Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 15

• 40 294
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
dtodorova91 не мога да ти отговоря, тъй като не съм раждала още, но според мен е добре да отидеш на лекар Hug

# 616
  • София
dtodorova91, марш на доктор! Не съм раждала нормално (секцио родих) и не са ми изтичали околоплодните води  Wink, но това, което описваш, е твърде вероятно да са точно те. А и си в 37 г.с. По-добре да е фалшива тревога и да отидеш, отколкото да не отидеш, а да се окаже, че раждаш... Ще чакаме новини от теб!  Hug Успех
PLAMENAGOSHO, едно съвсеееем тихичко "честито" от мен... Втора черта на тест за бременност, колкото и незабележима и бледа да е (ако все пак я има, де, а не е от твоето въображение  Grinning) означава само едно- - бебчееее! Изчакай до вдругиден, направи си пак тест, и ако пак има втора черта - на доктор! И от теб ще чакаме новини... Стискам палци!

# 617
  • Варна
Тази сутрин като станах от сън имах мокро петно на бельото, след около 30 мин. това се случи отново,притеснявам се дали това може да е от околоплодната течност, случвало ли се е на някоя майка ?

Да, случва се. Възможно е да е околоплодна течност  или урина. Мисля че можеше да отиде да се изследва какво е. Иди при гинеколога си, да провери дали нивото на околоплодната течност е добро. Peace

# 618
PLAMENAGOSHO, ако са минали по-малко от 5 седмици от овулацията ти може и да не могат да видят плод. Ако нямаш търпение си направи кръвни изследвания

# 619
PLAMENAGOSHO, ако са минали по-малко от 5 седмици от овулацията ти може и да не могат да видят плод. Ако нямаш търпение си направи кръвни изследвания

Само да кажа, че трябва да има 5 пълни седмици от последната менструация. По-рано няма смисъл да ходиш, нищо няма да се види. За кръвния тест подкрепям, той ще покаже 11 дни след О.

# 620
  • София
На мен ми видяха плодните сакчета в 4 г.с. и 5 дена. Това прави има - няма 3 седмици след О. Така че всичко е възможно. Сърцата ги чух в 6 г.с., което прави 4 седмици след О. Въпрос на апаратура е според мен.

А иначе съвсем правилно сте я посъветвали, ЧХГ кръвен тест и работата е ясна.

# 621
или повтори теста след около 2 дни
аз понеже нямах никакво търпение, още като ми закъсня направих тест - беше отрицателен
пет дни по-късно вече беше с 2 чертички, ходих да си купя от аптеката на друга марка да съм 100 % сигурна и той беше положителен  Laughing
към 8-ма седмица се записах в ЖК на кварталната поликлиника и на техния допотопен видеозон нищо не видяха и ми казаха, че може и да не съм бременна, пак си направих тест е след 3 положителни си бях бременна (и още съм)
пожелавам ти всичко при теб да е наред  Hug

# 622
Абе то и 5 седмици след овулацията няма как да видят плод ама то е друга тема Simple Smile) Това в кръга на шегата. Казват, че е най-добре да се изчакат 10 дни от закъснението на цикъла тогава да се посети гинеколога. Моята бременност я потвърдиха на 8-9 ден от закъснението с ехограф, достоен за музеен експонат, от лекар, млад, с много малък стаж и то не в областа и не особено надежден според запознати. Та вероятно има и други фактори освен апаратура.

За мокрото петно док ще отговори. По-добре е да се види. Вероятно е урина. На мен ми се случи в осми месец, през ноща. Влезнах да пишкам и не можах да спра. Пробвах да стискам не успях. Бях 100 % сигурна, че се е сукал мехура, но не беше. Урина си беше.

# 623
От два дни ме боли стомахът.Имам едни спазмиии ту боли за момент силно,ту спира и не усещам болка.Чудя се дали е гастрит,чувам си червата да пукат отвътре Sad.Пих нош-па но не помага.Кажете какво да пия  newsm78.

# 624
  • София
От два дни ме боли стомахът.Имам едни спазмиии ту боли за момент силно,ту спира и не усещам болка.Чудя се дали е гастрит,чувам си червата да пукат отвътре Sad.Пих нош-па но не помага.Кажете какво да пия  newsm78.

Да нямаш разстройство?

# 625
  • София
Стомах или корем?
По принцип по време на бременност могат да се обострят някои заболявания, които не сте имали преди. Консултирайте се с лекар.
Аз имам болна жлъчка, по време на бременността (към края) беше ад. Но-шпа ми помагаше само в някои случаи.

# 626
Днес имах вече и разтройство Sad Може да ме е хванал някой грип.Боли ме под гърдите малко по-надолу мисля че не е бебо.Болката не е постоянна,от време на време боли за секунди режещо и после спира.По принцип преди патех с гастрит,но отдавна не се е обаждал.

# 627
От три дни съм с разстройство, силно къркорещи черва и болезнен корем, отдавам го на вируса, който върлува. Излъгах се да пия едни ментови капки, уж за успокояване на евентуална чревна инфекция, но четох, че не са препоръчителни за бременни и тях преустанових и сега не пия нищо, а вечер доста почва да ме наболява. Така ми къркори корема, ще проглуша горкото бебе Tired

# 628
  • варна
Свари си малко оризова вода  и диетка  1-2 дни ,смятам че ще свърши работа. Peace

# 629
Съгласна съм за оризовата вода, без никаква сол, хапваш ориза, пиеш водата, сухар, сварен картоф , отвара от шипки. Може 1л оризова вода, 1 л отвара.  Аз затова питах онази нощ има ли някой буден - коремът ми се втвърди, къркореше, не можех да отида до тоалетна, почнах да повръщам и в 3:00 вече бяхме в болницата.  И там ми изписаха едни лекарства, които като купих и прочетох листовките, не се препоръчват или изобщо не трябва да се пият от бременни.  #Cussing out Та сега карма на диетата и препоръчаните напитки. Успех, дано бързо се оправим !

Общи условия

Активация на акаунт