На море в Турция - тема 15

• 135 018
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна, България
Здравейте!
По наболелия проблем с Алма тур - има ли други за чартъра от Варна на 24.09?

# 631
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
По наболелия проблем с Алма тур - има ли други за чартъра от Варна на 24.09?

За сега няма проблеми с български туристи по техни чартърни програми.

Или_ , точно - за тези неща е трябвало да ви спретнат един протокол. Както и да е съжалявам за лошия ви опит и благодаря за предупреждението, само затвърди мнението ми за тези хотели  Peace

# 632
  • EU
Или_ това което сте преживели е ужасно, наистина ли няма начин да получите някаква компенсация
Galactic, като по-навътре в нещата ще кажеш ли защо се стигна до тази ситуация с Алма и България Ер? Вчера чух от ТВ че авиокомпанията нарочно докарала туристите за да може после да ги използва като заложници Shocked
Най-накрая, и нашият ред дойде в събота заминаваме  Grinning Не искам да чета никави отзиви, да не се настройвам, четох преди да резервирам  Mr. Green

# 633
  • Beyond the Frontiers
Или_ това което сте преживели е ужасно, наистина ли няма начин да получите някаква компенсация
Galactic, като по-навътре в нещата ще кажеш ли защо се стигна до тази ситуация с Алма и България Ер? Вчера чух от ТВ че авиокомпанията нарочно докарала туристите за да може после да ги използва като заложници Shocked
Най-накрая, и нашият ред дойде в събота заминаваме  Grinning Не искам да чета никави отзиви, да не се настройвам, четох преди да резервирам  Mr. Green

То и за нас е изненда  Embarassed Но явно има доста скрити игри...пуснала съм и аз шпионите Wink

# 634
Здравейте дами,

следсватбената ни почивка е вече факт - другата събота тръгваме за Дидим  http://teztour.bg/hotel.php?id=4515 Ние се прехласнахме по плажа, дано да няма морски таралежи Simple Smile Стискайте палци всичко да е ок и като се върнем, ще разказваме

# 635
Здравейте дами,

следсватбената ни почивка е вече факт - другата събота тръгваме за Дидим  http://teztour.bg/hotel.php?id=4515 Ние се прехласнахме по плажа, дано да няма морски таралежи Simple Smile Стискайте палци всичко да е ок и като се върнем, ще разказваме
Здравей Цветче! Ние заминаваме за същия хотел на 16.09. Пожелавам ви много хубава почивка!

# 636
Хотелът е супер! Ще останете доволни !

# 637
Хотелът е супер! Ще останете доволни !
Дано! На всички, които ще почиват следващата седмица пожелавам хубава ваканция.
Когато се върна ще разказвам подробно.

# 638
Момичета, и нашата почивка наближава Simple Smile На 1.10 - Voyage Belek - от Варна, с Алма тур! Ходихме в агенцията вчера и с половин уста ни казаха,че чакат да обяват фалит - до няколкодни щяло да се огласи по медиите! Ние обмисляме варианта да отидем със самолет от Истабул - имало през половин час такива, ако наистина полетът от Варна не се състои. Казаха, че ще ни върнат парите - което много ме съмнява Rolling Eyes, имайки предвид колко пари дължат...Успокоявам се, че имаме застраховка за отмяна на пътуването! Така или иначе съм настроена позитивно и чакам с нетърпение мечтаната почивка Simple Smile После ще докладвам bowuu

# 639
Ние утре заминаваме за Кушадасъ с Емералд. Ще бъдем в Surmeli Efes... Четох доста противоречиви мнения за хотела, не знам вече какво да очаквам. Не прочетох навреме мненията във форума, резервирахме още в началото на април. За нискобюджетна почивка дано да е добре... Какво ще ми препоръчате от екскурзиите? На Памуккале и Ефес вече сме ходили. Чудя се за разходка с яхта и аквапарк  newsm78

# 640
Ние тази година отидохме до едно село - Шириндже.
Не беше лошо.
Живописен път до там.
И пример как се прави туризъм.
Хубаво изкарване и чакам разказ и снимки с нетърпение!

# 641
  • EU
Момичета, и нашата почивка наближава Simple Smile На 1.10 - Voyage Belek - от Варна, с Алма тур! Ходихме в агенцията вчера и с половин уста ни казаха,че чакат да обяват фалит - до няколкодни щяло да се огласи по медиите! Ние обмисляме варианта да отидем със самолет от Истабул - имало през половин час такива, ако наистина полетът от Варна не се състои. Казаха, че ще ни върнат парите - което много ме съмнява Rolling Eyes, имайки предвид колко пари дължат...Успокоявам се, че имаме застраховка за отмяна на пътуването! Така или иначе съм настроена позитивно и чакам с нетърпение мечтаната почивка Simple Smile После ще докладвам bowuu
много лошо Sad
Някой беше писал по-напред в темата за полет от Истанбул, но май не много изгодно.. всъшност до летище Анталия трябва да летите и после трансфер, което оскъпява много пътуването...
С кола не е ли вариант? Вярно, че Белек е по-далеч, но има пътували чак до Алания  Simple Smile

# 642
много лошо Sad
Някой беше писал по-напред в темата за полет от Истанбул, но май не много изгодно.. всъшност до летище Анталия трябва да летите и после трансфер, което оскъпява много пътуването...
С кола не е ли вариант? Вярно, че Белек е по-далеч, но има пътували чак до Алания  Simple Smile

Ама то въпроса вече е дали са превели парите на хотела, да не се окаже че имат отказана резервация.

# 643
Ние тази година отидохме до едно село - Шириндже.
Не беше лошо.
Живописен път до там.
И пример как се прави туризъм.
Хубаво изкарване и чакам разказ и снимки с нетърпение!
Alleisha, би ли споделила къде е това селце и малко впечатления  Praynig

Ние се върнахме миналата седмица от Бозджаада. Пътувахме с кола.
Първо да споделя нещо, може и на вас да ви е полезно, ако попаднете в подобна ситуация: международният ми паспорт изтича ноември, разбрах го в 18ч вечерта преди да тръгнем. Много се паникьосах, защото бях чувала оттук оттам, че трябва да важи поне 6 месеца, или никакъв шанс да ме пуснат. Звъняхме на Гранична полиция и оттам ни увериха, че няма такова изискване. Рискувахме и тръгнахме: еми явно наистина няма  Naughty На границата си ни пуснаха, питаха ни любезно къде отиваме и бяха видимо впечатлени турските митничари от нашата дестинация  Laughing 
Островът е много малък, но приятен. Бивш гръцки такъв (Тенедос е гръцкото име), както и Гьогчето. Красиви къщи в средиземноморски стил, още по-красиви ресторанти и невероятно вкусна храна. Избирахме си ги (главно от съображения да не попаднем на прекалено скъпо място с недобра храна), според това къде има повече посетители.  Цените в ресторантите са високи за моите представи - бутилка червено вино беше 50 лири. Скромна вечеря за двама души излиза 100-тина лири, без десерти. В типично турските ресторанти салатите са доста малко количество, аз сякаш очаквах малко повече с надеждата да мина само със салата, че месо и риби много не обичам. Обслужването беше повече от добро. Но това не е изненада. Хотелите не са много, има и доста пансиони тип bed&breakfast. Цените варират от 80 лири до 100 евро за двойна стая със закуска. Ол инклузив мисля няма.
Островът е известен с винопроизводството (червено предимно) - толкова хубаво вино не бях пила досега newsm24 Ние бяхме единствените българи туристи (за мое съжаление и там срещнахме българи чистачи в хотел  Tired). Почти нямаше дори чуждестранни туристи, само турци (градчето е доста малко и повечето туристи са концентрирани предимно в него, та имахме поглед над посетителите). Ние засякохме единствено две американки, едната беше с турски корени явно и някакви френскоговорящи. Персоналът не говори чужд език и се разбирахме с показване и жестове  hahaha Плажът не е кой знае колко екзотичен и не е в самото селище. С хубав ситен пясък, има и шезлонги и чадъри. Имаше и сърфисти.
Не знам доколко ще ви е полезно като информация (предвид непопулярната дестинация), но все пак ако някой ден решите да тръгнете натам, ще споделя малко от "организационно-техническата" част: пътят от София е около 9 часа. Хващат се два ферибота (ние взехме на отиване Geliboulu-Lapseki, а на връщане минахме през Чанаккале, и от Geyiykli до Bozcaada). Първият струва 26 лири (за кола с двама човека, но май броят на хората няма значение) и е начесто, не знам точно разписание. Вторият е на всеки кръгъл час. За него се плащат 45 лири на отиване, като връщането е включено в тази цена. Относно валутите, може да се обмени в някоя  банка евро за лири и ще излезе същото като да се купят оттук лири с левове. Даже може и да е по-изгодно, защото еврото там е скъпо.
Приятни и безпроблемни почивки ви пожелавам smile3558 dance

# 644
pokita, интересна информация, благодаря! Няма ли и някоя снимчица?

Общи условия

Активация на акаунт