Пигментно петно в окото

• 13 380
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

дъщеря ми е на 4 години и наскоро, съвсем случайно забелязах такова петно в лявото и оченце. Цветът му е бледо синкаво-сив, около 3 мм. Намира се под клепача, върху очната ябълка, и се вижда само когато детето гледа надолу. По една абсолютна случайност го забелязах. Детето няма проблем със зрението. Личната ни лекарка твърди, че не било нещо опасно - срещало се при мургави деца /моето дете е мургаво Simple Smile/, но аз съм притеснена. Само да спомена, че дъщеря ми има същото на цвят петно в областта на опашната кост и отново обяснението беше, че е нормално при деца с по-тъмна кожа. Според Вас имам ли основание да се притеснявам, че е нещо сериозно?

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 17:13 от viva_nova

# 1
Здравейте viva_nova,
От описанието, което сте направили, най - вероятно става въпрос за веничка на окото, щом се вижда когато детето погледне надолу. От склерата на окото излизат 4 до 8 венички, които понякога при по- тъмна кожа са много добре видими. За да не се притеснявата излишно, най- добре е да заведете детето на очен лекар, който да прецени.

# 2
  Здравейте, търсих отговор на въпросите си в нета и попаднах на вас! Моята дъщеря е на година и 7мес. и отскоро забелязах вече с безпокойство петънцата по бялото на очичките й. Точно както ги описвате и вие Viva nova Simple Smile    Малки бледо сиво-сини петънца, но при мен са от двете страни на ириса. Една майка ми насочи вниманието към тях иначе ги имаме от рождение, но сега вече детето е по-голямо и тези неща личат повече, затова и аз се притеснявам. Зная че очите са индикация за заложени болести или недостиг на вещества.

# 3
Здравейте!Описаните от Вас промени по склерата на окото приличат на вродено отлагане на пигментни клетки,групирани в различни по големина петна.Обикновено те остават непроменени във времето.Това не изключва задължителния преглед при очен лекар,който да Ви наблюдава.

# 4
Здравейте,

синът ми е на 3месеца, очичките му вече се избистрят, но все още не мога да определя какъв точно цвят са (да кажем, че са синьо-зелени). Днес забелязах кафяво петно в горната част на ириса в лявото му око. Въпросите ми са:
-На какво се дължи?
-Нормално ли е?
-Ще отмине ли с израстването на детето?

Благодаря Ви предварително !

# 5
Здравейте!Отговор на всички въпроси можете да получите след преглед при детски офталмолог.Възможностите са различни и е трудно  да Ви консултирам без преглед.Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт