От Франция до България - превоз на покупките ни (4)

• 41 317
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
A нчкой получили от СД по пощата, писах им нчколко емайла да попитам кога ще ми ч пратчт , но уви без отговор съм.
Нъцки Tired И аз ги питах дали има изгледи да си получа историческата поръчка от 13.07 преди да съм влязла да раждам (което може да е още в понеделник или вторник), но не и не - ни пратка, ни отговор, ни нищо Confused Май ще бъдат отсвирени по-нататък Crossing Arms

# 541
Момичета,имам един малко глупав въпрос!Онзи ден получих мейл от смарт-а,че поръчката ми е 8 кг. и беше изчислено цена 24.50.Избрала съм за доставка Еконт-от офис до клиент.И сега получавам смс от еконт,че имам ратка и дължа 42.30!!!Тези 17лв.,които ми идват отгоре за какво е-плащам на еконт за доставката ли?И нали уж беше горе-долу еднаква цената по Еконт и пощата,затова аз избрах Еконт,макар че предишната поръчка ми беше по пощата и беше много по-малка сума от тази?
Благодаря Ви!
Хубав ден!

Ами да, плащаш за доставката с Еконт - има калкулатор на сайта на СД. За 8 кг. с наложен платеж на 24,50, които дължиш за превоза от Франция плащаш към 16 лева, пък и ти си избрала по-скъпата опция за доставка до адреса ти. Ако беше офис-офис щеше да платиш малко над 10 лв. - зависи и от населеното място....А и както са ти писали вече при пощенска пратка с Еконт щеше да ти е и вероятно още малко по-ниска сумата.
С Български пощи за пратка между 7 и 10 кг. калкулаторът показва стойност 4,40.

ПП.  Получих най-после смс за пратка от СД. Равносметка: поръчка направена на 22.07, отпътувала с курса от 01.08., ще я взема днес 12.08

Имах пратка от 7 кг., за която платих на Еконт /за тяхната услуга/ сумата от малко под 6 лв., включваща и процентът наложен платеж......... Мисля, че за куриерска, а не пощенската им услуга, би трябвало да я доставят на място, до врата.
Аз също съм разочарована от СД, но така е като "изневерих" на семейната фирма.............  Mr. Green  чакам все още пратката си, пътуваща с курса от 01.08....... дали е едната част или ще дойде цялата, кой знае..........

# 542
Дойде ми пратката, алилуя!
3,200 кг, крайна цена 13 лв някъде, като 9+ лв са ми за Фр-Бг, а останалото Еконт-пощенска услуга. Абе става, ама много чакане падна!

Сега се чудя на кой превозвач да заложа за следващите поръчки. Не знам обаче има ли разлика пощенската пратка Сф-Сф, и Рс-Сф дали ще има разлика при Еконт говоря.

# 543
  • София
Чаено момиче Моята пратка е 3.900 и им дължа 12лв без няколко стотинки. Това за СД. Отделно веднъж ходих до там, заради глупавия мейл дето пратиха и сега още веднъж трябва да ходя и безнина це ми е над 10лв Crossing Arms
Нямаш ли близо офис до вас? Аз съм в Драгалевци и няма нищо, което да ми е удобно Crossing Arms

# 544
Чаено момиче Моята пратка е 3.900 и им дължа 12лв без няколко стотинки. Това за СД. Отделно веднъж ходих до там, заради глупавия мейл дето пратиха и сега още веднъж трябва да ходя и безнина це ми е над 10лв Crossing Arms
Нямаш ли близо офис до вас? Аз съм в Драгалевци и няма нищо, което да ми е удобно Crossing Arms
О, при положение, че трябва да плащам по банков път или, или....педпочитам да ми дойде тук, в офис на Еконт. Натоварих се с 4 лв някъде, обаче си спестих нервите - просто получих смс от Е., че имам пратка при тях. Grinning А те са ми много близо, на 10 мин от нас, в квартала. Иначе всички офиси са ми поне на 30 мин с транспорт, по кварталите на София, или трябва да ходя с кола, което е все едно да си платя Е. /а  не смея да карам сама извън пределите на квартала  Blush/
За тези 70 Е поръчка, която направихме с дружките,  20% щяха да са ни 14 Е, тях спестихме реално с чакането. Не  е малко.

# 545
  • Пловдив
И аз да се оплача от СД.Преди ползвах Пти солей-ами от тях бях супер доволна.
Втора поръчка /не е от ЛР ,ама има ли значение/ я пращат в друг офис на Еконт.Навъртях поне 10 лв телефони за да я диря в кой офис е-и този път се оказа на другия край на Пловдив.
Ами не стига че седмица точно ги разпределят ,ами и с грешки,е просто прекалиха.

# 546
Аз също да кажа за пратка със CД.Още при попълването он лайн на формуляра изрично посочих офис на Еконт в който да ми я изпратят,след това още веднъж пратих имейл със това коя е пратката със номер и т.н. и пак да не ми я пращат на личния адрес по местоживеене,а в офис на Еконт и в края на крайщата получавам СМС,че за пратка от под 1 кг. ми я носят вкъщи за 9,70лв.

# 547
  • София
Ами, предлагам да си потърсите разликата в сумата...

# 548
Аз се присъединявам към недоволните от СД................
Получих пратките си от офис на Еконт с изненадата, че дължа двойна от очакваната от мен сума......
Пускам поръчките си през ФрансетоБГ, но нямаха адрес на тези дати и реших да ползвам СД и .......... няма да го направя повече.

Та.......... за пратка от 2 кг. плащам по принцип около 10лв., както и в този случай........... но странното беше, че са обединили само две от трите ми пратки, едната която е 0.500гр. е отделна и разбира се таксувана отделно,  не разбирам защо са го направили. Също и за пратка с това тегло плащам 5.62, /с ФрансетоБГ/,  а сега 8.80.............

За 2.500 кг. платих 19.05 лв..................... със "семейната" плащам около 10лв...........

Бях упрекната, тук, в темата, /мисля от Флаш/, че благодаря на Франсето, че обединяват пратките  и така избягвам двойно заплащане.............. но явно е било основателно!
Разочарована съм страшно много от СД - не бих ги ползвала втори път............ За мен лидерите са си ФрансетоБГ - те знаят как ............
Благодаря, че ме прочетохте..........  ooooh!

Ами, предлагам да си потърсите разликата в сумата...
Mr. Green

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 14:57 от stokrini

# 549
Днес си получих чаканата ми поръчка от ларедут чрез СД после Еконт и като отварям черния пакет с който са ми обединили 2та пакета се ужасих, че единият пакет е отварян и прилежно запечатан с кафяво тиксо, фактурата на него смачкана, вътре ЕДНИ ОБУВКИ ЛИПСВАТ - ДЕТСКИ 28 НОМЕР.
Веднага се обаждам на СД и ми отговориха, че ще ми възстановят сумата, но след като им изпратих фактурата по мейла отговора беше, да си потърся информация от ларедут за тяхната доставка до френския адрес!?
Идея си нямам към кого да се обърна сега???? Някой с подобен проблем???

# 550
  • София
Днес си получих чаканата ми поръчка от ларедут чрез СД после Еконт и като отварям черния пакет с който са ми обединили 2та пакета се ужасих, че единият пакет е отварян и прилежно запечатан с кафяво тиксо, фактурата на него смачкана, вътре ЕДНИ ОБУВКИ ЛИПСВАТ - ДЕТСКИ 28 НОМЕР.
Веднага се обаждам на СД и ми отговориха, че ще ми възстановят сумата, но след като им изпратих фактурата по мейла отговора беше, да си потърся информация от ларедут за тяхната доставка до френския адрес!?
Идея си нямам към кого да се обърна сега???? Някой с подобен проблем???

Не разбрах, от ЛР ли са "извадени" обувките или някъде по трасето?  newsm78
И каква точно информация да търсиш от ЛР? Това си е мисия невъзможна почти... ooooh!

# 551
Така представено аз схващам, че някъде по трасето са се измъкнали обувките  newsm78
irenachi, има ли ги във фактурата, макар и смачкана??
Мен до сега винаги фактурите са идвали в/у плика в прозрачна част, никога не са били отваряни или пък мачкани, това за кафяво тиксо пък абсурд, ЛР запечатват пакетите, не ги лепят с тиксо.

Ако ти фигурират във фактурата направо ги търси от СД.

# 552
И аз да се оплача от СД.Преди ползвах Пти солей-ами от тях бях супер доволна.
Втора поръчка /не е от ЛР ,ама има ли значение/ я пращат в друг офис на Еконт.Навъртях поне 10 лв телефони за да я диря в кой офис е-и този път се оказа на другия край на Пловдив.
Ами не стига че седмица точно ги разпределят ,ами и с грешки,е просто прекалиха.
Не Смарт е виновен, моите пратки 3 пъти отидах не в Офис Варна- Младост, а на пром зона.
Смарт всичко попълват правилно, просто (как казвах ми с усмивка служителки на еконт) има баг в сайта им, и кога пускат пратка ако офис еконт е и юридически адрес - винаги тръгва на централен склад, с моят офис смарт оправях проблеми, и вече получавам пратки където трябва.
Надявам се и твоят ще оправят  bouquet

# 553
Викам книга да напишем вече, голям цирк, голяма излагация. Моята изчезнала поръчка От Ив Роше я пращат за втори път , много коректни излязоха, докато СД след 10 мин разговор по тел, вдигат рамене и нищичко незнаят, освен че имало и други пратки, изчезнали по трасето с дати 14.15. 07....

Нямам нерви вече да се ядосвам.............

Мисля си хората по намалението вместо да
ударят кьоравото и да вземат пари от доставки, те......в отпуска......
е това еееее #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 15:56 от Anais

# 554
  • София
Smart Delivery
Молим всички наши клиенти с пратки за Еконт, които имат проблеми с получаването им до избран от тях офис да се свържат първо с нас.
Еконт често правят греши.

Общи условия

Активация на акаунт