Най-нелепият подарък

• 321 322
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 2 745
  • До сърцето...
О, как бих се радвала на хубави ножове... Или тенджери...
Не да се мъча с тия китайски боклуци.

Препоръчвам керамичните ножове на Икеа. Страхотни са. Втори комплект си купих, за втората къща, и забравих за другите им събратя.

Какво беше суеверието за подарен нож?

Няколко са поверията, че нож не се подарява.
Когато подаряваш на някого нож един вид ти му подаряваш лош късмет, та чак до смърт (в някои региони).
Друго поверие е че подареният нож "прерязва" добрите отношения между двама души. Най-често между подаряващия и дареният с острието.
Някъде получателят дава метална монета и така го откупува. Като смисъла е - метал "бие" метала.
В други случаи е достатъчна и минимална сума пари (един-два лева), един вид откуп на лошотията.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 21:50 от Радика

# 2 746
Направих си подарък за един осми март комлекта на делимано и съм много доволна,трета година ги ползвам без никакви проблеми.Преди това имах немски сет професионални уж,а покритието им се съсипа от миялната и уж лазерно заточени,а след няколко месеца почнаха да режат трудно.Явно са били някъв нисък клас или не толкова "професионални".Излезе малко като реклама,но просто споделям опит.
В търсенето на  тенджери още не съм намерило нещо да не се съсипе след година.
Тенджеруте на Pyrex са чудесни.

# 2 747
  • Sofia
А дали може със закъснение да се дадат пари за подарен нож?
Преди 2седмици мм даде два на синът ми ,никой не се сети за това суеверие 🙄

# 2 748
  • here and now
Може. Пишеш го с отложено плащане.

# 2 749
Тенджери и тигани ползвам на Brio, продават ги в Кауфланд и съм много доволна. Особено на един тиган му удрям такава свирепа експлоатация и не е мръднал вече две години.

# 2 750
  • София
И като не сте се сетили, защото сега ще го прилагате? Аз съм с мм повече от 20 години, подарили сме си много часовници. Ама и двамата не сме суеверни, ей на, нищо не се е случило. И ножове имаме подарени, никога не сме си ги "плащали". Ако не вярваш в суеверия, не си тровиш живота с тях.

# 2 751
  • в кукувиче гнездо
Живейте свободно и спокойно. Стига глупости.

# 2 752
  • София /Абсурдистан
И аз не вярвам в това, глупости са.

# 2 753
Понеже качествения нож за мен е върховен подарък, обичам и такъв да подарявам. Искам си един лев и толкоз. Но ме е яд, когато купя скъп нож, а не може да се оцени. На майка си, например, съм подарявала, тя си ползва пак смотания, че щяла да се пореже.

# 2 754
Какво е поверието за подаряване на часовник?!
Подарявали са ми много пъти.

Освен нелепите подаръци, много е дразнещо понякога и нелепото поведение на този, на когото подаряваш. Свекърва ми неведнъж се е случвало буквално да ни връща подаръци, защото не й харесвали, не й вършели работа и т.н. Не става дума за подаръци за личен повод, а за неща, които ей така сме решили да й купим, защото сме ги харесали. Много пъти се случва да ни върне и бонбони, алкохол и т.н., които сме занесли като й отиваме на гости. Ами обидно е....

Някой спомена тиганите Brio. Въпрос НЕ по темата :
Скрит текст:
Купих три съвсем наскоро, защото правих ремонт в кухнята и реших да сменя старите тигани. Двата са ОК, но единият е за палачинки - не знам на какво се дължи, с часове ги пекох тия палачинки, супер бавно... Някаква идея?!

# 2 755
Пфф, ако някой ми върне нещо (особено от типа на бонбони), и аз ще му върна. И после като го видя, ще си говорим САМО за това (любезно, без възможност за смяна на темата), докато не започне да пресича на другата улица, когато ме види Wink

# 2 756
  • София
Баба ми беше така, милата.
Каквото занесем и повечето ни го буташе на тръгване. Ние да си хапнем и пийнем, като да не сме.

# 2 757
Това не е връщане на подарък, просто нещо не е възприела правилно ситуацията, или е някакъв местен обичай. Моите все ми даваха пари...

# 2 758
На близък от типа на майка, баба, свекърва не бих се обидила, ако ми върне бонбони или сок, или нещо подобно.

# 2 759
  • София
Това не е връщане на подарък, просто нещо не е възприела правилно ситуацията, или е някакъв местен обичай. Моите все ми даваха пари...
Парите се биха резон, идеята беше да не се харчим за нея, за нас да има.

Общи условия

Активация на акаунт