Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 15

• 40 292
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Пих оризова вода, нищо Rolling EyesСтранното е, че вечер почва да боли повече, през деня почти забравям за това...На мен така за синузита ми предписаха лекарства, които като прочетох, никак не са за бременнни Thinking

# 631
Не знам от кога си така,но аз бях в неделя с острия вирус и тъкмо във вторник реших, че съм се оправила...  Rolling Eyes Май е добре да посетиш лекар.  Peace

# 632
Момичета направих теста отново след два дни лентата е пак светла като парвия път.Гърдите ми с всеки изминал ден все повече ме болят имам и съвсем леки болки в областа на яйчниците и не знам това признак на бременност ли е или на идваща менструация с нетърпение чакам да минат тези почивни дни и да отида на лекар.

# 633
Щом има втора черта, дори и бледа да е, според мен е признак на бременност, успех Grinning

# 634
Майчета искам да ви попитам нещо,.. имам около 2см разкритие,подготвителни контракций и вчера ми падна така наречената тапа, не бях сигурна дали е тя, но ходих снощи на лекар и той каза че е била тя...дали наближава раждането?,защото съм чувала, че като падне тапата след 2,3 дни може да гушкам бебчо вече????????? при вас как беше ???????????? smile3506

# 635
  • варна
може и  днес да е може и след 1 седмица  Peace в нашата отчетна има една мама повече от две седмици е с паднала тапа .Е ти си на финала така,че няма да са 2 седмици. С теб сме с един термин май Simple Smile

# 636
  • София
Момичета, трябва ли да ходя на запис на тонове в края на бременността? Вече няколко раждали приятелки ми казват, че като са били в 9 месец вече са ходили редовно. На мен лекарката не ми е казвала да ходя... ама тя според мен не си дава много зор за каквото и да било.  Ако трябва къде трябва да отида. Избрала съм си болница, но мисля без избор на екип да раждам.

# 637
И аз до сега не съм ходила,може би лекарите ни преценяват, незнам и аз Simple Smile

# 638
  • варна
Мен ми казаха ,че не е задължително.Слушат тоновете с дървена слушалка като съм на консултация.Може би тези които ходят на запис на тонове лекарите им работят в болниците който ще раждат ,моя е в поликлиника и няма такъв уред за запис.

# 639
Здравейте момичета! Някой от вас ползвал ли е лактажин? Понеже аз като го ползвам на сутринта  изтича много. При вас така ли се получава като го ползвате?

# 640
Съжалявм, но аз не съм ползвала и не мога да ти дам никакво инфо newsm10

# 641
и двата пъти са ми слушали тоновете и акушерката ми не работи е болница,а е в частен кабинет,още от началото на последния месец от бременността  ми и както се случи с каката-тоновете паднаха още на второто слушане и след няколко дневно наблиудение ме изпрати в болницата за предизвикване на раждането 2 седмици по-рано от термина.Така,че за мен е хубаво да се проследяват тоновете на бебето Peace

# 642
  • София
В Тина Киркова можеш да отидеш на запис на тонове през целия 9 месец, безплатно е.  Peace Няма значение къде ще раждаш.

# 643
аз не ходя на запис на тонове, ходя на ултразвук на всеки 2 седмици, мисля че е достатъчно

# 644
Аз доколкото знам тоновете са важни - в смисъл, че показват най-ясно дали всичко е наред с бебока и ако намалеят, трябва да се търси причината - може да се е оплело в пъпната връв, например (от което аз много се плаша, че аз имам в корема акробатче някакво), абе има много причини - важно е да се намерят навреме. Без да искам да плаша някого, аз смятам да ги следя стриктно...може би даже от средата на 8-я.

jivolinka, а каква беше причината да паднат тоновете?

Не знам дали някоя от вас използва - моя приятелка в Англия ползваше такова, и сега търся да си купя и аз - малки домашни доплерчета, защото и там лекарите много не си дават май зор. Представлява една нищо и никаква машинка, която, долепена до корема ти записва ударите на бебока, и даже може да ти запише звуците, та после да успокояваш бебето със записа. Ето линк за пример. Мисля, че ако трябва да плаща някоя за слушнето всеки път, то това е по-добро решение. Или за такива като мен, дето знам, че ще искам всеки ден да ме слушат Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт