За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 26

• 20 031
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Давам от двете,пия чай и какви ли не течности и пак не и стига  Cry Cry

# 91
  • София
За съвети най-добре пишете в Кърмаческия.
За АМ - Хранене с млека за кърмачета, захранване

# 92
Добро утро на всички мами!
да се оплача - малкия снощи изведнъж започна да повръща.За 3 часа 7 пъти.Водих го в спешен кабинет.Направиха ни инжекция за повръщането и ни изписаха свещички,които той не търпи.Оказа се че в града върлува вирус - повръщане,разтройство,червено гърло и температура.Ние тази сутрин и температура си имаме.Сега проучвам кой лекар замества нашия педиатър защото е в отпуска, а искам да го прегледат и да ни назначат някакво лечение/ако е необходимо разбира се/.Та да попитам някой скоро да се е сблъсквал с този вирус и да каже как го третират лекарите и за колко време отшумява.
Иначе пожелавам хубав и безпроблемен ден на всички. Simple Smile

# 93
  • София
с този точно не, но когато повръща му купувам хидратин алфа,  разтварям пакетче в 200 мл вода и пие по една глътчица на 5 мин.
не насилвам да яде, особенно докато повръща активно...ако и колкото иска и то лечебна хумана първите дни от болестта.

обаче не пишеш и колко е голям малкият. ако кърмиш, редно е да е само на кърма(от към храна).
също давам и ентерол, според възръстта...понякога и смекта.
За Т - свалящи ако е над 38....
Евентуално пробиоптик.

# 94
На година и 4 месеца е.Не го насилвам да яде.Той и не желае.От снощи не е повръщал,но е много крив.И въпреки че докторката снощи каза без течности,защото след всяко пиене ще повръща,тази сутрин се събуди обезумял от жажда и просто не успях да не му дам вода.Толкова жално плачеше.Изпи сигурно 400 мл на един път.А то трябвало по малко и на често.Сега спи.Надявам се да отшуми бързо.

# 95
  • София
дай хидратин алфа вместо вода, то е общо взето това, което при обезводняване вливат като система, ина и натриев цитрат и глюкоза вътре и разни др. Може  спокойно да пие общо взето колкото иска т.е. по около литър, то надали и на тази възръст пие много повече.... ако даваш и други течности по-добре да не е чиста вода - чай от джоден, шипков, вода с лимон...
иначе да, по малко и на често е по-добре, по-малко дразни.
http://apteka.framar.bg/30000998/%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0% … B0-8#.TjELH4JH6Uk

# 96
Не ми се пуска нова тема за такава дреболия , и за това питам тук  Flutter Предстои ни пътуване до морето с кола .Посъветвайте ме как е по-добре да пътува детето - в столчето си или полегнал на задната седалка? Уточнявам , че ще се пътува много рано сутринта и детето ще спи . Струва ми се неуместно да прекара спейки 3-4 часа в столчето , дори и то да бъде нагласено в легнала позиция , но пък , дали не е опасно да пътува необезопасен , спейки на задната седалка?

# 97
  • Велико Търново
Преди месец и ние пътувахме 4-5 часа и определено Ани си беше в стола през цялото време. Естествено спирахме често за почивка, но съм убедена, че това е най-безопасният начин запътуване на дете. И защо те притеснява спането, нали столчетата имат положение за сън?

# 98
Опасно е да пътува извън столчето, а и то си е удобно за сън, съдейки по моето дете.

# 99
  • София
категорично в стола.
и  да, опасно е спейки необезопасен на задната...а в стола се спи страхотно.... е може би донякъде зависи и от стола.
ние пътуваме спокойно по 5-6 часа...понякога просто се налага да спираме малко по-често, но пък специално ако спи няма никакви грижи.

# 100
Аз също съм на вашето мнение , но ме притесняма това , че не може особено да шава докато спи в столчето. Той е много жив  и заема най-причудливи пози по време на сън , което ме навява на мисълта ,че ще му бъде малко сковано в столчето .А иначе ,спи много добре по време на пътуване ,но не повече от час и не сме имали проблем , но все пак....  Rolling Eyes

# 101
  • София
ми щом си спи няма и сега да имате много проблеми... ако е 3 часа...преживяват се лесно Wink вземи разни неща за забавление, дребни играчки, книжки с картинки...или каквото там му допада ....като се събуди да се забавлявате, защото надали ще проспи целият път., ако се поизнерви ще спрете да се поразтъпче, да си поиграе половин час на някоя площадка на бензиностанция и т.н.

# 102
Миналата година, когато пътувахме на море, имах същите притеснения - детето ми спи доста буйно (поне тогава беше така) и не знаех дали ще изкара 7 часа в тази поза. Наложи се да редувам - държане на ръце и столче...Молех се да не стане беля, докато е в ръцете ми, но просто в онзи момент нямах друг избор. Нямаше къде да спрем, в моментите, когато се будеше и не искаше да стои в столчето - бяхме между градове, само път наоколо, и баир Laughing Така че, разбирам те. Сигурна съм, че 3 часа ще изкара спейки, не го мисли, а ако се събуди - Ейнджъл ти е писала какво да правиш Simple Smile Лек и безавариен път ви пожелавам!

Момичета, аз пак с проблем. Синът ми днес се сдоби с обрив, ненадейно, смея да кажа, че го нямаше в единия момент, и се появи в следващия...Първото, за което се сетих, е шарка, но нямам никакви познания по тази тема и не смея да слагам диагнози. В момента сме в провинцията и с лекар ще мога да се видя чак в понеделник. второто, за което се сетих, е хранителна алергия - единственото по-различно нещо, което е ял в близките 12 часа, е една крем супа с прясно мляко - той прясно мляко не консумира, мъничко е опитвал преди доста време и е нямало реакция. Обривът е само от лявата страна на телцето, една две точки има около пъпчето, мъничко отзад на кръста, и няколко точици в сгъвката на крачето до слабините. Не са релефни, на пипане не се усеща, че са там. Други оплаквания няма, детето е съвсем нормално. Не дава вид да го сърби, боли и нещо друго. Чудя се какво да правя и да правя ли нещо на този етап въобще Rolling Eyes
Ето снимки: цък, цък

# 103
  • София
може да е от млякото, може да го е полазило нещо... може нещо ако е лягал из треви...
така или иначе това поне варицела не изглежда да е.

# 104
  • Велико Търново
И според мен не е варицела. При варицела пъпките са с мехурче.

Общи условия

Активация на акаунт