Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 15

• 40 285
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
според мен ултразвука е доста по-надежден от слушането на тонове и ги прави безмислени ако бременността се следи по този начин, на ултразвука всичко се вижда - сърдечна дейност, дали бебето се храни добре от пъпната връв и т.н. На мен всеки път ми правят доплер по време на ултразвука, но аз ходя на частно, тези прегледи не са включени към пакета от Здравната каса

# 646
Анбибиян, не е точно така. Целта на записа на тонове е да проследи сърдечния ритъм на бебето за един по-дълъг период, отколкото трае средния ултразвуков преглед. Това са си отделни машини, не върви да им се сравнява ефективността.  Wink Записът на тонове трае по двайсетина минути, като паралелно с тоновете се следи и тонуса на матката. Веднъж се случи бебето да заспи докато записваха тонове. Казаха ми да хапна шоколад и да отида пак, за да е будна докато записват. За раждане ме прибраха точно защото при записа се отчете контракция, също така.

# 647
  • Варна
Понеже аз ходя редовно на доплер, попитах АГ за тонове дали ще записваме, а той ми отговори, че щом правим доплер няма смисъл, защото тоновете важат за 24 часа само, не за по-дълъг период  newsm78 така го разбрах аз. На ехографа също се отчита дали има контракция. Може би, ще почна да ходя на своя глава на тонове, поне през ден докато ми дойде датата за секциото - ей така за успокоение.

# 648
Пуци така е, различна е техниката, но аз смятам, че съм избрала достатъчно добър специалист, който прави най-доброто за мен, а той тонове не ме е пращал да записвам. Контракциите ги отчита още по време на прегледа, затова пия оня магнерот, който отначало така ме изтормози, но вече организма ми свикна и по-добре го понася  Peace

# 649
момичета, може би предварително знам какви ще са отговорите, но ми се иска да си споделя притесненията. Бременна съм в 6-та седмица и от вчера ме боли гърло, днес съм с температура 37,1.   Sad
Пия си колдрекс и парацетамол и нагъвам лимони с мед, но дали ще му се размине на ембриончето...  Praynig Знаете ли при какво състояние (температура и т.н.) нещата стават критични?

# 650
Аз мисля, че Т не е притеснителна в случая. Лекарствата съгласувани ли са с док? Защото и двете са парацетамол. Ако не си посетила лекар е редно да го направиш. Т не е висока, дори много от бременните жени в началото на бременността имат леко завишене на температурата. Нещата могат да станат критични заради вируса, който си пипнала. Температурата сама по себе си не е страшна и няма да навреди на зародиша.

# 651
michelangela simoni, благодаря за отговора  Grinning сега си имам сламка, за която да се държа до прегледа другата седмица  Sunglasses макар че предните дни Т си беше нормална...
Тъкмо преди 2 дни на прегледа доки ми изброи лекарствата, които мога да пия в случай на настинка или грип и на следващия ден се тръшнах... няма проблем всичко, което е с парацетамол, но да се спазват часовете между приеманията.
Ох, дано да се размине...

# 652
Birenka в началото на бременността ми и аз се бях разболяла, възпалено гърло, хрема, гадни секрети между гърлото и носа, кашлица, температура 37.5, обаче хапчета не съм пила
за кашлицата ми дадоха детско хомеопатично сиропче, за гърлото смучех прополки, за гадните секрети си капах коларгол, и въпреки, че ми бяха изписали фервекс не съм пила лекарства за температурата - след седмица настинката отмина сама.
При бременните леко повишената температура е нормална и ако нямаш по-сериозни симптоми не се тъпчи с лекарства, ако не си се консултирала с доктор. Парацетамол може да се приема, но вероятно и за него си има препоръчителни дози при бременност. Успех  Hug

# 653
anbibian, благодаря Simple Smile под "пия си" имах предвид по 1-2 на ден. Принципно грип и настинки ги карам на крак и без лекарства, но сега ме тресе паниката, защото имам позната, която пометна заради грип преди няколко месеца  Sad Sad беше някъде между 6 и 8 седмица.

# 654
Birenka най-добре се обади на доктора си, ако нямаш още на джипито, стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 655
Аз мисля, (да уточня, че няма познания в областа) че трябва обезателно да споменеш за прекарания вирус на лекаря си и след отминаване на болеста да се направи обстойно ултразвуково изследване. Не се и тревожи излишно обаче. Много от бременните изкарват вируси в началото  (а и не само) и това не се отразява негативно на развитието на бременността. Стискам ти палци и успех! Лека бременност да караш.

# 656
момичета, благодаря. опитвам се да се успокоявам. сигурно поне половината бременни карат по някое грипче до 3-тия месец и нищо им няма.  Rolling Eyes

# 657
 и при двете ми бременности моята докторка ме викаше всяка седмица на запис за около 20-25 минути...                                   yummymommy -при нея се оказа къса пъпна връв ,увита един път около вратлето ,.....но с малкия нямах този проблем и родих 1 ден преди термин напълно нормално,напук на първия път Simple Smile-така,че не се притеснявай,всичко е индивидуално-радвай се на твоето акробатче Peace  Ако имаш още въпроси-пиши..... Hug

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 21:24 от jivolinka

# 658
  • Варна
момичета, благодаря. опитвам се да се успокоявам. сигурно поне половината бременни карат по някое грипче до 3-тия месец и нищо им няма.  Rolling Eyes

Мила, не искам да те плаша, но като родих предния път, детето беше увредено, лекарите казаха, че нещо такова ме е "минало" била съм на крак. Затова най-добре винаги консултация с лекар и лекуване.
Разбира се, има и такива бременни, за които няма последствия.
Гърлото винаги ми минава с Хомеожен, а както Микеланджела ти е писала - температурата ти не е обезпокоителна  Peace Важното е, че си взела мерки.

# 659
доста съм чела, а и с много бременни и мами покрай мен съм като енциклопедия. знам за рисковете, и май като писах по-скоро ми се искаше просто да прочета за безпроблемни боледувания....
знам, че не мога да пия никакви сериозни лекарства и само ще чакам да отмине и да имам късмет.... и определено това ще са първите ми думи от вратата при прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт