Да преправим старите мебели - 9

• 102 564
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • sofia
за ПЕИНТЗУМА. майка ми реши да го купим и ето го удома. бойдисва добре с него, НО има един много фин прашец(ако мога така да се израза)който се разпраска и ужасно цапа наоколо.

Не само за пентзума, а за всеки пистолет важи това. Разпръсква настрани, просто няма как иначе, заради налягането. Действително се изразходва по-малко боя.
С каквото и да боядисваш, отсичането винаги е трудно.
Аз вътре вкъщи боядисвам с четка (валяк). Каквото може да се изнесе навън, навън го боядисвам.
на мен цапането ми дойде в повече. по-малко време бойдисвахме отколкото преди това облепвахме и после чустихме.
Именно заради облепването. Подготовката ми е 3 часа (примерно) и после за 20 минути е изпръскано.

ПП: Ползвам компресор с пистолет.

# 556
Страхотни неща показвате момичета !!!
Имам един въпрос , и ще съм благодарна ако ми дадете насоки и съвет!
 И такаааааа : имам у нас една стара маса в тъмен цвят почти модерното сега ВЕНГЕ , цветът ми допада , но покритието е едно такова - лачено или лакирано както е било модерно навремето , такива са и краката. Самата повърхност на плота отгоре е леко напукана от годините , но като цяло е много здрава маса Искам да я направя матирана и да махна или да прикрия това напуканото отгоре. Как да стане  ?
Трябва ли да шкуря до припадък или с БОРОКОНТАКТ  ще е достатъчно , трябва ли да наслоявам боята след това , зя дя изравня цепнатините  ? Каква боя да взема , за да не мирише  много и да не се излющи със времето ?
 След БОРОКОНТАКТЪТ  колко време се изчаква - дни или часове , за да се нанесе после другата боя , ако това е начина за преправяне на масата ?
Ще съм много благодарна за съветите !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 557
  • Пловдив
Аз си купих от Бриколаж пистолет за 22.00лв. Започнах боядисването имаме 6 стаи, боядисах си ги с песен на уста и още си работи хайванчето. Мислех за пейнтзум, за БОШ и какви ли не, а то какво излезе newsm44 Само си представете каква сума трябваше да се даде за майстор и да ми се тутка  седмици наред. Плюс това аз заявих на половинката, че не искам майстор и искам от него само да ходим за латекса другото от мен. Беше ми супер забавно.
А това, че не пръскат наоколо- да да- чиста лъжа не вярвайте на рекламата. Пейнтзума в познати го видях и него. Завивам си с тези тънките найлончета и за 2ч максимум е готова стаята. Не си ли завиеш както трябва нещата после яко чистене те чака. Та така, ако искате мога да ви го покажа моя пистолет. Приятна вечер.

# 558
Не забравяйте маските за уста!

# 559
Не съм влизала от неАм си кога Embarassed и гледам нови съмишленички има с вече успешни творения Peace Браво, девойки, само така Peace Много важно, че ще отварят Икеа Crossing Arms
Аз цапотих на село разни неща, но още не съм сваляла снимки, а и не са кой знае какво. Играх си да си направя сив лазурен лак. Стана много добре с него една маса в бивш бял блажен цвят. Ичистих я до основа с Ремовал и после 2 ръце от сивия лак. Не е сложно- в безцветен на Лакпром сипах мъъъничко сива Селт и крайния резултат след изсъхването е оловно-прозирен цвят. Аз обаче нали съм калпав фотограф, та ми изглежда синя масата на снимките Wink
Един лампион, умрял отвсякъде, с шапка, плетена от царевични листа и желязна черна стойка също "живна"! 2 бр. соц. шкафчета за обувки биваха обновени с по- тъмен и нов лак /домързя ме да им сменя кожата отгоре, а я имам/. 1 диван, който никога не е ползван, пружините му като нови, но гърба му беше надупчен от червейчета Sick, а дамаската му беше незнайно синьо- избеляло, а сега е цикламено- бял. 1 метална етажерка от аквариум от черна стана шампанско и чака сега дъсчици, за да се превърне в етажерка за обувки, които се ползват моментно според сезона и не са за шкафовете. Корнизи-кутии за пердета /от 4бр станаха 3бр/, но затова пък изглеждат страОтно, за което Дороти има мнооого   bouquet от мен! Е, има още 2 кръгли от Янтра /за нея също   bouquet/, но те са си добре в този им цвят и направо ще се монтират.
Остана само огромния куФненски бюфет, но немога да реша как да изглежда Rolling Eyes

klem4e, ако в напуканото можеш да подпъхнеш нокът- бели го, ще стане по- зле след обработка с каквото и да е. Иначе това са старите полирани маси, които са много здрави. Надраскай я с каквато и да е средна шкурка, напр. №80 и я мини с желания лак/боя. После я мини погалващо с №220- 240 и тогава вече 2 и 3-та ръка боя до желания ефект. Ако ще ползваш контактен грунд, след 3 часа можеш да нанасяш върху него каквото и да е.

Ена, сваляй всички надигнали се кантове и части от фурнира. Купи си кит на водна основа и изравни с него обелените места със здравите. Работиш с него като с пластелин, само дето е по- рядко и меко. Като се втвърди хубаво, изглади го с шкурка 180-200 и намажи с боята.
И на двете ви с klem4e искам да препоръчам водните бои на Лакпром и Селт /пробвах от нея сивото и бежовото/, покриват идеално на 2 ръце и нямат изчегъртване като изсъхнат добре. С Аквис мазах 3 врати на по 5 ръце и направо се измъчих Sad За останалите врати ще си купя боя от въпросните 2 марки. Водоразтворимата боя винаги е в пластмасови опаковки, приличащи на кофички. Става и с латекс в желания цвят, но после задължително 2 ръце безцветен лак.

Редактирам се, защото качих част от снимките. И така:
- http://media.snimka.bg/9367/024990155.jpg?r=0 - диван преди
- http://media.snimka.bg/9367/024990156.jpg?r=0 - диван след, незнам защо изглежда червен
- http://media.snimka.bg/9367/024990157.jpg?r=0 - и пак диван
- http://media.snimka.bg/9367/024990179.jpg?r=0 - с новата собственичка hahaha
- http://media.snimka.bg/9367/024990180.jpg?r=0 - масата, започната вече с Ремовал
- http://media.snimka.bg/9367/024990181.jpg?r=0 - вече готова, барабар с лапиона Grinning
- http://media.snimka.bg/9367/024990194.jpg?r=0 - по- отблизо, но пак снимката няма нищо общо с красивата действителност
- http://media.snimka.bg/9367/024990195.jpg?r=0 - лампиона отблизо, изглежда бял, а е бледо лилав Wink

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 23:31 от СедеФка

# 560
  • София
Лелеее Седефка, как бих метнала едни оранжеви възглавнички върху тоз диван! Ей тъй на, небрежно!
Имам табуретка от таз колекция. Мъжът ми, тапицер доскоро, каза, че моделът бил именуван в чест на VIII или ХIII Конгрес на БКП  Laughing

# 561
Седефка, страхотен е дивана, очите ми останаха, браво на теб Hug
Аз днес се мушнах в практис и разгледах боите. Нито един цвят не си харесах. Исках тъмно кафяво, пък имаше само светло - едно такова гадноооо, като пълнежа на памперса на щерката. Blush Та момчето ми предложи лак и аз се хванах за венгето. Взех го, взех и още щкурка и четка (гледах валяците, но явно за тях и съд допълнителен трябва, че няма да се наврът в кутията) и продължавам. Вече съм изшкурила горната плоскост, залепих и едната й част към основата с Ц200, че механизма е счупен. Кит на водна основа ще потърся и ще взема. Отлепих фурнира, където трябваше и мислех да щуря до полуда, но явно това е метода. Hug
И още не съм свършила стова, но се амбицирах едни столове да оправям, а като разгледах снимките от албумчето занемях. Идеята за порт антре от пале е уникална просто.  bouquet
Саурон, ще се радвам на снимка на пистолета ти. И аз планувам боядисване на две стаи, пък ако се спра на него ще заменя лелеяните тапети в антрето с латекс.
  bouquet

# 562
Хе, ще предложа на собственичката му Heart Eyes, въпреки че стаята е в розово- лилави стени и таван, пода е мръсно бяло на някакви златисти клончета, а мебелите ще са бабините, ама в бяло. Като окачим и пердетата на розички, саааамо оранжевите възглавнички ще са кусур май Heart Eyes

Ена, щом си взела лак, кита трябва да е цветен, като масата или като лака. Цапни с лака някъде на скришно място, отвътре под плота и виж как става. Лесно ще се ориентираш какъв цвят кит. Само да не е бял, защото лака няма да го оцвети и покрие Naughty Ако беше с боя, щеше да е по- лесно. И защо държиш да е кафява? Друг цвят, който да развесели помещението не може ли?
За валячето задължително ваничка, за да го изцеждаш, а то задължително да е пуФкаво, а не дунапренено, защото дунапрена прави въздушни мехурчета.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 23:58 от СедеФка

# 563
  • Пловдив
Eved в никакъв случай без маска, съгласна съм.
СедеФка  и аз имам такъв диван  много хубав е станал, сега ми предстои да си домъкна от бабиното село сандък от пра пра баба ми но нямам негови снимки в момента е като много много тъмно кафяво цвета му, само ми трябва мераклия да го домъкне че е на 200км и ще разпитвам за идеи как да го реставрирам. Приятен ден  bouquet

# 564
Добро утро. Hug
Мерси Седефка, и аз си мислех да мацна някъде на скришничко. Искам тъмно кафяво, защото още не съм на ясно какви цветове че ми бъде стаята. Нещо жълто и оранжево ми се въртят в главата, ама оше не ми се е избистрило. Ще имам и една секция да оправям. newsm78 И дограмата ще е бяла Thinking Може да взема и масата и секцията да направя бели, че нито оранжево ми се ще, нито жълто. Пък с този лак, в крайна сметка ще намажа кухненските шкафове от вътре. Laughing Ще помисля още малко.

# 565
  • София и там където не се пуши
Седефо моме  браво   Hug

# 566
Седефче, поздравления, браво, а аз само чета тук и чакам да мине прахоляка от ремонта.
Това ме усмихна и ми оправи настроението за деня. Имам такава маса, ще я пенсионирам, но след тази реплика може и да я помилвам. Simple Smile

... После я мини погалващо с №220...

Клемче, където отлепиш канта, китосай и шкурни, става мн добре. Също и за др. неравности. Така правих преди време същата здрава соц. маса ( две деца са опитаха да й заглаждат ръбовете с глави, но не успяха Simple Smile ... и все пак отраснаха благополучно.) Само че й залепих фолио на плотовете - горен и долен.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 10:02 от white flower

# 567
СедеФка , както обикновено - вдъхновяваща! Ей, нямаш умора, бе момиче!
Да се похваля и аз с някои нови придобивки, които ще ми сгряват сърцето /и ръцете/ в студените и тъжни есенно-зимно-пролетни месеци в София. Прибрах си от боклука: куфар /доста запазен, направо си е чисто нов, с обков от кафява кожа, а останалото е пепит черно-бял/, едно чекмедже с извити страници, което смятам на направя на етажерка, едно височко и много древно нощно шкафче, което обаче си няма плот и липсва чекмеджето. За това шкафче имам амбициозни планове - някак трябва да го превърна в шкафче за баня за под мивката.
Не мога да си намеря снимките, но тия дни ще кача, за да покажа малкото неща, които успях да направя това лято.

# 568
 Hug Седефка, адмирации!
baibibi, очаквам включване!
Аз позанемарих дейността..Нямам време-сега зимнини, почистване по-основно, а и на работа по цял ден. Като захладнее- тавана е мой !
Иначе от терасата ми е наблюдателница направо срещу кофата и редовно инспектирам какво се хвърля  Mr. Green Така спасих един часовник с кукувичка СССР - ще ми е декорация в ателието.
Куфара обаче още е на етап първо бронзиране на обкова и....той си чака да му намерят крака / имало едни в гаража на вилата според мъжо, но се намери само единия  Simple Smile /.

# 569
СедеФка , white flower
Много , ама много благодаря   bouquet  
Зависи от малкия , ако вземе , че потрае в яслата ще си поиграя с боички , китчета и ...както си му е редът , ама ако не седи немирникът , май ще се спра на мързеливият начин с фолио. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт