябва ми за подарък.Нямам възможност да принтирам от интернет.Не мога да обясня подробно техниката,защото човекът не чува.

За София иде реч.
Дали в книжарниците ще има нещо по въпроса?В кварталните около нас даже не знаят какво е декупаж...
Благодарна съм за всяко инфо!
Магазин "Слънчоглед" Peace

# 482
Благодаря ви за отговорите!!!
Значи купувам лепило,акрилен лак за отгоре и четка.

Ама как съм се обяснила за книгата...ужасТ..
питах за литература за техниките,алгоритъм на работа,въобще за основните чалъми при създаването на декупаж.Извинявам се за неясното питане!

В "Слънчоглед" ще ходя за разни дървени джунджурии,така че ще съчетая нещата.

Не мога да пратя никакво инфо,човекът няма компютър.

Четох  в декупажната тема,прекалено много информация има там,а аз не мога да я систематизирам...

Много ви БЛАГОДАРЯ!
Успех на всички ви в майсторенето на чудеса и красота!

# 483

Питах, питах, досаждах, сега да се отчета (дано не се брои за спам, не са мебели Embarassed) - портата и оградата са боядисани с протектата, боята е хубава, с добра покриваемост, много малко разтворител и сипахме, само един път са минати и след това тук-там, където имаше прозиращи като нишки от старата боя. Доста жулене падна, добре, че имаше някаква машинка (не разбрах, как се нарича) с въртяща се телена четка, та поизчисти ръждата, защото на мен на ръка ми се опря. Със сигурност има един куп кусури, много неравни и с грапавини от стари боядисвания са и оградата и портата, но най-важното е, че майка си я хареса. Можеше и да не я хареса, тогава знаете как е..... Grinning На кутията зеления цвят ми се стори тъмен и някак убит, но на оградата и портата съвсем добре стои, хубав е като цвят. Ами, може да се отчете, че малко от работата е свършена, има още за боядисване и, ако някой ми препоръча нещо подходящо, ще съм много благодарна - става въпрос за летвичките на парапета на стълбата, една се вижда малко на средната снимка вдясно. Бяха лакирани, но в момента изглеждат много зле, избелели, няма и следа от лака, трябва нещо да се правят. Слава богу, че са малко, някоя друга събота или неделя ще ги пооправим. Край на фермана, и малко снимки за доказателство. Grinning
На първата снимка стеклата се боя е от старата, махнахме капките, като видяхме, че не изглежда добре така боядисано върху тях. С една дума за смяна е всичко, аз искам черна ограда, което май не се прие с възторг от другите, но....има време, засега така ще остане. Peace

Още веднъж благодаря, момичета, за съветите и помощта!  bouquet  bouquet  bouquet

# 484
Здравейте! Чета темата от  отдавна. Възхищавам се на всичко,което правите и от Вас се научих и мотивирах да направя някои неща в къщи. Не съм правила снимки за тях. Но днес от една стара масичка,която стои на балкона, направих нова масичка и бързам да споделя творението си с Вас.
http://stefanovad.snimka.bg/other/ot-staro-novo.618639

# 485
  • София
Lisi Disi, много хубаво се е получило! Кантът от какво е?

# 486
  • хасково
Lisi disi чудесно си се справила.Окуражаващо начало. smile3501

# 487
Lisi_Disi_M    ти сигурна ли си, че това е предишната очукана масичка!?  smile3501

labrex оградката щом е на село е най- добре да е зелена  Mr. Green Много добре се е получило, а ти толкоз много Й се притесняваше  smile3521

# 488
Lisi_Disi_M    ти сигурна ли си,................
labrex оградката щом е на село е най- добре да е зелена  Mr. Green Много добре се е получило, а ти толкоз много Й се притесняваше  smile3521

Lisi_Disi_M , страхотна е, и аз се вглеждах и сравнявах, наистина е трудно да се повярва, че е оная стара масичка. Красива е така и е като нова! Майстор си! Peace  bouquet

mumita, защото не съм се захващала с такива дейности, по-скоро много малко съм го правила. Ама за какво вися в темата ви, освен дето се възхищавам на творенията и уменията ви, белким и аз науча нещо. Като кучето край месарския магазин.... Grinning Но определено покрай вас придобивам някаква смелост и желание да направя нещо, пък какъв ще е резултатът е друг въпрос. Засега с по-елементарни работи. Оградката е в едно малко градче Луковит. Като купихме къщата, така си беше с тая ограда, само иззидаха с някакви камъни долната част, а горната чака за смяна. Та затова ми се иска ако ще се сменя, да е черна, но не е на дневен ред, в смисъл не е належащо засега. Протекта-та свърши хубава работа, добре, че питах и добре, че ме светнахте!  bouquet

# 489
  • София
Lisi_Disi_M Браво! Ето това е да преправиш старите мебели!

# 490
  • София-в сърцата на моите деца
Lisi_Disi_M Браво! Ето това е да преправиш старите мебели!
....и да им дадеш нов живот Peace

# 491
  • София и там където не се пуши
Браво и аз не ви изпускам и страхотни работи показвате.

Лиси и аз се интересувам за канта, как го направи.

# 492
Браво и аз не ви изпускам и страхотни работи показвате.

Лиси и аз се интересувам за канта, как го направи.
И аз Peace Ще съм много благодарна ако споделиш. Имма подобна маса в мазето неизползваема , аато , че и аз мога да я сложа на балкона- страхотна е Hug

# 493
Lisi_Disi_M току-що спаси една моя подобна масичка от изхвърляне.Мислех,че нищо не може да и помогне,но в тази тема май няма невъзможни неща.   Peace

# 494
Благодаря на всички за милите думи  bouquet
Плоскостите ги надрах леко с шкурка. След това намазах цялата масичка с Протекта. Минах с боята и там, където е кантът, но не ми хареса как стои. Нямах кант, а нямах търпение да я видя в завършен вид  и затова реших да опитам с фолио, останало ми от преди. И така - кантът е от по-дебело фолио. Не знам колко ще издържи преди да се отлепи, но тъй като ми хареса, съм решила да купя лепило и да подлепя фолиото .

Общи условия

Активация на акаунт