От Франция до България - превоз на покупките ни (4)

• 41 204
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Имам e-mail от СД ,че имам пратка ,която пътува в сегашния им курс.Изненадаха ме.Сега ако не ги обратотват няколко дни,ще ме изненадат още повече.  Mr. Green
И аз имам такъв мейл. Обаче това ми е първа поръчка с тях и не знам как да го тълкувам:
1. Курсът още пътува и ще пристигне в петък, след това ще ги обработват още няколко дни и чак другата седмица ще си ги вземаме Tired;
2. Пристигнали са и до петък ще можем да си я вземем от избрания пунк (на това се надявам и затова така си го тълкувам Laughing ) или
3. Няма тълкувание  newsm78

Моля, който има опит със СД да сподели  Praynig

1. Курсът още пътува и ще пристигне в петък, след това ще ги обработват още няколко дни и чак другата седмица ще си ги вземаме - това е отговорът.

# 661
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Имам e-mail от СД ,че имам пратка ,която пътува в сегашния им курс.Изненадаха ме.Сега ако не ги обратотват няколко дни,ще ме изненадат още повече.  Mr. Green
И аз имам такъв мейл. Обаче това ми е първа поръчка с тях и не знам как да го тълкувам:
1. Курсът още пътува и ще пристигне в петък, след това ще ги обработват още няколко дни и чак другата седмица ще си ги вземаме Tired;
2. Пристигнали са и до петък ще можем да си я вземем от избрания пунк (на това се надявам и затова така си го тълкувам Laughing ) или

1. Курсът още пътува и ще пристигне в петък, след това ще ги обработват още няколко дни и чак другата седмица ще си ги вземаме - това е отговорът.
Следобед съм получила мейл от СД с кг. и дължима сума за пратките в курса от 22.08.. Надявам се бързо да си вземем пакетите

# 662

Ее не, това вече ще е прекалено! Казаха ми, че доставката отнема 3-4 дни  Naughty А и ми беше много важно да си я взема в петък  Crossing Arms

# 663
  • Бургас
Искам да споделя нещо за СД, нещо, което ми направи неприятно впечатление....  Rolling Eyes
Последните си пратки получих с курса от 01.08. Получих мейл за пакети с тегло 2.120кг, а получих пакет от тях с тегло 1.718кг. Съответно съм платила и за по-голямото тегло. След като им писах, да поискам обяснение за разминаването, ми се отговори, че те не теглят пратките (!) и се доверяват на теглото, написано на пакетите. Липси при мен няма, просто от единия магазин - Tati.fr са обозначили по-голямо тегло на пакета, не знам защо. Предложиха ми да ми върнат разликата от 0.45лв. за това, че съм платила за колет от София до Бургас, а не за малък пакет, какъвто беше в случая. За разликата в сумата за транспорт от Франция до БГ не дадоха и дума да се издума.
За мен не са важни тези 1-2лв., които се получават като разлика от заплатеното от мен и действителното, но въпросът е абсолютно принципен!!! След като им писах, че за пръв път чувам, че фирма-превозвач не тегли получените пратки и, че грешката е тяхна в случая, не ми писаха повече.
Не считам, че е редно и горчивият вкус остана за мен.

# 664
  • София
Не съм сигурна,но мисля че е задължение само на Еконт да проверява теглото на пратките.

# 665
  • Бургас
Не съм сигурна,но мисля че е задължение само на Еконт да проверява теглото на пратките.

Всички фирми-превозвачи, на които съм ползвала услугите досега, лично теглят пакетите и тяхното общо тегло.
За пръв път чувам, че фирма-превозвач не тегли получените пакети!  Shocked

Защо да е задължение само на Еконт да проверява теглото? И в Еконт претеглят пратката, и в пощата.

# 666
  • София

Ее не, това вече ще е прекалено! Казаха ми, че доставката отнема 3-4 дни  Naughty А и ми беше много важно да си я взема в петък  Crossing Arms

Пиши им - може и да измислят нещо. Аз веднъж така заминавах и ги помолих да си взема пакетчето по-рано с 1 ден - получи се.

# 667
  • София

Всички фирми-превозвачи, на които съм ползвала услугите досега, лично теглят пакетите и тяхното общо тегло.
За пръв път чувам, че фирма-превозвач не тегли получените пакети!  Shocked

Защо да е задължение само на Еконт да проверява теглото? И в Еконт претеглят пратката, и в пощата.

Написала съм,че мисля,не твърдя ,че трябва да е така.Винаги има фактор човешка грешка.За да има 100% сигурност трябва да отидеш лично при посредника,като ти предават пратката, да изискваш пред теб да я теглят и така да се надяваш ,че кантарът им случйно не е мръднат в тяхна полза и всеки път да ти обясняват,че тези французи много лъжат.
Лично аз предпочитам грамажа да се взима, от написаното, от магазина.

# 668
А при мен се получи обратното- имах уведомления за пратките си и теглото им беше 7,540кг., а после след изпращане на трите пакета по пощата ми дойде мейл, че дължа сума изчислена върху 7,620 кг. По фактури теглото на трите пакета е 7,540кг., но реално от пощата бяха сложили надпис 7,620кг. Разликата е малка, но си е в ущърб на превозвача и ако си бях получила пакетите на място, щяха да смятат върху 7,540кг.
Така че и аз съм учудена, че не теглят на място...

# 669
  • пловдив
Може ли някой да ми каже горе долу колко време пътуват пратките от ларедута до френския адрес?

# 670
Може ли някой да ми каже горе долу колко време пътуват пратките от ларедута до френския адрес?
Обикновено от 7 до 10 дни след пускането на поръчката се получават на адрес във Франция. Но май в повечето случаи е седмица.

# 671
Франсето.бг ще има ли курс тази седмица.

# 672
Франсето.бг ще има ли курс тази седмица.

Да . На 26.08.2011г.

http://www.francetobg.net/bg/kursovje/

# 673
Списък с отпътувалите от новия адрес на 19.08 с курса на Франсето Simple Smile

http://www.francetobg.net/bg/na-frjenski-adrjes/

# 674
  • Варна
Запис да следя темата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт