кукла, която се кърми

• 1 847
  • 17
  •   1
Отговори
след темата за сладоледа от кърма, днес в обедните новини на тази новост попаднах. сигурно сте си преспивали дечицата по това време, та ще се опитам да ви я разкажа. ставаше въпрос за мн. сладка кукла за момиченца, която се кърми по следния начин: хлапето слага един нагръдник, в който има сензор. в устата на куклата също има сензор и когато тя се допре до нагръдника, се чува цокане. не знам дали можете да си го представите, така както го описвам. имаше мнения на разни хора, интервюирани на улицата и повечето от тях не одобриха идеята, докато производителят заяви, че по този начин искат да покажат на децата, че кърменето е нещо съвсем естествено........като се замисля, всички досегашни кукли се продават със шише и детето знае, че така се храни бебето.  Thinking куклата е доста скъпичка, но дори и да не беше, бихте ли я купили на детето си? аз не мога да си отговоря на този въпрос, но пък и моето дете рядко играе с кукли Peace

ВНИМАНИЕ: не пускам темата, за да пораждам спорове, а просто като любопитна информация Praynig

# 1
Не бих купила. Няmаm логично обяснение защо, но mи се струва преувеличено това със слагането на нагръдник и иmитация на кърmенето от mалко дете. Логиката на производителя я разбираm...

# 2
Хм Thinking

но mи се струва преувеличено това със слагането на нагръдник и иmитация на кърmенето от mалко дете. Логиката на производителя я разбираm...

Да....ама пък защо приемаме за "нормално" даването на шише, а пък за имитация на кърмене-не  Rolling Eyes
Имаме двама сина..та кукла съм купувала (мъжка Mr. Green), щото когато големия бе на 1,5-2г, мн обичаше да взима количките на "мацките", та му купих една с бебе да бута..
Не знам..май клоня към "бих купила" (ест. ако имах щерки) Simple Smile

# 3
Хм Thinking

но mи се струва преувеличено това със слагането на нагръдник и иmитация на кърmенето от mалко дете. Логиката на производителя я разбираm...

Да....ама пък защо приемаме за "нормално" даването на шише, а пък за имитация на кърмене-не  Rolling Eyes

Да де, това го разбираm, съгласна съm на 100%. По-скоро mе дразни mоmентът с нагръдника, т.е представяm си как 2-3 годишната mи дъщеря ще си слага изкуствени цици и леко се потрисаm.

# 4
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ето това е куклата: http://thebreastmilkbaby.com/

Всъщност не се слагат изкуствени гърди, а едно като бюстие с 2 цветенца.  Grinning Бу събираше гласове за такава кукла преди време.
 Ако имах момиченце и много пари може би бих взела, ама нямам нито едно от двете.  Mr. Green Иначе идеята си е съвсем на място - кърменето все пак е най-нормалното и естествено нещо, нека децата са наясно как всъщност се хранят бебетата.  Grinning

П.П. Това последното защото едно детенце от блока ме попита аз крава ли съм, понеже давам мляко.  Crazy

# 5
  • София
Не бих купила. Кърменето е естествен процес, но за майките, а не за малките момиченца.

# 6
  • София
Имам дежа ву с тази тема. Grinning
Имам щерка на 4 г. и 5 м., не бих й купила такава кукла. Тя е кърмена доскоро - до 4 г., много добре си спомня кърменето и усилено си "кърми" бебетата /има 3 броя/, когато "заплачат", приближава ги към гърдите си и "кърми", но чак да купувам скъпи и безмислени за мен играчки.... По принцип не виждам особен смисъл от ролеви играчки, давам й истински предмети, ако иска да прави нещо като мен, доколкото е безопасно - т.е. истински нож да реже истински зеленчуци, истински чинии да измие в мивката, да помага в чистенето с истинска прахосмукачка и т.н. Много повече се забавлява така. Тя знае, че млякото идва от гърдите, и когато порасне и роди бебе, ще кърми наистина, сега е игра и наужким, чак от специални играчки не мисля, че ще се впечатли. Има и подарено бебе, което "суче" и издава звуци при подаване на биберон и шише с мляко, играе рядко с него, аз съм неутрална по този въпрос - нито забранявам, нито поощрявам, не виждам лошо и с него да играе, но и това не бих купила. Леле, прозвуча все едно съм много стисната и не купувам играчки на детето, но не е така. Laughing

# 7
Не, няма нужда от такива изгъзици, за да знае едно дете, че гърдите служат за кърмене. Достатъчно е да е виждало как майка му кърми по-малкия брат/сестра.
И без специално бюстие, има момиченца, които си играят, че кърмят куклите-бебета, така че такава приумица е напълно безсмислена, а на мен ми се вижда идиотска предвид приспособлението за кърмене - като в онзи филм, в който дядото си слагаше нагръдник, за да накърми внук си.

# 8
  • До хладилника, който обичам
Имаме такава кукла Simple Smile благодарение на подкрепа от приятели в конкурса на производителите й.
Много е симпатична. И нищо извратено или неприлично или каквото и да е няма в нея - въпреки че можеха да я направят да плаче и да се успокоява без нагръдника, който на моята щерка например е тесен и й виси като лигавник...
И, както отбеляза тя възхитено за старата си кукла - бейби Аморе - виж, мамо, и то плаче, като иска да суче Mr. Green
Тепърва ще пиша обещаното ревю за тая кукла, но накратко, много шум за нищо. Куклата е чудесна като изпълнение, не и като цена (ок. $90), но като цяло нищо по-драматично, освен че плаче в близост до лигавника-бюстие, вместо при разклащане, както е бейби Аморе.

# 9
Не бих купила. Кърменето е естествен процес, но за майките, а не за малките момиченца.
А, виж, за това не съм съгласна Simple Smile
Децата се учат за ролята си на големи именно чрез подражание. Защо да е по-естествено да "храни" кукла с шише, вместо да я кърми?
Ако забиването на пирони е работа за възрастни, значи ли това, че детето не бива да си играе на дърводелец и полека да се учи как се правят тези неща?

# 10
  • София
А, виж, за това не съм съгласна Simple Smile
Децата се учат за ролята си на големи именно чрез подражание. Защо да е по-естествено да "храни" кукла с шише, вместо да я кърми?
Ако забиването на пирони е работа за възрастни, значи ли това, че детето не бива да си играе на дърводелец и полека да се учи как се правят тези неща?

Не ми харесват и куклите, които са с шишета. Харесвам играчки...например малка кухня, съдове към нея, такива неща. Сексът също е нещо естествено, ама никой няма да произведе съвокупляваща се двойка детски кукли- надявам се.

Кукла, която се кърми, и например дърводелска работилничка/детски фризьорски салон/кухничка и пр. не са една и също- вторите развиват някаква фина моторика у децата и са свързани евентуални професии, кърменето е най-нормален процес, но за майка и бебе.

# 11
Сега ще чакаме и някой да дойде да сравни кърменето с естественото ходене до тоалетна... въпреки че, хей, то има пишкащи и акащи кукли Laughing

Всъщност ще се убедиш съвсем скоро, че игрите имат за цел да възпитават не само фината моторика, но и когнитивното развитие, подражанието и ролевите игри са много, много важни. Не мисля да те убеждавам, че е нормално децата да си играят на кърмене с кукли, както Янечек отбелязва, и момиченца, и момченца си играят на кърмене с всякакви играчки и това е съвсем нормално развитие. Има деца, които кърмят влакчета и камиончета даже Laughing

А като минат 6-8 години, вече са достатъчно пораснали, за да си изследват телата сами, нямат нужда от сувокупяващи се кукли Wink

# 12
  • София
Сега ще чакаме и някой да дойде да сравни кърменето с естественото ходене до тоалетна... въпреки че, хей, то има пишкащи и акащи кукли Laughing

Всъщност ще се убедиш съвсем скоро, че игрите имат за цел да възпитават не само фината моторика, но и когнитивното развитие, подражанието и ролевите игри са много, много важни. Не мисля да те убеждавам, че е нормално децата да си играят на кърмене с кукли, както Янечек отбелязва, и момиченца, и момченца си играят на кърмене с всякакви играчки и това е съвсем нормално развитие. Има деца, които кърмят влакчета и камиончета даже Laughing

А като минат 6-8 години, вече са достатъчно пораснали, за да си изследват телата сами, нямат нужда от сувокупяващи се кукли Wink

Възможно е да си права. Аз обаче никога не бих купила такава кукла, особено на Аспарух  Stop.

# 13
Ами... момченцата често искат "женски" играчки, и обратното. Просто на тези години понятието за пол и деление по такъв нищо не им говори, те са с необременени мозъци.
Момченцата искат да бутат колички и да возят кукли, да кърмят мечета, момиченцата ритат топка и бутат колички... моето лично мнение е, че това е съвършено окей Simple Smile и както опитът показва, даже силното желание на 3 да има кукла Барби и да носи розово като приятелките си (за ужас на майка му), не правят от едно момченце по-малко момче само няколко години по-късно Simple Smile

# 14
Ами... момченцата често искат "женски" играчки, и обратното.

Точно така е, днес женките на площадката играха предимно с нашите състезателни коли, просто си нямат същите и им е забавно.
Но и аз на момче не бих купила кърмеща се кукла, даже да я одобрявах като играчка,особено пък със специално присобление за кърмене  Stop
Едно е детето да играе с кукли, друго - да бъде окуражавано да се отъждествява с майка си, а не с баща си.
И моите момчета имат барби и сервизи за говтене, но никога не са играли, че кърмят или раждат, за разлика от приятелките си - в игрите също си разграничават ролите и това е нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт