Най-нелепият подарък

• 321 231
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 2 880
  • София
В сватбените групи много пъти съм чела, че са си давали точно такива подаръци от кръщене или детството за претопяване и с доплащане си правят халките. Обикновено моделите сега стават ретро след време, когато ще дойде ред те да имат деца, така че пак няма да стават за носене, така че претопяването може би не е лош вариант.

# 2 881
  • WonderLand
Да, само дето в ателиетата изкупуват златото, но правят халките с каквото имат готово под ръка и най-често не използват реално същото злато, което си дал.

# 2 882
Не виждам кое ще е демоде на верижка с кръстче. Отделен въпрос е, че поне аз не смея да нося нищо златно, за да не ме пребият и ограбят.

# 2 883
Няма да те пребият при наличието на толкова ментета. Никой няма да разбере, че твоето е истинско за двете секунди, в които го е видял. Аз имах подарък от моята кръстница златно сърчице. Беше безкрайно хубаво и майка ми не ми даваше да го нося, за да не го загубя. Един ден ни обраха апартамента... Та така, години наред чаках да порасна, за да ми даде да го нося, но си останах само със спомена за него как си стои в кутийката. И съм сигурна, че нямаше да го загубя, ако си го носех.

# 2 884
Преди години ме нападнаха на улицата пред нас и ми взеха чантата. След такъв случай се променяш завинаги. Не мога да понасям някой да върви зад мен, направо спирам и го пропускам без да ме интересува какво си мисли, а веднъж една жена беше успяла да мине тихо и я усетих съвсем близо до мен - е почти се свлякох, после си се извинявахме взаимно. Не ми се ще да си причинявам подобна травма и ако някой ми задърпа синджир от врата. Нося само едни обеци, които са много големи и се надявам, че никой не ги мисли за златни.

# 2 885
Чанти винаги ще се крадат, защото се предполага, че в тях има портмонета и телефони. И по джобовете бъркат по същата причина. Но синджири и обици никой не дърпа в днешно време на улицата.

# 2 886
  • Sofia
Как пък така обобщи,че не дърпат?
Не ти се е случвало...
На майка ми преди 4- 5год пред блока, по светло,един дришльо зад гърбът ѝ слага си ръцете на ушите ѝ,майка ми си помисля че е някой познат,обръща се,а онзи вече тича с бясна скорост...успял само едната халка да вземе...добре ,че не я е бутнал или разкъсал ухото 🙏🏻
На съседка по оживена алея ѝ дръпнаха синджир,уж тънък,но не се е скъсал лесно и беше като раздрана шията...

# 2 887
В Плевен имаше такъв случай на сериен обирджия преди година-две - нападаше все пенсионерки и им взимаше точно синджирчетата. В една улица, близо до дома ми, прочетох за това в сайт за плевенски новини, май го хванаха.

# 2 888
Бях свидетел, вярно, беше преди десетина години в тролея. Качи се един доста подозрителен субект - млад мъж с доста мръсни дрехи, миришеше силно на пот, когато мина покрай мен. На другата спирка, малко преди да потегли тролея, чух писък и въпросният мъж изскочи от тролея и потъна в гората. Разбра се, че е дръпнал синджир от врата на една жена. Между другото, знам от бижутери, че когато правят златни синджири, винаги оставят една незапоена халка, за да може да се скъса синджира и да се предотврати злополука (например да се обесиш или задушиш).

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 21:53 от Poni69

# 2 889
Ми не знам, през 90-те и ранните 2000 постоянно хората се оплакваха от подобни дърпания, после попрестанаха. А днес всеки ходи с всевъзможни дрънкулки и хич не изглеждат притеснени. Та затова ми е такова мнението.

# 2 890
  • Велико Търново
За миналия ми рожден ден ми подариха риза, размер Хс, при все че аз бях бременна тогава, а и дори да не бях, нося размер М (очевидно по-голям).
Жената която ми я подари, носи ХС и вероятно просто ми притика нещо което на нея не й допада, но все пак си беше неуместно като подарък Simple Smile

# 2 891
  • София /Абсурдистан
И на мен са ми подарявали сандали номер 35, въпреки че аз нося 38  Simple Smile Още нямам логично обяснение. Освен да е било изчистване на лични запаси Simple Smile

# 2 892
Защо просто не попита подаряващия директно? Ако имам проблем с размера, бих помолила да се замени. Ако ти отговорят, че не може - питаш пак защо.

# 2 893
Защото ще го затапи Simple Smile

# 2 894
Да, няма проблем да кажеш "купили сме ти пуловер и сме се разбрали, ако не ти става до ден да сменим размера. " А така да подаряваш нещо без да прецениш човека е тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт