Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 279
  • 882
  •   1
Отговори
# 660
portokalche , аз от време на време си правя профилактика на канала с няколко лъжици сода и поливам с оцет.  Пробвай и така  Peace

# 661
Налей белина и изплакни след половин час.

# 662
  • Пловдив
Содата не помогна. Миризмата стана още по-неприятна и сега излиза от решетката (отливник) мисля се казва, който е в горната част на мивката. Май ще действам първо с оцет и ако не помогне ще премина към белина. За оцета как да процедирам? да излея оцет и после пак вряла вода ли?

# 663
да излея оцет и после пак вряла вода ли?

Да.

# 664
Сигурно е питано тук, но пак ще питам-как да си отпушвам канала на душ кабината? Такъв зор видяхме с нея, че....задръства се основно с моите косми, гледам да обирам по-големите "талази" и ги хвърлям отделно, но пак има достатъчно, които отиват в канала. В нов апартамент сме, всичко е ново и от как се нанесохме изливах по веднъж в месеца поне сода+оцет и доста често слагах от тубофло-то, по едно време почна да тече вода изпод душкабината, мъжа ми я кърти и се оказа, че тръбата от коритото към сифона на пода е стопена, буквално! Подозирам, че е от моето тубофло  Rolling Eyes, понеже аз слагах понякога и 2 пакетчета (защото с едно нищо не ставаше), самата тръба е извита под огромен ъгъл за да влиза в сифона и явно се е задържало там тубофлото и й е разказало играта.... Както и да е, сменихме тръбата, пак циментирахме кабината и сега какво да правя? Как да пазя от задръстване?

# 665
В железарските магазини се продават цедки, изглеждат като шапчици обърнати надолу. има и метални и пластмасови, по стотинки са! Peace Така нищо няма да влиза в канала, освен вода!

# 666
Здравейте,извинявам се ако е коментирано-с какво почиствате пастелни рисунки от дрехи и килими?Единия килим е бял,рисунката-яркозелена и се притеснявам ако го затъркам с обикновен сапун да не се размаже навсякъде...

# 667
Може и да повторя, но темата е интересна и ми се иска да я следя, пък приемате само със съвети Simple Smile)

летни/зимни дрехи прибирам по гардеробите в пликове, от които се изтегля въздуха с прахосмукачка. В пликовете слагам сапун за аромат (иначе ми миришат на гардероб дрехите).

Остатъците от сапун, в малка торбичка от старо прозрачно перде вършат същата работа на ароматизатор в гардероба.

Загоряло ядене веднага се прехвърля в друга тенджера и след това може да се досготви на спокойствие.

# 668
  • Бургас
Сигурно е питано тук, но пак ще питам-как да си отпушвам канала на душ кабината? Такъв зор видяхме с нея, че....задръства се основно с моите косми, гледам да обирам по-големите "талази" и ги хвърлям отделно, но пак има достатъчно, които отиват в канала.

И аз имам подобен проблем... без решение засега.

# 669
  • Бургас
В железарските магазини се продават цедки, изглеждат като шапчици обърнати надолу. има и метални и пластмасови, по стотинки са! Peace Така нищо няма да влиза в канала, освен вода!

Имам такива, няма голям ефект.

# 670
  • София
Вчера научих нещо, което не знаех до този момент и искам да го споделя с вас.

Когато се чисти с хлорен препарат, като Доместос, използването на топла вода усилва миризмата на белина многократно.
Ефекта с топла или студена вода е еднакъв, но със студена вода няма почти никаква неприятна миризма!

# 671
Здравейте,момичета!Чета редовно и ценя практичните съвети и идеи,които давате.Имам следното питане:къде държите халатите си за баня,след като са вече използвани?На старите врати имахме закачалки(закачат се на горния ръб на вратата) и там ги провисвах за да съхнат,особено зимно време.Сега на новите няма как да сложа от този тип.В банята е влажно,нямаме прозорец за проветряване и там не става...Лятото съхнат вън,но пък после някак не върви да ги прибирам в гардероб-все пак са вече ползвани...Та така...Как постъпвате вие?

# 672
За отпуване на канали-ние си купихме една тел(то не е точно тел де),която има дръжка в единия край.Май е нещо като стомано въже и като го вкараш в канала и въртиш тая дръжка,то отива много навътре и отпушва супер.Нашия канал на банята беше задръстен с строителни отпадъци като се нанесохме и с това нещо се отпуши.

# 673
Здравейте Simple Smile Много хубава и полезна тема   bouquet Дами, имам нужда от съвет: подготвям стая за бебенце, но на един шкаф имам стари детски лепенки (предимно от дъвки  Grinning), който са от много години. Опитах да ги почистя със спирт, с топла вода, но ефект нямаше... Бихте ли ми помогнали с нещичко...? Rolling Eyes

# 674
Аз имам едно подобно бюро наследено от предишните собственици, имаше освен стари лепенки и драскано с маркер, та вкарах бюрото директно в банята под душа и го изтърках с Циф, като то е от ПДЧ и нямаше никакви поражения от водата и от Циф-а, освен че светна като ново.

Общи условия

Активация на акаунт