Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 269
  • 882
  •   1
Отговори
# 675
Аз имам едно подобно бюро наследено от предишните собственици, имаше освен стари лепенки и драскано с маркер, та вкарах бюрото директно в банята под душа и го изтърках с Циф, като то е от ПДЧ и нямаше никакви поражения от водата и от Циф-а, освен че светна като ново.
  bouquet Благодаря за отговора Simple Smile Дали ще стане с кофа топла вода и Циф(, защото ми е почти невъзможно да го преместя, тъй като е част от секция, коята трябва да разглобя)?

# 676
  • Велико Търново
dilqnkaannka може да пробваш с олио, намазняваш памучно парче плат и накисваш хубаво мястото, после пада лесно.

# 677
  • Варна
Майка ми сложила лозови сърми в тенджера под налягане,после я забравила и загаряли ок,2 часа. Сега на дъното има 2 см, загоряло. Напръсках го с меглио, стоя 12 ч. не помага. Съвети?

# 678
Медикс грил или препарат Зебра, само зебрата не трябва да засъхва, трудно се изчиства тогава.

# 679
stenly, вариш загорялото с кока-кола няколко пъти, този метод го гледах в едно предаване, а и изпробвах-имаше ефект.  Wink  Peace

# 680
Изгорялото щях да го изчистя /мисля си/  като оставя Роли или малко сода с вода в тенджерата да постои половин час и после здраво търкане с тел, Роли и препарат за миене на чинии.

# 681
Преди време и аз бях загорила много такава тенджера.
Киснах, търках, нищо не помогна.
Накрая мъжът ми даде ситна шкурка, която ползва за колата и се махна с нея, но пак с много търкане.

# 682
Аз преди месец загорих едно джезве с шоколад. По съвет от тук  заврях вода със сода. Падна малко. Но реших че положението е безнадеждно и че ще си купувам ново джезве. Само че това не изхвърлих веднага , а съм го забравила на плота в кухнята. Като поседяло няколко дни и загорялото изсъхнало, видях че по края се е отлепило от стената и аз с един нощ го изчегърках. Просто се отдели. Сега още си има малко загоряло, но аз ползвам джезвето само да варя яйца или да разтопя нещо на водна баня, като нещото вече слагам в бурканче и загорялото не ми пречи , а с времето все повече се рони.
Та мисълта ми е, след като пробваш с всички изпитани методи, каквото е останало ,остави го да поизсъхне малко и може само да се отдели.

# 683
Загорялото се чисти перфектно с препарат А1 за загоряли мазнини.

# 684
Ако тенджерата е от старите алуминиеви, не препоръчвам да се ползва зебра.  Ще разяде метала и после ще загаря още повече.
Ако е неръждаема, накисваш и ръчкаш с голяма лъжица, дакато падне най-грубото.  После с ЦИФ и скотч брайт (червеникавия), трябва да го има по железарските магазини.
С него поддържам всички неръждаеми съдове вкъщи, включително мивката, винаги е като нова  Peace

# 685
  • Варна
Благодаря за хубавите съвети. Киснах няколко пъти с Меглио, после търках  тел и се махна Simple Smile Купих си и Медикс за грил и фурни и тъкмо щях пробвам, то взе че стана. Много ме е яд, че не успях да опитам с кока-кола, много ми е любопитно  Peace
мишки   какво е скотч брайт. Виждам снимката, но пак не ми става ясно за какво служи.

# 686
  • последна надежда
Момичета, как се чисти двойно залпваща лепенка от ПВЦ дограма и стъклото. Готвя се да правя едни декорацийки с децата и превантивно питам, за ад знам какво ме чака  Laughing. По Коледа слагах силиконови фигурки, които преседяха 6 месеца на стъклото и едвам ги махнах, затова сега се застраховам  Crazy.

# 687
stenly, скотч брайт е подобно на грубата част на гъбичката за съдове.  Същата такава плетеница от нишки, но са много по-здрави, използва се за металообработка по принцип.  За съжаление не знам къде биха го продавали в България, може би по магазини тип направи си сам, железарии, където продават материали за ремонти.
iveeeta, не знам как се почиства двойно залепващо, но се сещам, че има лентички, които са много удобни за тази цел, но пак не зная как да ги намериш в БГ.  Казват се Command Strips, сигурна съм, че 3М ги има навсякъде.  Ето как изглеждат
Скрит текст:
  и ето как се махат после 
Скрит текст:
Не оставят петна и не повреждат стената.  Успех  Peace

# 688
Аз днес чистих двойнозалепващо тиксо от стъкло - лентата беше през целия прозорец, намокрих го добре и  разръчках с острието на ножа, след което го намазах Циф и доизчистих направо с телче. Не можете да надраскате стъклото, не се притеснявайте. Телчето е такова с което търкам загорели съдове. А от стъклото на колата винетката изчистих с мокра кърпичка, но това на прозореца в къщи беше много по-голямо и упорито, а и лепилото му беше  ужасно силно.

# 689
  • Бургас
Някой знае ли как се чисти остаряла и ненавреме свалена транспортна (предпазна) лента на алумиениева дограма? Зная, че се сваля веднага след монтаж, но някога, когато е слагана явно не са знаели това и не свалили около 1м на един прозорците. Опитах се да стържа, но лепенката се рони на малки парченца и то с големи усилия. Грозно е и ме дразни.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт