Четох тук доста истории подобни на моята, но имам нужда и аз да споделя и да си "изпрося" подкрепата ви.
Историята е следната: заедно сме от 5 години, детето е на 3 и половина. /от много месеци, вече не помня колко животът ми е ад. Съпругът ми е много изнервен поради финансови проблеми и тежести - вярно не малка част от тях по вина на моята майка, която той не може да понася и без това. Всеки ден пие, т.е. се подпива и търпя невероятен психически тормоз. Приличала съм на майка си, псува ме, обижда ме, заплашва ме с убийство /особено ако реша да се развеждам/, учи и детето да ме псува, а то ми казва, че "тати е лош, защото всяка вечер се кара". Детето започна много да се разстройва и аз не мога да се понасям, че все още го подлагам на това.
Физически тормоз почти не е прилагал - само е трошил покъщнина и имам драскотина на носа и синина на брадичката от преди два дни, като го обвиних в лъжа.
Вече имахме случай да избягам с детето в 11 вечер ат при съседите и да викна зълва ми да ме прибере - тя дойда със сина си. Спах у тях и на следващата сутрин самия племенник на мъжа ми /30 годишен/ ме убеждаваше да не се прибирам - чудя се защо ли не го послушах?!
Истината е, че той ще направи живота ми още по-голям ад, зная, ще ми кажете, че само ме плаши, но наистина ме е страх. Освен това, живеем в жилище на мои роднини. Ако бяхме на квартира или в негово жилище отдавна да съм се изнесла с детето. Но сега ме е страх, че ще потроши жилището, което не е и мое.
Мои приятели ми казват, че за да не побеснее толкова много е добре да се опитам да говоря спокойно с него, но не виждам как ще му кажа, че искам развод и ще се прибера с него - това ще е "краят на физическото ми съществуване". Мислех си да му събера багажа и да го изнеса докато не е в къщи, да сменя патрона и да викна някой роднина да ме пази, за да не оставям жилището без надзор, но той пак ще побеснее и ще ми го изкара през носа. Ако аз се изнеса за няколко дни, докато той си намери жилище, пак не знам в какъв вид ще намеря апартамента.
Не знам какво очаквам от вас, много съм объркана и съм на ясно, че няма как да ми дадете съвет, още повече не познавате от близо ситуацията, но съм много объркана и ме е страх, а съм на ясно, че така не може да продължава.
За да поясня - моите роднини нищо не знаят все още - само приятелите ми и неговите роднини, които са се хванали за главата с него.