Кухните - 38 тема

• 96 059
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Кухнята ни е пристигнала  трябва да я доплащаме  #Crazy утредите са  купени наполовина и още не сме  избрали гръб изобщо  newsm78 много  сме  зле

Peace

# 226
Кухнята ни е пристигнала  трябва да я доплащамe........
 Peace
И ние сме в това положение...страшничко,но не и невъзможно-въпрос на време и ще излезем от тинята.
Успех

# 227
# 228

Много ти е хубава и просторна кунята, нормално е като се ползва да е лудница, иначе става много стерилно  Simple Smile .

Днес трябва да са ми довършили боксчето, като се прибера ще видя какво са сътворили... Скоро и аз ще покажа снимки като се понаредим...

# 229
  • София
Здравейте!

Следя темата от професионална гледна точка и намирам доста интересни мнения.
Има някои неща с които съм съгласен, но има доста мнения на хора които нито разбират
от конструиране и производство на мебели нито от материали и механизми.
Не ми се сърдете за малко острото мнението, но типично по български всеки се занимава с
неща дето не са му работа и дава акъл на ляво и дясно.....като в бълграския футбол ... всеки разбира, но резултат пълна нула.
Говорите за IKEA и много я харесвате, но някой знае ли каква е философията им - всичко да се събере в плосък кашон и да може да се сглоби от човек без образувание и технически познания - това са мебели за студенти и наематели.
Същото е и с другите марки евтини мебели - както при колите има МЕРЦЕДЕС и всички останали.
Неможе да се постигне качество и дизайн с гаражно производство и евтини материали.

Удоволствието от ниската цена е много по-кратко от ужаса от ниското качество!!!!

Ето нещо правено от нас:

Ако все пак някой изяви желание да ме пита нещо нека да бъде ЛС, да не спамим темата и да дразним модераторите.

# 230
Magikos, ето една гаражна работа от двама братя...........

http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.24211517.big

Като за гаражно изпълнение има и "бонус" гаражната работа......дори и шкаф за обувки да правя 3D чертежчето е задължително и безплатно Peace

# 231
  • София
Magikos, типично българска черта е да оплюем и всичко, различно и конкурентно на нашето. Това не е професионален форум на дизайнери и меблисти (дано си забелязал). Това е бг-мамма. Тук показваме, споделяме, търсим мнения, но накрая сами си вземаме решенията. Лично на мен ми е много полезно (вече почти 6 години).
А колкото до Икеа и другите евтини марки. Ами може би не всички можем да си позволим "скъпо и качествено"

# 232
Понеже виждам, че се включват професионалисти...
Поръчваме кухня и попаднахме на майстор, който отговаря на изискванията ни,
но не е привърженик на каквито и да било механизми,
т.е. ще ги сложи ако толкова настояваме,
но обяснява, че са непрактични или че бързо се развалят, поне тези на цена, която можем да си позволим.
Дори "задължителното" вградено кошче било твърде малко и неудобно.
Механизмите за плавно затваряне - също бързо се разваляли и си заслужавали,
ако имаш голяма трапезария с много място за движение,
а не кухн.бокс като нашия, когато няма да имаш време,
да изчакаш плавното затваряне, сам ще му помогнеш и така ще ускориш развалянето на механизма...

Какво е вашето мнение!?
Има ли уловка!?

newsm78

# 233
...

newsm78
Има, разбира се. Няма навика да използва и няма желание да се позамисли малко. На всички мои клиенти "слагам" плавно затваряне без дори да им казвам. Ефектно е, безпроблемно е, евтино е. За кош-а за смет няма какво да се коментира.  Joy
От "майсторът" Ви се очаква да Ви предложи механизми, техни алтернативи и решения за вашето удобство и негово удовлетворение от добре свършена работа, а не да търси начин/и да си опрости (улесни) поредното обектче с цел спечелване на Х лв. за Y време!  pironi

# 234
  • Бургас
И аз намирам  решения и подкрепа за всичко благодаря  ви

Момичета

Peace

# 235
  • София
Поръчваме кухня и попаднахме на майстор, който отговаря на изискванията ни,
но не е привърженик на каквито и да било механизми,
т.е. ще ги сложи ако толкова настояваме,
но обяснява, че са непрактични или че бързо се развалят, поне тези на цена, която можем да си позволим.
Дори "задължителното" вградено кошче било твърде малко и неудобно.
Механизмите за плавно затваряне - също бързо се разваляли и си заслужавали,
ако имаш голяма трапезария с много място за движение,
а не кухн.бокс като нашия, когато няма да имаш време,
да изчакаш плавното затваряне, сам ще му помогнеш и така ще ускориш развалянето на механизма...

Какво е вашето мнение!?
Има ли уловка!?

newsm78

Абсолютно съм “за” механизмите, те улесняват есксплоатацията на мебела, уплътняват пространството и са много практични. Развалят се евтините механизми.
Що се отнася до коша за боклук, че бил малък, и аз мислех така, но така или иначе го изхвърлям всеки ден като излизам, веднъж забравих и до другия ден вече имаше лоша миризма. Вероятно е направен и с този умисъл, ако е голям, няма да се хвърля често и ще вмирисва шкафа. Големите кошове – на терасата.

# 236
Здравейте,
 След дълго умуване снощи решихме ето това да са плоскостите http://www.rosi.bg/zebrano-sahara---157-1885.html и http://www.rosi.bg/palermo-zebrano---150-1773.html . Само , че се отказахме да са долен и горен ред , а самия корус на кухнята  ще е тъмното , а  само вратичките ще са светлото. Така мисля е по добре иначе някак си отсякано ще стои незнам може и друго да измислим докато не я порачаме сигурно ще сменяме доста неща Grinning.

# 237
Сега съм пред друга дилема за мивката.Чета различни мнения и ми дават различни съвети. Какво да избера от тези иноксожите или алпака незнам как се водят или т другите които са от гранит, незнам точно така ли се водят несъм много запозната. Казват ми че алпакато си е вечно и не се драскало, но пък нещо на визия не ме кефят. Другите пък не били качествени то пак зависи от фирмата , ама една позната ми каза че разляла чержено вино и не успяла да го почисти и така си останало. Оххххх незнам вие как мислите newsm78.

# 238
  • В центъра на моретата
Момичета,
Някой има ли плот на кухнята от естествен камък, напр. гранит? Интересува ме дали се драска, остават ли петна по него, ако не се изчистят навреме, може ли да се чукат пържоли върху плот от естествен камък?? И изобщо дали е практично или не?
И още една питанка - ако се направи плот от естествен камък, гърба какъв трябва да е - пак ли камък?

# 239
envia може би ако се замислиш, колкото повече механизми - толкова повече бъдещи проблеми.Аз те съветвам да си избереш механизми от истински фирми и той дано да си разбира от работата, да ти ги монтира както трябва.Все пак по-скъпите механизми сигурно си имат и гаранция.Аз нямам механизми и това не ми пречи.... въпрос на избор е.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт