На море в Турция - тема 15

• 134 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Paradise
До момента в хотелите, в които съм била, винаги е имало информационна табела как трябва и как не трябва да са облечени гостите на хотела за вечеря в ресторанта.
Забранени са били винаги облекло тип бански (което включва и шорти до коляното, които се ползват за къпане/плуване), потници за мъжете и влизането с плажни принадлежности (джапанки, пояс, топка, дюшек...)
Изрично изискване за дълъг панталон за мъжете никога не е имало (може по къси панталони от деним или друг плат до коляното или под него, но не шорти!).

Аз също съм виждала да връщат хора от вратата за неприлично облекло (мъжът беше по потник и джапанки)

# 211
Точно в Турция се съмнявам в някой хотел да има дрес код. Нали ги знам туристите там как се разхождат, и в ресторанта ги гледах. Напълно в реда на нещата е да отидеш в ресторанта с къси панталонти и тениска с къси ръкави. Гарантирано ако отидеш с дълги панталони и дълги ръкави ще си една от много малкото облечени така.

За дълги ръкави не е ставало изобщо въпрос, а за ризи или тениски, покриващи раменете, т.е. не потници, и то за мъжете! Четете преди да опонирате!

# 212
 Пише erwünscht, значи не е obligatorisch. За панталоните става въпрос. И мъжете, и жените са с къси ръкави. Но пък дълги панталони е излишно на морето. Никой няма да те върне, или да ти откаже вечерята ако си с панталони до коляното.

# 213
Пише erwünscht, значи не е obligatorisch. За панталоните става въпрос. И мъжете, и жените са с къси ръкави. Но пък дълги панталони е излишно на морето. Никой няма да те върне, или да ти откаже вечерята ако си с панталони до коляното.

Пак казвам, аз съм виждала да връщат, и то в един от цитираните хотели.

За мен лично това е въпрос на култура човек да се облича прилично вечерта когато ходи на ресторант в 5зведен хотел. Не визирам официално облекло, но определено дълги панталони за мъжете. Космати крака не ми се връзват с гала вечеря  Crossing Arms  Sick  Късите панталони могат да си носят на капанчетата на градския плаж във Варна.

# 214
 Това ли е важното на морето, кой как се е облякъл?

# 215
Какво означава "море"? Морето може да е частна квартира в Балчик, но може и да е 5звезден хотел в Турция и човек трябва да се съобразява с облеклото. Балната рокля в плажната пицария в Балчик ще е толкова не на място, както и потник и къси панталони за мъж на вечеря в 5звезден хотел!

# 216
 Тази година не бяхме в 5 звезден, но за догодина сме си заплюли два петзвездни и един май с 4, ще видим в кой ще намерим най-доброто предложение, и ще добия впечатление на място. Нямам обаче никакво намерение да помъквам затворени обувки и дълги панталони.

# 217
Нали разбра че става въпрос за мъжко облекло?

# 218
Нали разбра че става въпрос за мъжко облекло?

Да, естествено, че разбрах. Това засяга и мен, с мъж ще бъда все пак. Моят мъж това лято освен късия панталон, с който пътува, имаше само плажни шорти от онези до колената, с които беше и в басейна, и в морето, а когато отдолу сложеше слипове и в ресторанта и по улиците. И всички други също бяха така. Мъж с дълъг панталон в Бодрум не видях, освен обслужващия персонал и продавачите по магазините и полицаите. Вярно, не бяхме в 5 звезди, ресторантът беше на открито до басейна на хотела. Някой, който е бил в 5 звезден хотел в Турция освен Tatjana няма ли да сподели как бяха облечени гостите в ресторанта?

# 219
  • София
Тук http://www.papillon.com.tr/hotels.asp?hotelID=2&hotel=PAPILL … Belek&lang=EN гостите на вечеря бяха:
- жените /повечето рускини все пак/ - с шармантни тоалети, рокли с голи гърбове, високи токове, бижута и т.н., гримирани и с прически, впечатляващи бяха наистина
- мъжете - спортно облечени, но с дълъг панталон май повечето, бях по-заета да оглеждам жените им Laughing
Видях някоя и друга белгийка/холандка с тениска и панталон до коляното, определено се различаваха на общия шармантен фон. В ресторанта на плажа за обяд естествено повечето бяха в плажно облекло - къси гащи, парео и т.н.

# 220
 Е, където има рускини е така, те винаги са направени. Германките/холандките/белгийките/англичанките пък са по-неглиже, с удобни спотни дрехи. Аз съм привърженичка на вторите, когато съм на море. Топлото време, почивката, морето не ме предразполагат дори да се гримирам, и си ходя умита, само с крем на лицето. Ако в тия петздвездни хотели има дрес код и цари снобария хич не съм за там, ами да си ходя в Бодрум  Crossing Arms
 Бил ли е някой във Веноса в Дидим, или въобще в някой хотел в Дидим, да каже отзивите си за хотела?

# 221
Веноса е новооткрит, ндимитрова ще ходи през септември.

Последно, и спирам: Ние почиваме в хотели с предимно немски/немскиговорящи туристи (над 80% от гостите) и хората се съобразяват с правилото, без да се накичат прекалено.

# 222
Веноса е новооткрит, ндимитрова ще ходи през септември.

Последно, и спирам: Ние почиваме в хотели с предимно немски/немскиговорящи туристи (над 80% от гостите) и хората се съобразяват с правилото, без да се накичат прекалено.

В нашия хотел бяха предимно англичани. Имаше и малко холандци и сърби, както и турци, които също почиваха. Изненадах се, че в Бодрум почти нямаше немци, а и никой местен не говореше немски.
 Туристите в огромната си част бяха млади и пийнали хора, отишли там за купона, нямаше никакви натруфени и с прически, повечето бяха оскъдно облечени, и полу-голи. Но така и трябва да е, море е все пак!
 Веноса е страхотен, ние ходихме да пишкаме в него, когато автобусът спря да вземе няколкото човека, които бяха там  Laughing
 Във фоайето например всички си бяха облечени точно както се очаква от човек на море- къси панталонки, джапанки и потници/тениски. Може би само вечер се нагласят с голите гърбове, не знам  Laughing

п.п. Разгледах сайта на Papillon Ayscha Hotel, но ми изглежда, че е доста далеч от плажа. Наистина ли е така, или само на картата така изглежда?

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 18:08 от Отилия

# 223
  • Русе
ммалеееее хора, що се карате, ако знаех какъв скандал ще предизвикам нямаше да питам въобще. ясно за мъжете. за жените нищо не пише значи... няма. аз може би трябваше да уточня че пътувам с дъщеря си и щеше да се избегне олелията. мислех че за жените ще е по строго - мюсюлманска страна все пак. ок благодаря.

# 224
  • Beyond the Frontiers
Всъщност този дрес код не е само в Турция, но и в България, Гърция и т.н. в класните хотели. И не само в 5, а и в 4 звездни хотели. Изискването важи за вечеря и за а-ла-карт ресторантите, като идеята не е да си в костюм и бална рокля, а в прилично облекло - най-вече не по бански и шорти. Не е и въпрос на националност, а на култура.

Общи условия

Активация на акаунт