На море в Турция - тема 15

• 134 960
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Хотела е прекрасен много добът избор. Кушадасъ е туристически курорт и няма проблем с облеклото. И все пак имате едно на ум че това е Турция. Около хотела спокойно може да си се разхождате както си поискате защото е отдалечен от други хотели и преобладават чуждестранните туристи. И отново един съвът вземете си връхна дреха за ферибота.

# 196
  • Русе
много благодаря! ако се сетите нещо друго всеки съвет ще е ценен.

# 197
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Хайде малко да се размечтаем...
Ето новия хотел от веригата на Делфините
http://www.delphinimperial.com/tr/

Ще бъде открит април 2012
ако е пускан вече моля да ме извините  Embarassed
       Аз вече се размечтах като приказка е или от друг свят  bouquet Hug Embarassed
Е,този е върхът!!!!

# 198
в Кушадасъ ще бъдем на север от града в Тусан бийч. приемам всякакви съвети - за всичко което може да ни е от полза
В някои хотели има изискване за облеклото в а ла карт ресторантите. Там не допускат с къси панталони и джапанки, но не е необходимо и строго облекло. Весела и хубава почивка!

# 199
Принципно в хотелите с 4 и 5 звезди се изискват дълги панталони за мъжете в ресторантите (не само а ла карт), и не се разрешават и потници. Чак официално не е необходимо.

# 200
  • София
Споко Simple Smile В нито един четири или пет звезден хотел в Анталия не са ми искали дълъг панталон за вечеря в  ресторант. Говоря за Клуб Нена Сиде, Миракъл и Титаник в Лара и Пемар бийч Сиде Simple Smile

# 201
 Ние бяхме тази година в Бодрум. Догодина искаме в Дидим, Beach Elegance, Venosa Beach Resort Spa или КЛУБ ТАРХАН. Връхна дреха за ферибота абсолютно не е нужна, нито каквато и да било връхна дреха. Това лято температурата през средата на юли беше 45 градуса, а на ферибота беше много приятно, приятен вятър, в никакъв случай не бе студено и дори хладно.

# 202
  • Sydney
мен Септември ми беше супер студ на ферибота... юли сигурно е добре, прохладно

Принципно в хотелите с 4 и 5 звезди се изискват дълги панталони за мъжете в ресторантите (не само а ла карт), и не се разрешават и потници. Чак официално не е необходимо.
това и аз го чувам за пръв път... никога до сега не се е случвало  Rolling Eyes

# 203
 И на отиване и на връщане на ферибота бяхме по тъмно, на връщане даже беже по средата на нощта. Дори нощем на ферибота е приятно и много прохладно, духа морски въздух, не ни бяха нужни връхни дрехи. През септември не знам как е.

# 204
Сериозно ли не сте знаели, че мъжете трябва да са с дълги панталони на вечеря? Табели дори има на входа на ресторанта, при други го пише в информационната папка в стаята, но във всеки случай ако сте в 5 звезден хотел, трябва да се обличате прилично - не официално, но поне дълги панталони и връхни дрехи, покриващи раменете, са задължителни за мъжете.  Naughty

# 205

Tatjana, точно в туристическите морски курорти на Турция тия правила не важат. По принцип е така, но това за хотелите в немските ситита. А в Турция на морето тези правила не се гледат.

# 206
  • Sydney
първо: ние не си носихме такива дрехи (дълги)  Laughing второ: не съм видяла някой да връщат, защото е по джапанки или по къси панталони... то по тази логика, аз трябва с неопренов костюм да стоя на плажа/басейна  Laughing

# 207

Tatjana, точно в туристическите морски курорти на Турция тия правила не важат. По принцип е така, но това за хотелите в немските ситита. А в Турция на морето тези правила не се гледат.

Недей да обобщаваш (пак), мога да ти цитирам имена на хотели в които това правило важи, ако трябва ще ти намеря и описанието на морски хотели от немски туроператори, където този дрескод е изрично упоменат.

Бентабени, аз пък съм виждала да връщат. И не става въпрос за плажа, става въпрос за вечерята в ресторанта

# 208
 Точно в Турция се съмнявам в някой хотел да има дрес код. Нали ги знам туристите там как се разхождат, и в ресторанта ги гледах. Напълно в реда на нещата е да отидеш в ресторанта с къси панталонти и тениска с къси ръкави. Гарантирано ако отидеш с дълги панталони и дълги ръкави ще си една от много малкото облечени така.

# 209
http://www.gulet.at/hotels/turkei_urlaub.html
Цитат
SONSTIGES
Kreditkarten: Visa, Mastercard. Rollstuhlgerecht (Details auf Anfrage). Angemessene Garderobe (lange Hosen) zum Abendessen erwünscht.

http://www.tui.at/hotels/43387-Delphin-Diva.php
Цитат
SONSTIGES

Kreditkarten: Visa, Mastercard. Teilweise rollstuhlgerecht (Details auf Anfrage). Angemessene Garderobe (lange Hosen) zum Abendessen erwünscht.

http://www.tui.com/hotel/tuerkei/kemer-camyuva/information/pasha … formation/AYT600/
Цитат
...Essen?
ALL INCLUSIVE: Frühstück, kontinentales Spätaufsteher-Frühstück, leichtes Mittagsbuffet mit Salatbar, Abendessen, Snacks, nachmittags Kaffee/Tee und Gebäck und abends mehrmals wöchentlich Themenbuffets sowie Spezialitäten- Abende. Diverse lokale alkoholische Getränke und Softdrinks von 11.00 - 23.00 Uhr an verschiedenen Bars. Ihr Mini-Kühlschrank ist bei Anreise mit Softdrinks bestückt, einmal wöchentlich Auffüllung. Zum Abendessen sind bei Herren lange Hosen erwünscht. Einige internationale alkoholische Getränke bzw.Cocktails zwischen 18:00-23:00 Uhr inklusive.

http://www.iberotel.com/en/hotels/details.php?id=7
Цитат
− Gentlemen are kindly asked to wear long pants and no tank tops

....да продължавам ли?

Общи условия

Активация на акаунт