Най-нелепият подарък

• 323 805
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 1 680
Аз пак да попитам - защо си мислите, че когато един човек е с големи финансови възможности, задължително трябва да подарява и скъпи подаръци?! Или че задължително трябва да получава скъпи подаръци, защото си "има всичко"?!

# 1 681
  • София
Аз пак да попитам - защо си мислите, че когато един човек е с големи финансови възможности, задължително трябва да подарява и скъпи подаръци?! Или че задължително трябва да получава скъпи подаръци, защото си "има всичко"?!
Аз не прочетох подобно нещо.  Rolling Eyes
По-скоро очакванията са, че човек с добри материални възможности, ще ти отвърне равностойно на подаръка, който е получил от теб. Не очаквам повече, дори тайничко се надявам да не е повече от моя подарък, за да не се чувствам дребна и бедна.  Laughing Peace
Някак не намирам оправдание аз да се старая и да купя нещо качествено, а насреща, при добри финансови възможности, да ми подарят нещо от сергия. Какво ми демонстрират - липса на време, незаинтересованост, че съм им неприятна, отбиване на номера?
Не ми се е случвало, но определено би било неприятно. Подаръка носи послание. И трябва да е равностоен, така ги разбирам аз нещата.

# 1 682
Ами точно, защото носи послание, не е нужно и задължително да е равностоен като цена.
Нито пък очакванията трябва да са ни високи, ако решим да подарим скъп подарък.

# 1 683
  • София
Добре, да допуснем да не е равностоен като цена, въпреки, че дарения от примера ни може да си го позволи. Grinning Нека избере по-евтин от моя подарък, но поне с добро качество.  Това ще ми донесе послание, че има заинтересованост, че е помислено какво да ми подарят, а не са забърсали пътьом нещо.
Конкретно при Грозното пате - тя е подарила играчка, качествена. Отговора обикновено е играчка, ОК, решили са да спестят някой лев - ми изберете по-малка играчка от надежден производител, подходяща за възрастта на детето. Примерно има разни чиковски джуджавки по десетина лева, 100 пъти по-добре от сергийското куче, което се е разпаднало на мига, но вероятно струва толкова. Малко мисъл да вложиш, след като не искаш да влагаш пари, та човек да се почувства специален. 

# 1 684
  • София
Въпросът не е в стойността на подаръка и дали е равностоен. А в това, че когато си вложил усилия да избереш нещо хубаво, което да донесе радост, ти се отвърне с откровено неуместен подарък тип "всичко за един лев". Аз не се тормозя за такива неща, скоро не ми се и случвало, но предполагам е обидно.
Моят мъж например ми подари парфюм. Никак не е скъп, тези, които аз си купувам или пък му подарявам струват три пъти повече. Обаче как го беше опаковал Heart Eyes. Беше му махнал оригиналната кутия и го беше сложил в друга, много красива, която сам е избрал. Тази малка кутия беше сложил в друга, по-голяма.  Беше ми написал и картичка. Той никак не е по тези неща иначе. Много се зарадвах. Защото не просто е отишъл в първия магазин и е грабнал нещо, а е вложил и мъничко от себе си.

# 1 685
Не, не мисля. Казах го, за да стане ясно, че е направено не заради липса на финанси.
Явно неуважение или подценяване.
Бих се зарадвала 100 пъти повече на книжка, която може да се намери поне 2 пъти по-евтино от въпросното кученце. Защото ще ми покаже, че са помислили на какво наистина ще се зарадва детето, а не просто ей така:" Дай да му вземем нещо, че трябва да му купим подарък".

# 1 686
Има и хора без въображение или усет към детайла.
И не само това, а и такива, които не държат на детайлите.
Хора - всякакви. Щом е купено нещо за мен, аз го приемам с радост, независимо дали е от магазин за лев или бутикова стока. Все пак - и 1 лев да е, някой го е похарчил за мен.
Не разбирам също и определението "подарък по задължение". Подарък ли е, не би трябвало да бъде по задължение.
Всъщност сетих се пример - събиране пари за подарък на колега може да мине в графа "задължителни подаръци" сигурно. Но това е най-глупавото нещо за мен, което може да съществува.
Както и да е...

# 1 687
  • София
Да, но подариха на малкия ни син, който е почти на година едно куче, от тези китайските, плюшените, на които им светят очите и вървят.

Аз пък да си кажа, умирам за тези кученца, много са ми сладки. Знам, че са пълен боклук, и досега винаги съм се сдържала да не купя. Сега имам малка племенница, и ако не знаех, че майка й ще ми отвинти главата, досега да съм й купила  Laughing
В края на краищата, децата не гледат стойността на подаръка, а това да им е забавно. Единственият недостатък на това кученце в това отношение е, че прекалено бързо се разваля и детето може да се натъжи много.

# 1 688
Да, но подариха на малкия ни син, който е почти на година едно куче, от тези китайските, плюшените, на които им светят очите и вървят.

Аз пък да си кажа, умирам за тези кученца, много са ми сладки. Знам, че са пълен боклук, и досега винаги съм се сдържала да не купя. Сега имам малка племенница, и ако не знаех, че майка й ще ми отвинти главата, досега да съм й купила  Laughing
В края на краищата, децата не гледат стойността на подаръка, а това да им е забавно. Единственият недостатък на това кученце в това отношение е, че прекалено бързо се разваля и детето може да се натъжи много.
Малкия плака от него, така и не го хареса( не че не можеше да се случи и с всяка друга музикална играчка), но пък и се счупи след половин час игра, така че не го мислих много.

Nekomusume, точно хората от които получихме подаръка винаги са имали вкус и стил. И досега подаръците винаги са били внимателни подбрани, според възрастта и предпочитанията на децата. Затова го приех лично.

За подаръка по задължение - има си и това са и коледните, ако щеш.Ако знаеш, че някой ще ти подари нещо, понякога даже и да нямаш възможност за нещо скъпо, трябва да се купи. Та и коледните МОЖЕ да са по задължение.

# 1 689
... Nekomusume, точно хората от които получихме подаръка винаги са имали вкус и стил. И досега подаръците винаги са били внимателни подбрани, според възрастта и предпочитанията на децата. Затова го приех лично. ...
Ето, може да е имало причина някаква, заради този подарък, която не са споделили с вас и не е свързана конкретно с вас.  Peace
Едва ли са очаквали, че толкова ще се разочаровате от кученцето.
Не бих дала пари за такова кученце, дори и 1 лв. да струва, но ако някой ми подари, голяма игра ще падне с котката ми. Ще бъде весело и за мен самата.

# 1 690
  • В страната на бурите
Аз пък мисля, че понякога твърде много се вторачваме в подаръците - цена, подходящ, неподходящ - не е ли по-важно желанието да зарадваш някого, едва ли има човек, който не е грешал никога при избора си на подарък, дори отсреща да не са му го показвали особено.

А за мен лично най-интересният подарък е нещо, което не бих си купила сама. Примерно подарявали са ми блуза, която съвсем не е в моя стил. Ами да, аз определено бих подминала такова нещо в магазина, обаче нищо не ми пречи да я облека - ей така, за да избягам от стереотипа. Кой знае, пък може да вземе да ми хареса. Абе нещо експериментаторски съм настроена напоследък.

# 1 691
  • Бургас
Тия кученца и котета ги продават циганките и са егати кичозните и евтини боклуци!
За тези пари могат да купят детска книжка,много съжалявам за сравнението ,гадно е,но това е положението!
Патето е права,а който се зарадва на такъв подарък трябва да си познава хората за да знае,че наистина е направено от добро сърце.Всеки знае себе си.

# 1 692
Аз пък мисля, че понякога твърде много се вторачваме в подаръците - цена, подходящ, неподходящ - не е ли по-важно желанието да зарадваш някого, едва ли има човек, който не е грешал никога при избора си на подарък, дори отсреща да не са му го показвали особено.

А за мен лично най-интересният подарък е нещо, което не бих си купила сама. Примерно подарявали са ми блуза, която съвсем не е в моя стил. Ами да, аз определено бих подминала такова нещо в магазина, обаче нищо не ми пречи да я облека - ей така, за да избягам от стереотипа. Кой знае, пък може да вземе да ми хареса. Абе нещо експериментаторски съм настроена напоследък.

Точно!  Peace

# 1 693
Аз не мисля, но има голяма разлика да минеш и да избереш някоя безвкусица попаднала ти насреща.
Много от тези хора не си го позволяват. Може да е малко, но стилно.
Не е задължително да е за много пари.
Когато не можеш да си позволиш пари се прави нещо което е твърде специфично за случая.

# 1 694
~Elg~, ти не беше ли писала някъде, че лиотонгел-а ти си си го поискала Grinning
да и можеше само с него да мине.
Щеше и хубав чорапогащник, ама не- сутиен.

Общи условия

Активация на акаунт