Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е ролята на фолиевата киселина по време на бременност?
Какви са препоръчителните дози фолиева киселина за прием преди и по време на бременност?
Какви са препоръките за приемане на витамини по време на бременност и какво е важно при приемането на витамини по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е ролята на фолиевата киселина по време на бременност?
-
Какви са препоръчителните дози фолиева киселина за прием преди и по време на бременност?
-
Какви са препоръките за приемане на витамини по време на бременност и какво е важно при приемането на витамини по време на бременност?
Приемът на витамини по време на бременност е от съществено значение за поддържане на здравето както на майката, така и на бебето. Обикновено лекарите предписват мултивитамини за цялата бременност и през периода след раждането, ако майката планира да кърми. Важно е да следвате индивидуалните препоръки, предоставени от вашия доставчик на здравни услуги. Приемането на витамини по време на бременност е от изключителна важност за здравето както на майката, така и на бебето. Важно е да се консултирате с лекар или специалист, за да определи правилната доза и вид витамини, които трябва да приематe. Освен това е изключително важно да следвате указанията за прием на витамини и да не надвишавате препоръчителната дневна доза.
-
Какви са препоръките за прием на желязо по време на бременност?
-
Какви изследвания се препоръчват по време на бременност?
Записът на тонове трае по двайсетина минути, като паралелно с тоновете се следи и тонуса на матката. Веднъж се случи бебето да заспи докато записваха тонове. Казаха ми да хапна шоколад и да отида пак, за да е будна докато записват. За раждане ме прибраха точно защото при записа се отчете контракция, също така.
така го разбрах аз. На ехографа също се отчита дали има контракция. Може би, ще почна да ходя на своя глава на тонове, поне през ден докато ми дойде датата за секциото - ей така за успокоение.

Знаете ли при какво състояние (температура и т.н.) нещата стават критични?
сега си имам сламка, за която да се държа до прегледа другата седмица
макар че предните дни Т си беше нормална...
под "пия си" имах предвид по 1-2 на ден. Принципно грип и настинки ги карам на крак и без лекарства, но сега ме тресе паниката, защото имам позната, която пометна заради грип преди няколко месеца