На море в Турция - тема 15

• 135 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
 Shocked Ясно е, че никой не е застрахован срещу такива проблеми, но все пак... това е голяма и силна верига хотели, човек очаква да няма подобни неразбории. Дано това не се превърне в нов стил на работа на Делфините и да е само инцидентно. Предполагам, че тези гафове ще имат широк отзвук.

# 376
офертата на глобус ес/сливен/ изглежда примамлива,но имайте едно наум за
агенцията.Отначало беше с 5 нощувки,после се оказа ,че ви подаряват още една
и какви изненади може да се очакват до тръгването не се знае.Имах глупостта да ги
пробвам за една малка екскурзия,но така се изложиха в моите очи,че дори и за почивка
не бих им се доверила.Не спазват предварително обявената програма,защото в ролята на
водач се изявява управителката,която прати изворите на Афродита в долината Темпи/Гърция/
в подножието на Литохоро  и Дион.Правете си изводите сами.Аз ги зачеркнах от списъка на
туристическите фирми.Основната им дейност е автобусен транспорт. Като превозвач не ги знам как са,защото не пътувахме с техен автобус.

# 377
  • София
Снощи си взехме ваучерите от Аква Тур за Мега Сарай Белек. В събота пътуваме. Дано всичко е наред Praynig Това ни е първото пътуване в Турция и много се притеснявам...

# 378
  • Beyond the Frontiers
Чета безпокоителни неща за Делфин Палас в един немски форум.... Гостите пристигнали, на рецепцията казали, че имали проблем с компютрите и не могли да ги настаняват и ги пратиха в Титаник за една вечер. През следващите дни забелязвали, как приложили същата тактика при други нови гости  Shocked

Това си намирисва на дублирани резервации и "плоско" измъкване, честно казано.

# 379
Момичета, кажете моля ориентир за колко турски лири да си вземем за джобни пари за 8 дни в Анталия? Прочетох, че е най-добре с лири (за да не те премятат) да се замине и някое и друго евро за екскурзии, ако искаш...там на пазарите и в магазините всичко ли е на пазарлък? Ние сме ходили 2007 и мноооого се пазаряха милите, то си беше направо обидно за тях, ако не искаш да се пазариш за цената....но сега сме с малко дете и не мисля да прекарвам много време в преговори с тях...та горе-долу каква сума лири да си вземем? Благодаря!  Hug

# 380
Тъй като от 23,09 сме на почивка /с автобус/ в Кушадъса, се интересувам от допълн.екскурзии- и по-конкретно ЕФес и Памуккале. Тъй като Памуккале е доста по-далече, предполагам , че най-добре да се посети организирано. Но четох че Ефес и домът на дева Мария са доста по-близо. Възможно ли е да се посетят индивидуално, като се пътува до там с градския им транспорт и евентуално какви са цените за пътя, вход в ефес и Дева мария...
 Моля, който е ходил на скоро да сподели впечатления.

# 381
  • София
Ние днес дадохме остатъка от сумата за Кушадасъ.
Ще се радвам да разбера отговора на поста над моя. Ние сме решили да посетим Памуккале, Ефес, да се гмуркаме и да отидем в аквапарка. Чудим се за турската баня, която предлагат от хотела.

# 382
  • Paradise
Момичета, кажете моля ориентир за колко турски лири да си вземем за джобни пари за 8 дни в Анталия? Прочетох, че е най-добре с лири (за да не те премятат) да се замине и някое и друго евро за екскурзии, ако искаш...там на пазарите и в магазините всичко ли е на пазарлък? Ние сме ходили 2007 и мноооого се пазаряха милите, то си беше направо обидно за тях, ако не искаш да се пазариш за цената....но сега сме с малко дете и не мисля да прекарвам много време в преговори с тях...та горе-долу каква сума лири да си вземем? Благодаря!  Hug

няма как да те ориентираме, защото не знаем какво искате да правите/купувате.
Мога да ти дам цени, за които се сещам на прима виста - яхта (Мармарис) за 2 - 70 долара, на яхтата порция ципура - 10 лири, килограм локум в супермаркет - между 14 и 20 лири; шнорхел с очила (средна хубост) - 15 лири.

# 383
  • Русе
екскурзиите може да погледнете в сайта на тез тур, ориентировъчно. аквапарка - зависи кой - на адаланд цените ги има в сайта им, за гмуркането - като се върнем - на 5-ти. в петък заминаваме, вече нямаме търпение.

# 384

няма как да те ориентираме, защото не знаем какво искате да правите/купувате.
Мога да ти дам цени, за които се сещам на прима виста - яхта (Мармарис) за 2 - 70 долара, на яхтата порция ципура - 10 лири, килограм локум в супермаркет - между 14 и 20 лири; шнорхел с очила (средна хубост) - 15 лири.
Мерси за цените, аз май наистина не казах какво искаме да харчим  Embarassed...нищо особено, просто за някоя и друга джунджурия, нещо за детето и някой и друг локум. Все пак препоръчвате ли да купуваме с лири, а не евро и долари (имам пред вид по пазарите и магазините, за яхтите и екскурзиите ясно)...Мерси още веднъж, остават ни 2 дни  Crazy

# 385
  • Paradise
Добре е да имате лири и долари.
В Турция еврото е с най-дървен курс, не го обичат турците и това си е.
Нещо много важно за банкоматите в турските курорти - пускат и долари, и евро, и лири.

# 386
Снощи си взехме ваучерите от Аква Тур за Мега Сарай Белек. В събота пътуваме. Дано всичко е наред Praynig Това ни е първото пътуване в Турция и много се притеснявам...
Приятно изкарване !
Винаги има първи път,но никога последен.
Изпитах същото притеснение преди 7 години,но от тогава почивам само в Турция.
Сподели после впечатления!

# 387
Да попитам някой гмуркал ли се е - става дума за допълнителните екскурзии в Кушадасъ?
Интересуват ме още - инфо за Адаланд и за Гръцкия остров, който се предлага като екскурзия за Кушадасъ?     bouquet
Извинете ме, но спа- сега видях че сте писали - ще чакам отзиви   bouquet  bouquet благодаря ви!

# 388
  • София
Тъй като от 23,09 сме на почивка /с автобус/ в Кушадъса, се интересувам от допълн.екскурзии- и по-конкретно ЕФес и Памуккале. Тъй като Памуккале е доста по-далече, предполагам , че най-добре да се посети организирано. Но четох че Ефес и домът на дева Мария са доста по-близо. Възможно ли е да се посетят индивидуално, като се пътува до там с градския им транспорт и евентуално какви са цените за пътя, вход в ефес и Дева мария...
 Моля, който е ходил на скоро да сподели впечатления.
От Кушадасъ има маршрутка, която за 5 лири те кара до Ефес. Входа е 20 лири. Непрекъснато има групи туристи от круизите. Няма никакъв проблем да се присламчиш към която и да е група. Според мен не си заслужава да се дават пари за организирана екскурзия. Домът на Дева Мария бил малко по-нагоре, около 1-2 км, но вое ще сте на по-хладно време и няма да ви е проблем да отидете до там. При нас беше около 37 градуса и мъжа ми се отказал да ходи до там заради жегата. Приятно изкарване Simple Smile

# 389

От Кушадасъ има маршрутка, която за 5 лири те кара до Ефес. Входа е 20 лири. Непрекъснато има групи туристи от круизите. Няма никакъв проблем да се присламчиш към която и да е група. Според мен не си заслужава да се дават пари за организирана екскурзия. Домът на Дева Мария бил малко по-нагоре, около 1-2 км, но вое ще сте на по-хладно време и няма да ви е проблем да отидете до там. При нас беше около 37 градуса и мъжа ми се отказал да ходи до там заради жегата. Приятно изкарване Simple Smile
[/quote]
Това е маршрутка, която е от Кушадасъ, но ако хотелът се намира в района на Кушадасъ, което е доста разтегливо понятие, трябва да стигнете първо до града.
В хотела трябва да дойде представителя на фирмата при пристигането ви. Те ще ви предложат екскурзии и ще ви обяснят всичко за цените, само че ескурзиите с тях излизат по-скъпи, отколкото ако си ги организирате сами. На рецепцията на хотела би трябвало да знаят как да се придивижите от едно място до друго.
Хубава почивка на всички заминаващи в близките дни!

Общи условия

Активация на акаунт