Да преправим старите мебели - 9

• 102 582
  • 725
  •   1
Отговори
# 510

Боядисвала си дърво с Протекта и няма проблем, така ли ?

[/quote]

Точно това казвам. Дървото изглежда перфектно след 3 години. Но аз съм използвала цвят на "старо злато". За бяла не мога да дам мнение.

# 511
  • Пловдив
Аз май не съм си показала скринчето, пребоядисано с аквис-а. Беше пдч череша.
http://prikachi.com/images/705/3797705K.jpg
http://prikachi.com/images/706/3797706O.jpg не се вижда как боята е леко прозираща
http://prikachi.com/images/708/3797708k.jpg и съвсем скорошните повреди и как мъжо си е оставил ръцете  Embarassed

# 512
Benitta, много е сладко и жалко, че се е обелило...
Без шкурене и без прословутия боро контакт ли е? Аз имам да правя нещо подобно и много му се чудя, защото незнам какво да търся тук вместо боро контакт и как да процедирам.

# 513
И аз търся съвет.
Мисля да ползвам стария гардероб на децата и да го боядисам в бяло.Ще ми се да е на някакви шарки,а не само бяло.Единия вариант е да купя лепенки,а другия е да ги нарисувам.Въпросите ми са:
1.Какви лепенки да купя?Има ли по-качествени и колко време държат?
2.Като се разлепят след време остава ли лепило ,петно?
3.Как издържат на 3 годишни деца с палави пръсти?
4.Ако боядисвам, как е най-удачно?Аз мислех да боядисам на няколко места с цветна боя и като изсъхне да залепя фигурки от тиксо.После боядисвам с бяло и накрая отлепвам фигурките.Ще се получи ли?

# 514
  • Пловдив
Шанта, да без предварителни подготовки е. Даже го е започнал боядисването без един парцал да му сложи  #Cussing out Та на някои места имам и показали се рисунки с маслен пастел  Blush

Иначе за стикерчетата, аз съм много доволна от тези жабки. Бяха някаква промоция в кауфланд и ме е яд, че не накупих още. Бяха на смешни пари. Не знам как са другите, но тези изглежда се лепят беш да имат лепило. Все едно са толкова тънки и гладки отдолу, че сами си прилепват. Другите, които съм ползвала са някакви китайски, които вече стърчат разлепени  Sad

# 515
Има едни релефни-те как са?А тези от Кауфланд марката помниш ли им я?Шанса е малък,но не пречи да отскоча.
Жабките наистина са страхотни.

# 516
  • софия
Има и едни релефни в Джъмбо-към 6лв са,разни пеперудки и феички.Налепихме ги по гардероба,стоят здраво.

# 517

Боядисвала си дърво с Протекта и няма проблем, така ли ?

Точно това казвам. Дървото изглежда перфектно след 3 години. Но аз съм използвала цвят на "старо злато". За бяла не мога да дам мнение.
[/quote]

E, супер, значи хич да не се притеснявам тогава ако реша пейките и масата отвън да ги боядисам с протекта. Сега са с кремав автоемайллак, но ми се щеше малко по - старинен вид да имат. Досега само метал сме боядисвали, никога дърво, затова изрично питах дали правилно съм разбрала  Peace

# 518
И аз търся съвет.
Мисля да ползвам стария гардероб на децата и да го боядисам в бяло.Ще ми се да е на някакви шарки,а не само бяло.Единия вариант е да купя лепенки,а другия е да ги нарисувам.Въпросите ми са:
1.Какви лепенки да купя?Има ли по-качествени и колко време държат?
2.Като се разлепят след време остава ли лепило ,петно?
3.Как издържат на 3 годишни деца с палави пръсти?
4.Ако боядисвам, как е най-удачно?Аз мислех да боядисам на няколко места с цветна боя и като изсъхне да залепя фигурки от тиксо.После боядисвам с бяло и накрая отлепвам фигурките.Ще се получи ли?

По четвърта точка, щом мислиш едноцветна фигурка да има, защо не ползваш фолио ?
Има едноцветно фолио, от което можеш да си изрежеш и залепиш фигурки.
Виж у дома в детската как стана:
http://media.snimka.bg/9292/024839608-big.jpg?r=0
Цветята са от синьо, жълто и зелено фолио от една книжарница.
Купих по метър от всяко, всичко за 12лв. и ми остана огромно количество, което оползотворих на вратата:

http://media.snimka.bg/9292/024839790-big.jpg?r=0

Фолиото е ПВЦ фолио, залепва перфектно, ако решиш да отлепиш полекичка веднага след лепенето също може, вече на 2 години е и не е мръднало. Има по - лъскаво и по - матово и десетки цветове.
А по първа точка за стикерите - търси също ПВЦ стикери или релефни силиконови, те си имат хубаво лепило и залепват добре. Не са ми се разлепяли, а и от двата вида имам по мебелите и стената. Детето не закача стикерите, но той не знае, че могат да се разлепят, не случайно ги лепих в негово отсъствие, а е тамън на 3 години. Иначе за пръстчета изцапани с нещо, това не е хартия, а ПВЦ т.е. леко лъскаво и пластмасово на вид, чисти се лесно. Виж стените са друго нещо  Tired
ПВЦ фолиото можеш да резгледаш на витрината на всеки магазин с някакви надписи на стъклото, отгоре му мият онези момчета, които мият витрини и нищо му няма с години, а пряко и слънце го пече. А по желание се смъкват без поражения върху стъклото с леко нагряване. От стена не съм смъквала, освен веднага след залепяне, ако погрешно съм го залепила, тъй че не знам  Wink

# 519
Благодаря за информацията.Ще търся фолио,че иначе е по-сложно,а гаранции няма.
Снимките са чудесни.Стената с латекс ли е боядисвана?
Ние откакто “получихме“ нарисувани с черен флумастер  и бебешко олио тапети решихме,че латекса е най-добрия избор за стените.

Мисля да махна старите дръжки на гардероба,но нещо ми идват в повече цени от 3-4-5 лева за дръжка.Особено да дам 40-50 лв на веднъж.Какво нещо е човешката психика?!
Последно харесах метални микимаусчета,но нямаха достатъчна бройка.Някой пазарувал ли е скоро детски дръжки?

# 520
С латекс е стената.  Peace

# 521
  • София
Здравейте! Искам да освежа малко гардероба в коридора. Още от както е взет апартамента е, от големите стари гардироби. Сложихме много свежи тапети в коридора и сега съвсем ми вади очите, и цвета му е един червеникав. Как ще стане по-добре - с блажна боя, с латекс и отгоре с безцветен лак.... Дали ще стане добре newsm78. С фолио ми се струва малко трудно за изпълнение на тази голяма площ. Може би е писано назад в темите, но аз не намерих почти нищо. Давайте идеи!  Grinning

# 522
Дай снимка на гардероба !  Simple Smile

# 523
Такъв вграден гардероб в антре, в панелен апартамент едно време съм боядисвала с блажна боя. Тогава не съм била никак наясно с технологията на боядисване и нито беше шкурен предварително, нито нищо. Поне 20 години сме си го ползвали. За съжаление, не живеем вече там и не мога да дам снимка. Повърхността си беше чисто ПДЧ според мен.

# 524
  • София-в сърцата на моите деца
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585031.msg19005958#msg19005958
Ей тука има-пост474 Peace

Общи условия

Активация на акаунт