Най-нелепият подарък

• 323 734
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 810
Остави формата  Whistling кажи за съдържанието- какво повелява етикета за сватбените подаръци? Според манджарето или според приятелството?

# 811
  • Варна
Аз съм за сватбения лист  Peace

Иначе сериозно - тъпо ми се вижда това ориентиране по цената на куверта и подаръка. В дебелите книги по етикет /прави се на умна/ пише, че подаръци се избират според пожеланията на младоженците. А подаряващите ги се ориентират според степента си на близост с двойката. Странно е да искаш голям и скъп подарък от сестрата на баба ти примерно или пък от някой колега.

# 812
  • София
Когато аз ходя на сватба за мен цената на куверта е минимумът, на база който преценявам колко да дам в зависимост колко са ми близки младоженците. За много близки приятели сме давали няколко пъти над цената на куверта, за по-далечни сме се старали просто поне да го покрием. Това обаче си е мое разбиране за да се чувствам самата аз комфортно с подаръка си. От моите гости обаче не съм очаквала това, най-малкото защото голяма част от тях бяха безработни и/или студенти, за които дори 20-30лв са много пари. Изключително съм щастлива, че никой от тях нямаше скруполи по този въпрос и не отказаха да дойдат на сватбата от срам, че нямат подарък.

# 813
е, то е абсолютно само-очевидно, че подаръкът се определя на първо място от близостта с младоженците.. мисля, че всички ще се съгласят за това!

разбира се, че ако се жени сестра ти или най-добрата ти приятелка няма да се чудиш колко скъп подарък да й направиш в зависимост от цената на куверта... ще избереш скъп подарък и толкова! но също така е ясно, че ако ти си младоженката последното, което ще те интересува ще е подаръка от сестра ти или от най-добрата ти приятелка - за теб ще е важно най-близките ти да са до теб в този момент..

мисля, че тук се опитваме да обсъдим критерий за избор на подарък на не толкова близки хора, които все пак по една или друга причина са поканени на сватба!

а, между другото, като стана дума за правопис - скрупУли!

# 814
  • Варна
Нелеп сватбен подарък според мен е такъв, направен с изричното несъобразяване със желанието на  младоженците.  Mr. Green
Давам пример с моята сватба. Категорично казах, че не искам никакви уреди, сервизи и проч. /имаме си/. Направих нещо като сватбен лист в магазин за селективни подаръци, собственичката ми познава вкуса, а също и знае кой какво избира /за да няма дублиране/. Но не, намериха се хора, които ми подариха евтина кафе-машина с кана /имам полупрофесионална за еспресо, друго не пия/, някакъв измислен тостер, кичозен сервиз, стенен часовник ... Нито да ги изхвърлиш, нито да ги ползваш.
Това според мен са нелепи подаръци.

# 815
Не е нормално младоженците или техните родители да теглят заеми, за да направят сватба, а гостите да се появят със символични подаръци от сърце.

Аз също смятам, че на близките си роднини е редно да се подари повече, а на приятели изчислявам долу горе така, че след като се приспаднат разходите им по куверта ни, да им останат чисто около 100ина евро.
Ако сме възпрепятствани и не можем да отидем на сватбата, пращаме подарък или ваучер на горе долу тази стойност.

# 816
  • UK
А тъй, похвали се. Който няма 200 евро за подарък на приятели, никаква сватба. Само на такива, на които има отделни куверти за бедни и богати - на тях може. С кебапчета и картофено пюре, в коридора, като задължително след това си почистят след себе си, разбира се.

# 817
Какво стана с пържолниците  Mr. Green, те ми бяха по- интересни  Peace

# 818
Какво стана с пържолниците  Mr. Green, те ми бяха по- интересни  Peace
И на мен!

# 819
Хмм, интересни разбирания.
Сватбата е само да отидеш да се наядеш и напиеш ли?
Аз мога да не ям и пия, но когато се прави нещо или се прави да прилича поне на такова или въобще не се прави.
Това са моите разбирания.
Не случайно и много хора се оплакват- навик да се ходи на рожден ден или различни празници, но трябват и подаръци и другите съответно да се приготвят.
Поне за мен е проблем, независимо от коя страна съм.

# 820
  • София
В семейството на половинката и за Коледа се правят списъци с подаръци. Всеки си пише какво иска и се обменят по мейла  Mr. Green Много е удобно и ми спестява седмици на  чудене какво да подаря. Ако подаръкът е скъп се обединяваме няколко човека и така.

# 821
Много се отплеснахте с тези сватби.

# 822
Пържолниците и машините за навиване на сърми са в миналото, но майка ми преди 2-3 дни се прибра с две пластмасови джаджи, в които се съхраняват затворени клечки за зъби и като натиснеш едно копче клечката изскача през дупчица отгоре  Party
Едното е във вид на китайска колибка в екрю и синьо, а другото е семпло бяло и с форма на паралелепипед.

# 823
Piny, че като нямаш пари да направиш сватба, изобщо не правиш.
А и защо гостите трябва да ги интересува заем ли си теглил, крал ли си ги парите, от закуските ли си пестил?
Когато каниш един човек да ти уважи празника, трябва да си преценил дали можеш да го поканиш, дали ще можеш да му платиш куверта без да се чудиш той колко пари ще ти даде.

Снежа63, има всякакви типове сватби. Има и такива, на които яденето е оскъдно и забавлението е повече. Според теб вероятно хора с по-малки финансови възможности изобщо да не правят сватби. Щото другите трябва като отидат там да се наплюскат порядъчно. )

# 824
Между другото аз съм подарявала много,ама много нелеп подарък за имен ден на колежка.Бях канена,не отидох,но като почерпи на работата и подарих нещо,което бях купила за себе си,но не бях използвала.Нелепо е почти колкото подарените дамски превръзки,но няма да уточнявам,че не знам дали не списва тук.
Елеоноре,благодаря ти за комплимента Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт