Най-нелепият подарък

• 321 201
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 2 895
  • Mediterraneo
В Бг още не е разпространена касовата бележка- подарък, нали? Каквото и да купя, казвам, че е за подарък и ми издават касов бон, на който не пише стойност; ако получателят задържи подаръка, няма да знае точната сума, ако отиде да връща или заменя- да. Изключително удобна практика! Така не си притеснен, нито когато купуваш подарък, нито когато го получаваш. Единствен минус е, че почти никъде не връщат пари, ако върнеш получен подарък- замяна за друг продукт или ти дават карта със стойността, която да похарчиш пак в магазина в друг момент.

# 2 896
  • София
За сега няма такива касови бележки. Обичайно се правят уговорки с продавачките - ако № не е добре, да може да се смени.
Затова за мене е по-лесно - ваучер за магазин или пари в плик с картичка.

# 2 897
Сетих се за една книга, която баща ми подари много отдавна, когато бях дете, и тръгна да я надписва, но така и не довърши и книгата си остана недонадписана. Много грозно се получи, иначе самата книга като съдържание си беше окей, даже я препрочитах. Но всеки път, щом я отворех и виждах недовършеното послание, се дразнех.

# 2 898
  • София /Абсурдистан
Защо просто не попита подаряващия директно? Ако имам проблем с размера, бих помолила да се замени. Ако ти отговорят, че не може - питаш пак защо.
Защото подаръкът беше от бившата свеки. С нея беше безсмислено да се пита, казва, спори и каквото и да било. Казах де, че са ми малки, отговорът беше, че може да отрежа задната каишка и да си ги нося като чехли Simple Smile И да уточня, че сандалките бяха детски, модел като за момиченце. От къде ли ги беше докопала Simple Smile Иначе аз нямам дъщеря, подаръкът си беше за мен.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 23:02 от The Iron Lady

# 2 899
Е, как като чехли? Че то подметките са по-малки с 3 номера, остави каишките. Пък и на жена 35 номер? Ако ти беше, толкова малък кракът, все щеше да го забележи. Само измислени извинения.

# 2 900
Много ясно, че са и паднали тия сандали отнякъде и е решила да ги оползотвори.

# 2 901
Аз имам някакво предположение как може да се е сдобила бившата свеки с малките обувки. Веднъж бях неволен свидетел в един магазин как друга една свекърва избираше подарък за снаха си. Тя си каза, че е за снахата. Спря се на една избеляла чанта, преоценена на 10 лв. Чантата била стояла на витрината на слънце и беше силно обезцветена, никак не изглеждаше добре - то защо и иначе да я намалят на тази смешна цена. Самите продавачки се опитаха да я разубедят. Много деликатно подходиха момичетата - без изобщо да коментират сумата и предложиха хубави неща за същите пари - шалове и разни бижута. Имаше една много красива гривна, помня. Не и не - шал или тенекиена гривна било малък подарък, чанта било по-голям подарък. Взе я. Представям си колко се е зарадвала снахата на избелялата чанта.

# 2 902
  • Далечният изток
Припомнихте ми един нелеп подарък, а бях писала, че нямам такива...
На годежа свеки ми подари сандалите от абитуриентския бал на дъщеря й. Освен това 37 номер, аз нося 40.

# 2 903
  • София /Абсурдистан
Не се и съмнявам, че сандалките са и изпаднали от някъде на аванта.
Ако ги бях резнала на чехли, петите ми щяха да са на паважа Simple Smile

# 2 904
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Затова по добре като свекъра ми, за около 15 години по празници, поводи, нито на сина му, нито на мен, нито на внучето си, не е сбъркал с подарък, защото не подарявал нищо Grinning

# 2 905
  • София /Абсурдистан

Затова по добре като свекъра ми, за около 15 години по празници, поводи, нито на сина му, нито на мен, нито на внучето си, не е сбъркал с подарък, защото не подарявал нищо Grinning
Няма що Simple Smile Парички в пликче винаги е актуално Simple Smile Как не се е сетил!

# 2 906
От последните мнения загубих говор и картина... Добре де, ЗАЩО???? Как може да има такива хора - избелели чанти от витрината на магазин за подарък, видимо детски сандалки за жена, 15 години да не ти се откъсне нищо за най-близките ти. Особено за внучето не намирам извинение. Единствено приемам като аргумент липса на средства, но явно не е в това проблемът, а и щедрият човек си личи. Добре, не можеш да отделиш повече от 10-20 лв., няма драма, но си знаеш вкусовете на роднините и все ще ги зарадваш с нещо. Един ваучер да бяха взели поне... Наистина е тъжно, а тези хора сигурно са много доволни, че не са се минали.. Ужас... Като си спомня как като студентки с приятелките ми буквално си брояхме левчетата и пак си подарявахме лакове за нокти и т.н., когато съвсем нямаше възможност за друго.

# 2 907
Хора всякакви има. Изобщо не се учудвам. Вече, след като поживях и видях това онова.

# 2 908
То и аз съм за ваучери.
Ама, една майка скоро ми се оплака, как била събрала 20- ина за ейчем и всякакви ненужни неща накупила, за да ги оползотвори.
Ми, можеше да ги раздаде на близки с деца, щом са й ненужни.. примерно.

# 2 909
Да, а е могла и да не ги оползотворява, щом са й ненужни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт