Най-нелепият подарък

• 323 748
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 855
  • Варна
Е, добре де, как каните хора с различни възможности? На мен приятелите ми категорично са с различни финансови възможности, отделно меню за бедни и богати ли правите, или какво?
[/b]
И аз това се чудя newsm78

# 856
Именно, Пини. Няма как да очакваш от баба с 150 лв. пенсия да ти даде 200, нито от 7-годишно 50 и повече лева, при все че и самостоятелно парче торта не е получило. И изобщо, какви са тези очаквания и тънки сметки от типа "Гошо и Пешо сигурно ще се бръкнат със столевка". Една сватба е скъпо удоволствие не само за младоженците. Гостите също имат своите разходи– тоалети, прическа, пътни. А и цената на куверта на сватбата на Х и У не е мой проблем. Имали пари, дали 100 лева за такъв, очаква се от четиричленно семейство да им остави поне 500 ли?

# 857
  • Варна
Цитат
моята сватба струваше 600 евро ( бяхме 25 човека), а накрая ни останаха 6000 евро.
Къде си празнувала, извинявай за въпроса? Вечеря в ресторант за 4-ма струва толкова.

# 858
Ферно?!

# 859
  • където ми харесва
не знам дали аз съм меркантилна в желанието си да нe съм в тежест на младоженците, но ако е така предпочитам да съм меркантилна, отколкото дебелокожа непукистка, която подарява вази и тостери за по 20лв, но от сърце, а яде за по 50лв, пак от сърце и не и пука как хората са финансирали сватбата си.
Друг начин да се избегнат подобни несъответствия е младоженците да си направят сметка какво могат да си позволят роднините и приятелите им и да не ги поставят в неудобно положение, канейки ги в 5 звезден хотел

Ами меркантилна си да.
Значи мен лично никой няма да дойде да ме пита по какъв начин съм намерила средства, за да вдигна сватба, по простата причина, че това си е ЛИЧНО МОЯ РАБОТА!
Нито пък приятелите ми са длъжни да се съобразяват с финансовото ми състояние. И повярвай ми, компанията ми е такава, че дори сватбата ми да е с меню от кебапчета, кюфтета, картофи и бира, те ще са щастливи. Ама не заради менюто, а заради мен.
За това са ми приятели. А решението на каква стойност ще са подаръците е лично тяхно. И 2лв в плик да ми дадат-знам, че това е техният подарък, който е от сърце, защото нямат повече...капиш?
Не мога да те разбера ти на сватба ходиш, за да се намааш едно хубаво, да изтъкнеш, че си дала подарък, съответстващ на куверта, или да покажеш обичта си към приятелите ти, които са те поканили, за да споделиш щастието им???

# 860
Канейки гости в 5 звезден хотел повечето хора го правят за себе си, а не за гостите. Разбираш ли? Ако аз съм с добро финансово състояние, а повечето ми гости - не, няма да си разваля празника, организирайки тържество в някаква дупка.
Последното нещо, което би ме вълнувало е стойността на подаръка. Виж, естетичната му страна е друго нещо  Mr. Green
Като крайно ...кхм, неразумно /да не кажа малоумно/ ми се струва да правиш сватба с цел - финансова изгода и набиране на средства. Сватбата се прави за собствено удоволствие. Също като сватбената рокля. Или и тази за 5000лв трябва да я плащат гостите?
Богиня, ако можеш да си позволиш сватба в 5звезден хотел, предполага се, че роднините ти не са съвсем бедни.
А подаръците, които ти харесваш май не са много евтини.

И престанете да обсъждате вашите сватби, говорим си ако сте в ситуацията гост, поканен на сватба

# 861
Моля направете си тема за сватбените куверти и стига сте спамили!

# 862
Е, сега като каже ресторанта ще го пуснем през Гугъл. Wink

Егати логиката Laughing:
Богиня, ако можеш да си позволиш сватба в 5звезден хотел, предполага се, че роднините ти не са съвсем бедни.

# 863
не знам дали аз съм меркантилна в желанието си да нe съм в тежест на младоженците, но ако е така предпочитам да съм меркантилна, отколкото дебелокожа непукистка, която подарява вази и тостери за по 20лв, но от сърце, а яде за по 50лв, пак от сърце и не и пука как хората са финансирали сватбата си.
Друг начин да се избегнат подобни несъответствия е младоженците да си направят сметка какво могат да си позволят роднините и приятелите им и да не ги поставят в неудобно положение, канейки ги в 5 звезден хотел

Като гледам ти се губи идеята на сватбата като цяло и защо хората се събират за да отпразнуват нещо, както и това кой и защо черпи. Това не е благотворителен бал за набиране на средства. Ти като решиш да почерпиш по някакъв повод винаги ли очакваш подаръци? За теб празници като Коледа и рожденни дни единствено финансово измерение ли имат?

Задавам ти тези въпроси, не за да ми отговориш, а за да се замислиш че леко грешно подхождаш към събитието.

Да приятно е да получиш хубави подаръци, тъпо е когато човек с много възможности се стиска, но е точно толкова дребнаво и да го приемеш навътре и да коментираш как виждаш ли това е чудо невиждано и как може такова нещо да не бръкне по-надълбоко в джоба си

# 864
  • Варна
Ние поне средно толкова плащахме. Е, имаше и вечери по 300 евро. Зависи от заведението.

Но пък и Piny твърди, че стандартът в Австрия е на светлинни години от този в Бг.
Аз не съм сигурна, че в България можеш да направиш сватба за 25 човека за 1200лв, а в благосъстоятелната Австрия е възможно и това. Феномен! Парадокс! Чудо!

# 865
Цитат
моята сватба струваше 600 евро ( бяхме 25 човека), а накрая ни останаха 6000 евро.
Къде си празнувала, извинявай за въпроса? Вечеря в ресторант за 4-ма струва толкова.

ресторантът  ( Грац) е собственост на най-добрият приятел на мъжа ми, който ни беше и кръстник. Затова платихме много преференциална цена,  а напитките дори ни бяха безплатно ( подарък от кръстника)

# 866
Много мил жест от човека, така и аз знам да вдигам сватби. Но нека се върнем към безумните подаръци.

# 867
  • Варна
Канейки гости в 5 звезден хотел повечето хора го правят за себе си, а не за гостите. Разбираш ли? Ако аз съм с добро финансово състояние, а повечето ми гости - не, няма да си разваля празника, организирайки тържество в някаква дупка.
А подаръците, които ти харесваш май не са много евтини.
Поласкана съм, че си отделила време да разбереш какви подаръци харесвам  bouquet
Относно другия въпрос. В България класовото разслоение не е все още оформено. Това, че ти си успешен, не означава, че и роднините ти са също такива или приятелите от детинство. Значи ли обаче, че няма да ги поканиш на сватбата си.

П.С. Скъп подарък ти е направил приятелят на мъжа ти. Peace

# 868
Абе...не всеки живее в света на богините, пък и вярва!
Тук, във форума обаче - всичко е възможно. Нищо, че масово кувертите са по 30-40лв на човек, че масово - се вкарва алкохола.

# 869
  • Варна
Вилико, приятно ми е bowuu

Общи условия

Активация на акаунт