Лято в Албена 2011 (тема5)

• 44 047
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Аз се върнах с отзиви от Боряна. Много съм доволна, напук на всичко, което се пише за Боряна и Елица. Нищо изгнило не видях, нищо ръждясало, никакви соц плочки в банята  Laughing, може би защото както казах и преди не съм претенциозна и не съм оглеждала ъгълчетата за това. Храната беше страхотна, разнообразие имаше всякакво, което свършваше веднага се зареждаше отново, което не видях миналата година в Орхидея. Междинните хранения бяха богати-пица на корем, салати, сладки, сладолед. Явно заради изискването ми за малко по-безшумна стая ни бяха настанили на 10-тия етаж, гледката беше невероятна, но единственото което не ми хареса, а то беше доста съществено беше,че стаята гледаше към резервата, не към морето и бяхме на една ръка от ресторант Славянски кът, от който всяка вечер гърмеше по цяла нощ силна музика, както и от някоя дискотека явно или заведение също в района, та все тая,че ни бяха настанили на 10-тия етаж-не можехме да спим по цяла нощ. Затваряхме вратата на терасата, вътре ставаше парник от жегата, спяхме незавити, щяхме да се издушим, а на сутринта по прозорците имаше конденз.  Whistling Просто и Албена, както и на всякъде си е една лудница откъм шумове, а аз все се надявах, че като е по-скоро семеен курорт ще направят нещо по въпроса. Няма да казвам и че заради това, бебето, което изключително много се дразни на шумове, се будеше по 100 пъти нощем. Всичко друго беше чудесно-кърпите ги сменяха всеки ден, спалното бельо два пъти за престоя ни. Чисто, подредено навсякъде, доволни сме като цяло.
Честно казано съжалявах летуващите в хотелите от Хавана бар, гледах ги всяка сутрин да слизат от буса и да заемат шезлонгите до бара, а той нали е до Боряна, та се виждаше. Та имам предвид, че ги съжалявах как се тъпчат в горещите бусове, чакаха после по тълпи на спирката да се приберат пак из горите тилилейски, а ние от хотела-хоп на плажа и обратно. Тъй като лично аз обичам плажа,а не басейните, не бих си го причинила това.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 19:25 от огнена стихия

# 586
  • Пловдив
монтирано е направо върху тревата, а и няма други съоръжения освен "кораба". В резултат на това тревата отдолу е унищожена, децата стъпват направо в пръстта, която автоматично се превръща в кал при малко влага или дъжд.

За нас си беше уникална  Peace . Синът ми е на 5 , луд е на тема кораби и пирати . Забавлява се страшно много . Въпросното "съоръжение" доста развихря въображението му и сме прекарали незабравими мигове там. За мен трева и пръст са ок  Peace по добре от бетон . Все пак си е полянка , или очакваш да сложат като в доброто старо време " не гази тревата".  Нищо лично , а от снимките ,ако виждаш е с бели дрехи... е не е потънал в кал и мръсотия. И да не забравяме , че те са деца , това какво на нас не ни харесва няма никакво значение за тях  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 20:23 от mrancho

# 587
  • Варна
Искам да попитам, има ли вход за автомобилите тази година и колко струва?

# 588
  • София
Искам да попитам, има ли вход за автомобилите тази година и колко струва?
За гости на курорта е 5 лв за целия престой.

Честно казано съжалявах летуващите в хотелите от Хавана бар, гледах ги всяка сутрин да слизат от буса и да заемат шезлонгите до бара, а той нали е до Боряна, та се виждаше. Та имам предвид, че ги съжалявах как се тъпчат в горещите бусове, чакаха после по тълпи на спирката да се приберат пак из горите тилилейски, а ние от хотела-хоп на плажа и обратно. Тъй като лично аз обичам плажа,а не басейните, не бих си го причинила това.
Е, само съжаление не знаех, че сме предизвиквали ние, будалите от гората...  Joy
Разни хора, разни идеали. Аз пък, докато четях поста ти,  изпитах съжаление, че не сте могли да спите нощем, докато ние спяхме на широко отворена врата на терасата и тишината на нощта се нарушаваше единствено от щурците...  Mr. Green

# 589
А ти като се заяждаш виждаш ли ме с 6 месечно да ходя из горите? Като стане на 4 години като твоя, тогава ще помисля дали и аз да не спя на отворени врати, пък да се тъпча в бусовете. Но това не значи,че и тогава няма да съм за съжаление. А защо ли в Орхидея спах пак на затворени врати?
Да, тези с 6 месечните ходят из горите и киснат на басейните. Вие за това сигурно ходите на море-да киснете в басейните. Laughing
Пък никой не е казал, че сте будали, казах само,че съжалявам хората, като гледам как аз се прибирам в стаята си, а те стоят и чакат на спирката и тепърва ще се тъпчат в бусовете с пояси, кофички, дюшеци...ама щом сама си казваш, че сте такива... Thinking
И дори и ти би предпочела,ако обичаш морето повече от басейна да не спиш няколко нощи, но да си на плажа, а не да влачиш 6 месечно с количката из бусове, влакчета и да се чудиш как да го прибереш от плажа до стаята си, нали,ама сега гледаш как да се заядеш.
 Stop Влязох в темата единствено и само да напиша положителните си отзиви за Боряна, за да знае някой друг, който отива натам. Така,че приятно ти спане и другата година на отворените врати.. и приятно пътуване с влакчетата и бусовете, както и приятно киснене на басейните, понеже аз лично знам ако не стоите цял ден на плажа как става номера с иде ми- дойде ми с малко дете-на обяд тичаш с буса или влакчето да си отидеш, спи детето и следобед пак да тичаш към плажа...

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 23:01 от огнена стихия

# 590
  • Под гъбата
Не знам, на такава следяща, наситена със скара и чаршафи почивка не съм ходила. Вероятно затова досега ми е харесвало.
Моите познати в Магнолия са още доволни и то много. И се хранят и на плаж ходят. С малко дете са. Ако чакат по 30 минути за маса, то щяха да го кажат.

Такова чакане имаше в три поредни дни, докато не се усетихме да ходим в началото на храненето или последните двайсетина минути. И проблемът с приборите се разреши, явно от Албена четат форума защото още на другият ден след поста ми имаше камари прибири, чаши и чинии Mr. Green. Не е нужно да пишем във форума за това какво не достига по хотелите.
Сега за да не стане така, че само се оплаквам ще кажа че, получих като компенсация в стаята си фруктиера и студено шампанско Embarassed Искам и да похваля бармана в ресторанта Ивелин за доброто обслужване!
Без да сме очаквали попаднахме няколко дни на киноложка изложба на кучета. Не бях прочела че предстои, но останахме доволни.

# 591
Е хайде пък сега, една шепа курорт е Албена голяма работа ако повървите  500 метра, то не бяха кърпи, чаршафи , вие автобуси не ползвате само кралски каляски, що си причинявате изобщо това, просто не ходете в Албена, тъкмо няма да се чудя какви врътки да правя всяка година, за да си направя спокойно резервация за 5-6 дни  Laughing

# 592
Стар, я ми погледни линийката? Нещо се обърка, ама ти е простено, поради твоята линийка. Peace С каляска не съм пътувала никога, не желая и да пътувам. Я ми обясни сега като се заяждаш и ти как да седна в автобуса с количката, торбата с кофички и лопати, дюшека, бебето, детето, пояса, плажната чанта? Къде видя 500 м или ти не знаеш да измерваш? От плажа на Добротица, от свободната зона до централната алея, до Орхидея не е 500 м, а поне 700-800м. Например. И да-нямам никакви проблеми да ги извървя сама или с мъжа ми,или дори с детето сега, но не и с бебе. Naughty

# 593
Да скажа и аз за нашата почивка в Албена. Вчера се върнахме от Добротица, mrancho явно сме били заедно, ще кача по-късно или утре снимки.
Първо да спомена, че ние сме фенове на Албена. За нас курорта е ок, всичко ни харесва и си има своето очарование. А плажа е страхотен, чист и огромен.
За хотела - нямам забележки.
Настаниха ни след 14 ч., за тези, които пътуват по-рано да знаете. Спазиха изискванията ни.
Стаите са малки, но не ни и трябват по-големи, чисто е. Бельото ни смениха два пъти за 8 дни, хавлиите през ден, без намек от нас.
Времето беше страхотно, не ни хванаха вируси, но и не забелязах болни деца. Комари според мен имаше от Лагуните по посока Балтата, при нас не.
Анимацията беше интересна, стараеха се децата, но ние лично не държим на нея.
Храната - мисля, че всеки ще намери това, което му харесва. Барбекю с риби, пържоли, наденици, скара, вътре в ресторанта готвено, много салати, десерти. Ние сме доволни. Мъжа ми обича риба и много му хареса - ципура, лаврак гупа или нещо подобно.
Най-важното е, че в ресторанта никога не чакаш за нищо, нито за маса, прибори, съдове, няма бутаница и народ. Само на барбекюто и за палачинки май имаше опашки, но то е нормално.
Басейните са чудесни, последния ден по обяд видяхме, че правят замервания някакви, но ние не държим и на басейна - плажа е прекрасен.
Не се сещам какво друго да напиша, ако някой се интересува, питайте.
За нас Добротица е чудесен, без да е луксозен, разположението му е идеално и съчетано с добро обслужване и страхотен плаж, какво повече да се желае.

# 594
Хайде спрете няма нужда от една седмица влизам  в тая тема да прочета нещо интересно, ново , хубаво и не дотам, ама как да стане, докато не се изкълвете не може има си лични за това Peace Бъдете толерантни момичета  Sunglasses
Линийки не ме интересуват, интересуваме Албена тази година със всичките и кусури, не я заменям за друг курорт на бг Черноморието  Heart Eyes
огнена стихия, споко бе жена, що се хабиш толкова, явно ти трябва още почивка, изпъни крачета, пусни си музичка изпий едно  и не ме мисли  bouquet

antonija, mrancho, Stef, WASP, много ми харесаха коментарите ви за Албена от полза са ми  Hug

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 23:17 от *Star*

# 595
  • Луната ни пази
огнена стихия,  аз с тримесечно бебе бях на Вили Магнолия, а дете на година и три месеца в Компас. Колкото повече растат, е по- трудно в гората, защото сами могат да ходят и се изморяват като ги разнасяш насам натам. Като беше малка в количката си слагах багажчето и газ към плажа. Нито за шатъла съм мислила, нито за влакчето. И съм сама и няма кой да ми помага. Така че не е въпроса до това колко са големи децата, а до това на теб къде ти е приятно и как ще се организираш!
Хайде спрете няма нужда от една седмица влизам  в тая тема да прочета нещо интересно, ново , хубаво и не дотам, ама как да стане, докато не се изкълвете не може има си лични за това Peace Бъдете толерантни момичета  Sunglasses
Линийки не ме интересуват, интересуваме Албена тази година със всичките и кусури, не я заменям за друг курорт на бг Черноморието  Heart Eyes
  smile3521 newsm10

# 596
  • София
А ти като се заяждаш виждаш ли ме с 6 месечно да ходя из горите? Като стане на 4 години като твоя, тогава ще помисля дали и аз да не спя на отворени врати, пък да се тъпча в бусовете. Но това не значи,че и тогава няма да съм за съжаление. А защо ли в Орхидея спах пак на затворени врати?
Да, тези с 6 месечните ходят из горите и киснат на басейните. Вие за това сигурно ходите на море-да киснете в басейните. Laughing
Пък никой не е казал, че сте будали, казах само,че съжалявам хората, като гледам как аз се прибирам в стаята си, а те стоят и чакат на спирката и тепърва ще се тъпчат в бусовете с пояси, кофички, дюшеци...ама щом сама си казваш, че сте такива... Thinking
И дори и ти би предпочела,ако обичаш морето повече от басейна да не спиш няколко нощи, но да си на плажа, а не да влачиш 6 месечно с количката из бусове, влакчета и да се чудиш как да го прибереш от плажа до стаята си, нали,ама сега гледаш как да се заядеш.
 Stop Влязох в темата единствено и само да напиша положителните си отзиви за Боряна, за да знае някой друг, който отива натам. Така,че приятно ти спане и другата година на отворените врати.. и приятно пътуване с влакчетата и бусовете, както и приятно киснене на басейните, понеже аз лично знам ако не стоите цял ден на плажа как става номера с иде ми- дойде ми с малко дете-на обяд тичаш с буса или влакчето да си отидеш, спи детето и следобед пак да тичаш към плажа...
Ауу, ама ника правилно си си го избрала.  Laughing Спокойно, не скачай така, ще събудиш 6-месечното.  Peace Къде видя заяждане. Иронията и самоиронията  е позволена във форума, доколкото помня. За заяждане от моя страна не може да става дума, не и в тази тема.  Naughty
И двете ми деца са били на по 6 месеца някога, та знам за какво иде реч, повярвай ми. Че и на море сме ги водили.. на море, на басейн и в София ходим честичко. Никога не бих си причинила нито на себе си, нито на семейството си да не спим "няколко нощи", само и само да съм със 100-ина 200 метра по-близо до плажа. Пак казвам, разни хора, разни идеали!  Stop
Сигурно не случайно има хотели И в гората. Не всички държат да са на първа линия на всяка цена(еле пък за шезлонгите Mr. Green) А пък за будалите... така се почувствах, като прочетох поста ти. И ако ти се върнеш  и прочетеш моя, ще осъзнаеш, че не съм имала за цел да се заяждам.
Благодаря за жлъчните пожелания за догодина, на нас тези неща нито са ни проблем, нито пречка за чудесното изкарване на почивката.  Wink  Нито сме тичали след буса, има си разписание. Ходехме си най-спокойно на плажа пеша на отиване, прекрасна разходка след закуска, точно 12 минути ни отнемаше.  На връщане ни отнемаше 3 минути да стигнем от шезлонга до спирката и 2 минути докато се качим в рейса и още 4 минути докато пристигнем до хотела. Въпрос на организация... Нима в ежедневието не се качваме на автобуси или не спазваме някакви графици и режими, особено с малки деца.
И последно, не виждам никаква пречка 6-месечно бебе да спи на отворена, айде на леко открехната врата.  Rolling Eyes Моите деца спят на отворени прозорци от новородени, е, здрави и щастливи са.  Wink

# 597
Записвам се и аз към вашата страхотна темичка! Grinning Изчетох толкожа много за почти всички хотели в Албена само за ЛАГУНА ГАРДЪН нищо! newsm78 Та се чудех толкова ли е зле или напротив?Моля ако някой има отзиви за него да сподели,че с мъжа ми заминаваме на 21 и искам да знам какво да очаквам!Благодаря предварително! newsm53

# 598
Аз се върнах с отзиви от Боряна. Много съм доволна, напук на всичко, което се пише за Боряна и Елица. Нищо изгнило не видях, нищо ръждясало, никакви соц плочки в банята  Laughing, може би защото както казах и преди не съм претенциозна и не съм оглеждала ъгълчетата за това.
Много благодаря за инфото, огнена стихия. След седмица сме в Боряна. Три години подред бяхме в Елица, сега в Боряна. Харесва ми в Албена, там си почивам. Хотела на самия пясък е едно от условията за мен за пълноценна почивка.
Поставям се на мястото на управляващите комплекса, толкова много изисквания трябва да гонят. Хем да е тихо, хем да е забавно, хем да е с достъпна цена, хем да си избият разходите за поддръжка само за 3 месеца сезон, хем да имат добро обслужване, хем да го правят с минимално квалифициран и скромен персонал. Понеже имам поглед върху управление на хотел, в друг курорт, всяка година им се възхищавам на резултата. Като сравня курорта с останалите позиционирали се върху младежкия туризъм, си мисля че са в най-слаба финансова позиция. Семейните туристи не харчат много пари по дискотеки, магазини, таксита, но за сметка на това имат високи изисквания за хотела и плажа, както показва и тази тема. Извинете, че излязох от темата.

# 599
  • В.Търново
Стар, я ми погледни линийката? Нещо се обърка, ама ти е простено, поради твоята линийка. Peace С каляска не съм пътувала никога, не желая и да пътувам. Я ми обясни сега като се заяждаш и ти как да седна в автобуса с количката, торбата с кофички и лопати, дюшека, бебето, детето, пояса, плажната чанта? Къде видя 500 м или ти не знаеш да измерваш? От плажа на Добротица, от свободната зона до централната алея, до Орхидея не е 500 м, а поне 700-800м. Например. И да-нямам никакви проблеми да ги извървя сама или с мъжа ми,или дори с детето сега, но не и с бебе. Naughty
Напълно те разбирам и подкрепям! Ние миналата година с малкия тогава на 11 месеца бяхме на първа линия.Направо супер беше.Не се виждам с надуваемите басейнчета,сърфчета,кофички,топка,плажна чанта с кърпи и води,мазила,отделно чанта с дрехи за малкия,пюрета и всичкото това да го мъкна по натъпкания бус,ако бяхме на задна линия.... ooooh! Колко пъти сме се връщали до хотелската стая къде да взема още минерална вода,къде да ползвам WC-то,да сменя дори мокрия бански или да вземем нещо,което сме забравили,ако бяхме в горичката тия 500м.,за които се спомена щяха да ми се видят поне 2км.,защото се е случвало понякога и по два пъти да се връщам до стаята,така че с бебе и малки деца е най-удачно на първа линия. Wink

Общи условия

Активация на акаунт