Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 15

• 40 295
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
anbibian намерих тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=384232
няма смисъл да се тревожиш толкова за тапата, може да падне седмици преди да родиш.
Нека гинекологът ти все пак следи нивото на околоплодната течност.

# 601
Хексе много ти благодаря   bouquet

# 602
  • Luxemburg
Имам един въпрос. Ще пътувам със самолет в 26 и 30г.с. което си е вече в 7м. Има ли нещо по-специално което трябва да спазвам? На едно място чета че трябва да седна на по-предна позиция в самолета и ако може да пътувам с вдигнати крака (заради отичането сигурно), на друго място пише да смуча бонбон при излитане и кацане. При всички положения ще си взема бележка от лекаря за да нямам проблеми по летищата (дано всичко да е ок и да мога да пътувам). Прочетох че при високо кръвно налягане, нисък хемоглобин, белтък в урината, значително наддаване на тегло, данни за инфекция, включително вагинална не трябва да се пътува със самолет. Нещо друго сещате ли се?

# 603
  • на Дъждовен остров
Имам един въпрос. Ще пътувам със самолет в 26 и 30г.с. което си е вече в 7м. Има ли нещо по-специално което трябва да спазвам? На едно място чета че трябва да седна на по-предна позиция в самолета и ако може да пътувам с вдигнати крака (заради отичането сигурно), на друго място пише да смуча бонбон при излитане и кацане. При всички положения ще си взема бележка от лекаря за да нямам проблеми по летищата (дано всичко да е ок и да мога да пътувам). Прочетох че при високо кръвно налягане, нисък хемоглобин, белтък в урината, значително наддаване на тегло, данни за инфекция, включително вагинална не трябва да се пътува със самолет. Нещо друго сещате ли се?

Колко дълъг ще е полета?  Ако си летяла преди това и е някакъв полет от 3 часа едва ли ще имаш проблеми.  Виж ако е 12, 15 вече ти препоръчвам да си вземеш първа класа, там поне има място.

Предна седалка ще ти дадът при свободна и ако знаеш езика към страната за която летиш.  Те даже стюардесите ще те питат на място.  Правят го с цел при авария да разбериш ако ти говорят да освободиш пътеката към изхода на самолета.

За седалката по добре си вземи място близо до пътеката, а не до прозореца за да можеш да ставаш по лесно и когато си пожелаеш.  И най важното не се шашкай, а се настрой полужително.

Относно симптомите, които изброяваш ако имаш някой от тях и лекаря ти си разбоира от професията не би трябвало да ти даде писмо да летиш.

# 604
Майчета ползвали ли сте козметика на БОЧКО и доволни ли сте? и коя е най-добрата за Вас??????   

# 605
  • Варна
Майчета ползвали ли сте козметика на БОЧКО и доволни ли сте? и коя е най-добрата за Вас??????   

dtodorova91 , това е тема за бременни. Има хиляди теми за видовете козметика и в темите за бебетата, там може да се информираш. Peace

# 606
Имам един въпрос. Ще пътувам със самолет в 26 и 30г.с. което си е вече в 7м. Има ли нещо по-специално което трябва да спазвам?

Чух за някакви чорапи за пътуване със самолет. Но не мога да дам повече информация. Едно момиче пътуваше от Англия и беше споменала за такива чорапи. Предполагам гугъл ще даде повече инфо

# 607
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами.....имам един въпрос и се надявам някой да ми помогне newsm17...вчера ходих във ''Фемина''на Фетална Морфология и откриха на бебчето ми кисти на плескус хороидеус.Много се притесних ,лекарката ми каза че е нормална находка и изчезва до 24 г.с...но все пак някой знае ли от какво се получава ,на какво се дължи и дали е нещо опасно...макар че казаха че не е опасно аз все пак реших да се обърна към вас...Благодаря предварително за отговора ви

# 608
  • Варна
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами.....имам един въпрос и се надявам някой да ми помогне newsm17...вчера ходих във ''Фемина''на Фетална Морфология и откриха на бебчето ми кисти на плескус хороидеус.Много се притесних ,лекарката ми каза че е нормална находка и изчезва до 24 г.с...но все пак някой знае ли от какво се получава ,на какво се дължи и дали е нещо опасно...макар че казаха че не е опасно аз все пак реших да се обърна към вас...Благодаря предварително за отговора ви

Не съм запозната с подробности, но съм срещала жени с подобни притеснения. На всички бебчета досега, чийто майки са се оплакали, кистите са изчезнали (резорбирани). Няма определена причина за появяването доколкото знам, просто трябва да се следят.

# 609
Лекарката каза че не е опасно и е нормално дори,но като всяка една майка се притесних страшно много......незнам дали могат да се следят на обикновенния ултразвук или се виждат само на този на който се прави феталната морфология!?

# 610
# 611
Първо да питам има ли някой буден?

# 612
  • Варна
Първо да питам има ли някой буден?

Вече има. Grinning

Лекарката каза че не е опасно и е нормално дори,но като всяка една майка се притесних страшно много......незнам дали могат да се следят на обикновенния ултразвук или се виждат само на този на който се прави феталната морфология!?
И на обикновен ултразвук се виждат, стига на не е мнооооого стар апарата.

# 613
Здравейте
Вчера си направих тест за бременност и едната лента беше съвсем слабо оцветена в розово.От м.Февруари с моя приятел пробваме да си направим дете и сега с излизането на тази леко забележима лента не знам да се радваме.Моля някой с повече опит от мен да ми даде съвет.Благодаря предварително.

# 614
Тази сутрин като станах от сън имах мокро петно на бельото, след около 30 мин. това се случи отново,притеснявам се дали това може да е от околоплодната течност, случвало ли се е на някоя майка ?

Общи условия

Активация на акаунт