Най-нелепият подарък

• 323 735
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Елеоноре, масово като на някого му трябват пари за обзавеждане, да речем, го съветват да направи сватба... какво очакваш...
Боже, как може да заявиш направо какви тънки сметки си правиш  ooooh! Хубаво, решили, че искат да са "на печалба", ама поне не го декларирай пред гостите си...  Crazy

# 796
Хм,сега се сетих за една позната.Като завършваше очакваше преди бала да събере пари за кола...Еми не събра,въпреки,че с майка и се постараха да информират всички гости,че подаръците ги искат в пари.

# 797
Употребявани вещи не съм получавала за подарък.
Вещи втора употреба съм купувала и не съм имала проблем със свикването, че са мой.
Обаче съм наследявала вещи с купуване на имот и дълго време, че дори досега не свекнах, че са мой. Не само, че вкусовете ни не съвпадат, но и просто ми напомнят за предходния собственик.

# 798
Хиляда пъти съжалихме, че отидохме...аз вече не поддържам контакт. А иначе отидохме от уважение към родителите им /и на булката и на младоженеца/, които са наистина прекрасни хора, още се чудя как са пръкнали такива меркантилни чеда newsm78.
Уж си взехме поука, дано не се потрети опита ни Laughing

Мидичка, картините ти са прекрасни Heart Eyes

# 799
А иначе отидохме от уважение към родителите им /и на булката и на младоженеца/, които са наистина прекрасни хора, още се чудя как са пръкнали такива меркантилни чеда newsm78.
Уж си взехме поука, дано не се потрети опита ни Laughing

Може би, трябва да свикваме със следващото поколение.
Удобно, неудобно повечето предпочитат пари и те да си купят каквото желаят. Така подаряващият се губи като личност, но не мога да ги и съдя, че гледат по-практично на нещата и не споделят моя вкус. Просто го пропускам.
Уважили са ме, поканили са ме и аз съм ги уважила, че съм отишла и толкоз. Спомени за мен само от присъствието ми и за тях също.

# 800
а ако сте поканени на сватба и подарите например подарък за 200лв, а ви почерпят само с порция кебапчта и по една бира, нали няма да се опитвате да ни обяснявате, че най-важното е присътсвието ви на сватбата и уважението ви към младоженците.
Не вярвам и да проявите разбиране към финансовото състояние на младото семейство, сигурна съм че добре ще си помрънкате за калпавото меню и ще се почуствате прецакани, че сте подарили такъв скъп подарък.
По същия начин е и от другата страна - гощават ви за 50лв, а вие подарявате символично за по 20лв.
Ами нагло е.

# 801
  • UK
Добре е, че си сигурна как бих реагирала в такава ситуация. И аз бих казала "сигурна съм, че всеки ще влезе в положението на младоженците, все пак не сме там за да се напием и наядем, а да отпразнуваме с тях най щастливия ден в живота им"... Ама явно не е така. Аз явно съм някаква тъпа заблудена романтичка.

# 802
а ако сте поканени на сватба и подарите например подарък за 200лв, а ви почерпят само с порция кебапчта и по една бира, нали няма да се опитвате да ни обяснявате, че най-важното е присътсвието ви на сватбата и уважението ви към младоженците.
Не вярвам и да проявите разбиране към финансовото състояние на младото семейство, сигурна съм че добре ще си помрънкате за калпавото меню и ще се почуствате прецакани, че сте подарили такъв скъп подарък.

Ама,че мислене.Аз лично не смятам,че има връзка-ядене-подарък,но пък за някои е особено важно.
Подаръкът е от сърце-за 20 или 200 лв.Аз съм си до голяма степен материалистка,но в случая чак на мен ми се вижда прекалено такива тънки дребнави сметки

# 803
Как бих реагирала- никак.
Как бих узнала предварително колко ще струва куверта за сватбата- пак никак.
 Пуснах сърч в гугъл за правилата за сватбени подаръци. За куверт нищо не пише, но намерих това например:
http://wedding.theknot.com/wedding-planning/attending-wedding/ar … -gift-giving.aspx

Ако на някой не му се чете ето квинтесенцията:
t's a bad idea to use the price-per-plate as a measure for how much you should spend on the wedding gift -- you wouldn't give your best friend a less expensive gift just because she was having a more casual affair. Spend what you think is appropriate to your relationship to the couple, and also consider what's reasonable in your city.

пп. доразгледах първите 4-5 сайта, които Гугъл ми изплю като резултат- навсякъде пише, че това с цената на консумацията и цената на подаръка е неправилно. Като основен критерий се определя близостта към двойката.
Намерих още нещо по повод упоменаването на подаръци в поканата ( никога не съм виждала или получавала такава) Guests are not required to bring a wedding gift to the wedding which is one of the reasons you should never make mention of gifts with your wedding invitation. However, social etiquette indicates that if you are invited to a wedding you should send a gift to the couple whether or not you plan to attend. от тук

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:20 от Рокси

# 804
Винаги се знае нивото на тези, които те канят и младоженците не канят хора които са далеч от тяхната среда.
Обикновенно винаги преценяваш да дадеш повече. Все пак е тяхен празник.

# 805
Аз явно съм някаква тъпа заблудена романтичка.
Не си Wink щом все пак мислиш за сватба с гости.
За мен сватба и романтика са две мнооого различни неща, да не казвам несъвместими Simple Smile
Като започнеш от приготвленията, преминеш през "големия ден" и приключиш със следсватбения период- стрес и ядове са гарантирани, и пак ще има недоволни.
Виж, "сватба" някъде далече от всички желаещи да споделят този ден с теб и да ти подарят нещо безценно- е тва е романтика Mr. Green

# 806
Винаги се знае нивото на тези, които те канят и младоженците не канят хора които са далеч от тяхната среда.
Е глупости, дай ако имам по-бедни или обратното, по-богати от нас приятели да не ги каня, че някои може да се засегне.
Всеки с възможностите си е моето мнение, но по-напред някой писа, да отидеш на сватба облечен в бяло за мен е проява на доста лош вкус.

# 807
Е глупости, дай ако имам по-бедни или обратното, по-богати от нас приятели да не ги каня, че някои може да се засегне.
Тук не става въпрос за по-бедни и по-богати, а за фрапантни ситуации.
Ако имам приятел милионер е много тъпо да бъде обиден, че сватбата не е за неговото ниво, ако поканя клошар и да очаквам или да се сърдя, че няма да получа 200лв. също.
Неуважение е също да поканиш на свадба 100 човека и да ги почерпиш като на барбекю .
По-добре е в такъв случай, да не правиш свадба.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 15:08 от Снежа63

# 808
  • Варна
A се пише сваТба...

# 809
Хмм, интересни разбирания.
Сватбата е само да отидеш да се наядеш и напиеш ли?
И какво, в къщи ядеш по 4-5блюда на обяд, или вечеря, че видиш ли на, ако те почерпят с мешана скара да ти се стори малко и неуважително към великата ти персона?
То големи изхвърляния, голямо чудо.

Общи условия

Активация на акаунт